Ik maak er weer een lekker zooitje van met ‘t weekoverzicht, maar laat de excuses deze keer maar gelijk achterwege. Ik had sowieso meer willen schrijven, maar heb best veel last van angst en onrust gehad, iets wat veel energie kost en waardoor ik ‘s avonds vaak moe ben. Dat is nog steeds niet over, maar we doen het ermee.

Omdat ik vorige week redelijk wat foto’s heb gemaakt, wilde ik het niet weer opschuiven en er een tweewekelijkse terugblik van maken, dat zou een beetje ‘too much’ worden. Vandaar dus toch maar een terugblik naar de vórige week, op de woensdag van de week erop. Na toch weer een veel te lange inleiding snel door met ‘t weekoverzicht!

dinsdag 3 november

Een tijdje geleden alweer bestelde ik een mondkapje met Take That logo erop, die ik sindsdien al vaak gedragen (en gewassen) heb. Dit model blijk ik heel fijn te vinden en gaat – in tegenstelling tot de meeste andere mondkapjes – niet pijn doen aan m’n oren. Ik wilde er nog één, maar dan met dit monogram met de initialen GB. Wat in dit geval dus voor Gary Barlow staat.

Dit is geen officieel logo van hem, maar ik ben niet het type wat met een geprinte foto op een mondkapje gaat lopen, dat vind ik iets té fangirly. Dit vind ik mooi, subtiel en erg stijlvol en je laat mensen ook nog een beetje gissen waar GB nou voor staat.

Afgelopen week was ik bijvoorbeeld even in Giessenburg waar ik ‘m ook op had en dan zou het ook zomaar voor die plaatsnaam kunnen staan. Net als van die mensen die er heel trots op zijn dat ze in Amsterdam of Rotterdam wonen. Grappig vind ik dat. Hij is in zilver geprint op een zwart mondkapje en ik ben er heel blij mee!

woensdag 4 november

Ondanks dat oktober vooral in het teken stond van regen, hebben we in november tot nu toe al een aantal schitterende herfstdagen gehad en dat betekent in mijn geval lekker wandelen met Bas!

Later kwam fietsen daar ook weer bij, maar omdat ik al een tijdje last van hoofdpijn heb en een paar keer gemerkt heb dat de pijn van fietsen nog erger werd, liet ik dat in eerste instantie nog achterwege totdat ik er klaar mee was om me steeds te laten belemmeren door een pijn (en de bijbehorende angstgevoelens).

Bij Albert Heijn krijg je soms een gratis product en dit keer was dat Philadelphia Intense. Iets wat eigenlijk hetzelfde smaakt als Paturain, maar daarom niet minder lekker en ook smakelijk op brood!

De twee laatste foto’s maakte ik tijdens een kort fietstochtje over Arkel. Zoals gezegd had ik geen zin om me nog langer te laten weerhouden van de dingen die ik graag doe en ging ik gewoon. Zij het dan een klein rondje.

donderdag 5 november

Het blad valt gestaag, dus dat betekent dat de tegels binnen de kortste keren bedekt zijn met een bladertapijt. Heel mooi in het bos en zo, maar niet op de tegels bij mijn huis omdat dat vroeg of laat glad wordt en je op een gegeven moment ook niet ziet waar de stoepranden zijn. Wat in het geval van mij en Bas (beiden slechtziend) niet zo praktisch is. Dus ging ik weer even lekker los met mijn bladblazer!

‘s Avonds pakte ik mijn hoepel er weer eens bij. Ik had al een tijdje niet meer gehoepeld vanwege de hoofdpijn maar wilde het toch proberen. Mijn hoofd houd ik tenslotte aardig stil tijdens deze activiteit en het ging eigenlijk boven verwachting. Daarna door met een ‘stoombadje’.

De huisarts had me 2 weken eerder geadviseerd om te stomen voor m’n hoofdpijn maar dat wilde ik steeds niet. Uiteindelijk toch maar gedaan en zoals ik al had verwacht, hielp het inderdaad niet, dus na 4 dagen ben ik er weer mee gestopt.

vrijdag 6 november

Ik voelde me niet zo fijn na een nogal slechte nacht, maar ging toch wandelen met Bas en had het idee om onderweg te lunchen. Als Bas wakker is heb ik geen tijd om te eten omdat hij direct eruit wil (en anders z’n behoefte binnen doet), wat betekent dat ik mijn ontbijt meestal moet overslaan en als we laat wakker zijn, vaak ook nog moet wachten met de lunch.

Dus besloot ik dat anders aan te pakken en vliegensvlug wat boterhammen te smeren en thee te zetten voor onderweg. Bleek een goed idee want wat is er nou leuker dan ergens buiten op een bankje picknicken met je hondje!

Voor hem had ik uiteraard ook iets te eten meegenomen en bij thuiskomst lag de bij AliExpress bestelde stylus al op me te wachten. Ik ga hier nog iets over schrijven. Tot slot een foto van de Lingehaven.

zaterdag 7 november

Het was weer een prachtige dag en ik had me voorgenomen om toch eens te proberen om een wat langer stuk te fietsen. In de krant (die ik overigens alleen digitaal lees) had ik ook iets gelezen over een mooi wandelpad in de buurt van Hardinxveld, waar ik graag even wilde gaan kijken. Ik ben daar ook geweest en heb ervan genoten. Omdat ik daar nog een apart artikel over wil schrijven, hou ik het aantal foto’s hier even beperkt.

zondag 8 november

Zondag stond voor een groot deel in het teken van tekenen. Ik maakte allereerst de verjaardags-illustratie die je – geprint op een kaartje – op de eerste foto ziet. Een paar uur later begon ik aan een idee waar ik al zeker een week mee rondliep maar ik wist niet of de stijl die ik voor ogen had, ook zou gaan lukken. Dat bleek erg mee te vallen! Hij is overigens nog niet helemaal af.