Misschien zou het geen gek idee zijn om ‘meer bloggen’ te zien als goed voornemen voor 2021, want het blijft kwakkelen. Eigenlijk is het hartstikke zonde om zo’n € 100 per jaar te betalen voor iets waar ik veel te weinig mee doe. En ik ben dus niet zo iemand die geld verdient met bloggen. Dus het betaalt zich uiteindelijk nergens terug.

Nou ben ik gelukkig niet iemand met zo’n instelling dat alles wat ‘op moet leveren’ en dat je overal een slaatje uit wilt slaan. Ik zou m’n blog alleen wat intensiever moeten gebruiken. Het voelt nu een beetje als een te duur kledingstuk wat ik zelden draag. 🙂

Nu over tot de orde van de dag, het weekoverzicht! Ik heb erg weinig foto’s gemaakt de afgelopen week en de meeste foto’s die ik maakte, zijn van Bas. 🙂 Ik heb er na selectie 13 overgehouden. Wat vrij karig is, maar beter dan niets! Overigens ben ik al begonnen met de voorbereidingen voor de traditionele jaaroverzichten!

maandag 14 december

De maandag begint hier tegenwoordig met een vroeg ritje naar de markt voor nieuwe aardbeien. En ja, die zijn er nog steeds! Voor corona ging ik gerust op een later tijdstip, maar omdat ik vaak heb gemerkt dat het dan snel te druk is en mensen geen afstand houden, kies ik er nu meestal voor om tussen acht en half negen te gaan.

En in deze tijd van het jaar is het dan nog donker. Ik heb in oktober al lichtjes op de buitenkant van de buggy gemaakt, maar hij heeft nu ook binnenverlichting. Bas heeft een hekel aan het donker gekregen sinds hij ouder is, dus wilde ik ook wat verlichting aan de binnenkant van de buggy maken, maar zonder dat het in zijn ogen schijnt.

BasMobiel met binnenverlichting

dinsdag 15 december

Ik heb dinsdag veel foto’s van Bas gemaakt bij en onder de kerstboom, maar één vond ik wel genoeg voor het weekoverzicht. Bas heeft 2 mandjes in de woonkamer en de ene had ik tijdelijk weggehaald omdat daar de boom kwam te staan. Toch ging hij ernaar zoeken, dus nu staat ie voor de boom. Eigenlijk staat dat nog best knus. Hij lijkt het wel naar zijn zin te hebben onder die grote groene kerstboom met lampjes. 🙂

Vervolgens een foto van een fluffy haarband. Zo één heeft Action ook gehad, maar toen ik erom ging was hij nergens meer te koop. En omdat toch bijna alles wat daar te koop is uit China komt, ging ik op AliExpress zoeken.

Ik vond precies dezelfde haarband, maar in tegenstelling tot die van Action niet alleen verkrijgbaar in lichtgroen en roze, maar ook met printjes. Ik koos voor deze. Uiteraard is dat geen haarband om ‘gewoon’ te dragen, maar dit is handig om je haar uit je gezicht te houden bij het opmaken of wanneer je een gezichtsmaskertje gebruikt. Ik heb namelijk nogal eens eyeliner of mascara in m’n blonde lokken!

woensdag 16 december

Nóg meer foto’s van Bas onder de kerstboom. De eerste is net een zoekplaatje, je ziet nog net de bovenkant van zijn kop onder de deken uit. Ernaast één die ik té leuk vond om niet te plaatsen. Molly ligt liever op schoot en als het even kan de hele dag.

Nou ben ik er niet het type voor om uren op de bank te hangen, maar de afgelopen week ben ik een aantal dagen best moe geweest en heb ik twee à drie dagen erg weinig gedaan en veel op de bank gezeten. Tot grote blijdschap van de kat dus!

Verder een foto van een prachtige etalage van Van Zuilen hier in Gorinchem. Die maken er altijd iets bijzonders van en zeker in de decembermaand. Ik heb me ook voorgenomen actiever aan de slag te gaan met hoepelen, want ik wil echt weer werk van dat afvallen maken en tot slot mijn eerste zelfgemaakte lakzegel!

Ik had een tijd geleden een setje om dat zelf te maken besteld bij AliExpress en dat werd de dag voordat ik m’n kerstkaarten wilde gaan maken, bezorgd! Ondanks dat ik het niet voor dat doel had besteld, kwam het wel goed uit en kon ik ze daar meteen voor gebruiken. Het ziet er toch net wat leuker uit zo!

donderdag 17 december

Ik had je al gewaarschuwd: véél foto’s van Bas dit keer! Maar kijk dat koppie, dat vráágt toch ook gewoon om een foto? Hij zat hier in de buggy zoals je denk ik nog net kunt zien aan de achtergrond. Het is een aantal dagen best aardig weer geweest en dan ga ik als het even kan wel een langer stuk met hem wandelen.

Echt lange wandelingen van tussen de 5 en 8 km hebben we even niet meer gedaan. Maar tussen de 2.5 en 4 lopen we dan toch al snel. Ik loop nu sowieso meer dan tijdens het eerste half jaar van 2020, omdat ik toen de buggy nog niet had en Bas steeds minder wilde lopen. En om in m’n eentje te gaan wandelen vond ik dan weer zielig voor hem.

Bas in zijn buggy

vrijdag 18 december

Dat bedoel ik dus met mooi wandelweer. Als je niet beter zou weten en de kale bomen op links even negeert, zou je haast gaan denken dat deze foto is gemaakt op een mooie zomerdag.

Zomer was het niet, mooi wel en ook niet echt koud. Dus lekker erop uit met de BasMobiel! Ik vind de combinatie van de roodtinten van de huizen rondom de haven en blauwe lucht en water altijd mooi om te zien én om vast te leggen.

Lingehaven, Gorinchem

zaterdag 19 december

Zaterdag stond grotendeels in het teken van kerstkaarten. Ik heb er behoorlijk werk van gemaakt (behalve dat ik er ook al aardig werk van had gemaakt om zelf iets te tekenen) en heb uiteindelijk een flinke stapel de deur uit gedaan. Een deel in de brievenbus, een ander deel zelf bezorgd. Later kwamen daar nog een stuk of vijf kaarten bij!

Verder ben ik op de computer wat bezig geweest met audio. Niets bijzonders, maar ik vind zo’n geluidsspoor er op de één of andere manier altijd heel intrigerend en cool uitzien. Ik ben gewoon een beetje raar, ik weet het. 🙂 En dan zijn we alweer door de foto’s voor de afgelopen week heen. Op naar het laatste stukje 2020!