Terwijl de regen uit de wolken klettert (als je 100% neerslag opgeeft moet je daar ook wel echt wat van maken), maar eens aan een nieuw weekoverzicht beginnen. Afgelopen week helaas nog steeds best veel last van onrust en angst gehad en daardoor wéér niet aan andere artikelen toe gekomen.

Daarnaast ben ik ook best druk geweest met andere dingen, onder meer fietsen! Dat betekent dus dat ik deze week ook weer eens iets anders heb gezien dan alleen mijn woonplaats Gorinchem. Voor de afwisseling ook wel eens prettig! Nu snel verder met de terugblik op week 46 alweer. Nog een paar weken dan is het jaar alweer om.

maandag 9 november

Het was best een mooie dag en ik had zin om te fietsen. Mijn hoofdpijn was nog steeds niet weg maar ik had een paar dagen eerder al besloten dat ik niet van plan was om me nog langer te laten belemmeren door dat hoofd, dus ging ik maandag ook fietsen. Ik ben bij m’n moeder langs geweest en op de terugweg klauterde ik nog ergens via een trapje de dijk af, om wat foto’s aan de Maas te maken.

Dat kwam me bijna op een valpartij te staan omdat ik op een glad stukje uitgleed. Meer dan een stevig verrekte spier hield ik daar gelukkig niet aan over. Het vliegtuig op foto drie, een Hercules, kwam redelijk laag overvliegen op het moment dat ik daar stond en de laatste foto maakte ik toen ik eenmaal weer op weg naar huis was.

dinsdag 10 november

Ook dinsdag was wederom een mooie dag. Toen Bas nog lag te slapen heb ik gauw wat boterhammen gesmeerd en in mijn broodtrommel gestopt, zodat we gelijk weg konden als ie wakker was en onderweg konden ‘picknicken’. Ik heb dat onlangs voor het eerst gedaan en dat bevalt me prima. Bas krijgt dan ook een stukje brood.

Zoals ik volgens mij al eerder heb verteld, kom ik, sinds ik de BasMobiel heb, best vaak in het parkje wat je op de tweede foto ziet. Het is zo’n 10 minuten tot een kwartier lopen dus niet echt vlakbij, maar ik vind het daar leuk en het is er rustig. Met zo’n buggy loop je daar toch sneller naartoe dan wanneer je een hondje naast je hebt lopen die om de haverklap ergens wil snuffelen. 🙂 Dus zo is het goed te doen.

woensdag 11 november

Ik ging dit keer met de fietskar op pad om boodschappen te doen bij AH. Normaal neem ik een grote rugtas mee, maar omdat ik ook twee nieuwe zakken kattengrit nodig had en sowieso best veel spullen, koppelde ik dit keer de fietskar aan om alle aankopen thuis te kunnen krijgen. Toch handig zo’n karretje!

Ik kwam thuis met onder meer veel groenten en had ook een bezoekje gebracht aan de nieuwe Poolse supermarkt die sinds een maandje in het winkelcentrum zit. Moet ik niet te vaak komen, wil ik niet dichtgroeien! Tot slot een foto waarop mijn iPad met een deel van een nieuwe illustratie te zien is, die op dat moment bijna klaar was.

donderdag 12 november

Het enige voordeel van het feit dat het zo vroeg donker is, is dat je eind van de middag vaak al kunt genieten van een mooie zonsondergang. Ik maakte de eerste foto’s tijdens een wandeling met Bas. Vervolgens at ik verse friet met Duitse biefstuk en dat smaakte uitstekend! Ik doe zelden of nooit aan impulsaankopen bij de super, maar toen ik de dag ervoor bij AH die zak friet en dat vlees zag, was ik verkocht!

vrijdag 13 november

Ik zat met een lastige situatie waardoor ik min of meer noodgedwongen met de trein op pad moest. Ik was al meer dan een half jaar niet meer met de trein geweest en behalve met de pont, durfde ik eigenlijk niet met OV vanwege corona.

Toch heb ik het gedaan en het viel 100% mee. Nu scheelt het wel dat dit een heel rustig traject is en er overdag vaak maar een handjevol mensen in de trein zit. Afstand houden lukte beter dan in de gemiddelde winkel en ik moest naar Sliedrecht, wat ook net twintig minuutjes reizen is. Weer iets overwonnen dus!

Voor ‘t eerst weer met de trein!

zaterdag 14 november

De reden dat ik vrijdag naar Sliedrecht ben geweest is een te lang verhaal om uit te leggen, maar de story werd nog langer toen bleek dat ik nóg een keer terug moest. Omdat het vanaf het station nog een best stuk lopen is naar het centrum, besloot ik deze keer de fiets mee te nemen in de trein en uiteindelijk ben ik terug naar huis gaan fietsen. Een ritje van 22 km, dus goed te doen en onderweg mooie foto’s gemaakt!

De selfie is niet de meest mooie, het valt me op dat de uitgroei nu wel heel erg zichtbaar wordt en er mag ook wel een héél klein puntje vanaf, omdat de onderkant af en toe weer een beetje gaat pluizen. Maar niet meer dan een paar millimeter! De aankomende week toch maar eens een afspraak bij de kapper inplannen…