Vandaag, precies 46 jaar geleden, werd ik op een zwaarbewolkte zondag geboren in het Willem-Alexander ziekenhuis in het mooie Den Bosch. Heel wat jaren, weken, dagen en levenservaring verder, schrijf ik vandaag dit artikel op mijn blog. Die zelf trouwens ook al bijna de helft van mijn eigen aantal levensjaren mee gaat, namelijk iets meer dan 20 jaar.

Ik mag vandaag dus 46 kaarsjes uitblazen, maar aangezien dat helaas niet op de Bossche Bol past die m’n moeder vandaag meebrengt, doe ik dat maar in gedachten. Het is overigens ook m’n eerste ‘quarantaine birthday‘, al is het verschil met een normale verjaardag (lees: hooguit een handjevol visite), voor mij niet zo heel groot.

In september had ik al bedacht dat ik voor mijn verjaardag iedereen op een aparte dag zou uitnodigen, al vér voordat bekend werd dat je überhaupt maar één persoon per dag op visite mocht hebben om contactmomenten en eventuele verspreiding van het virus nog meer in te perken. Ik was er helemaal zeker van, zo zou ik het vieren!

Bossche bol illustratie

Super coronaproof en daarnaast eigenlijk nog leuker, omdat je zo met iedereen een-op-een contact hebt en ik dat persoonlijk altijd een stuk prettiger en gezelliger vind dan met een groepje bij elkaar zitten. Zelf ben je op zo’n dag meestal alleen aan het redderen en cateren, terwijl de anderen met elkaar kletsen.

Toch is dat idee uiteindelijk van de baan gegaan. Corona-proof of niet, ik vond het toch wat mosterd na de maaltijd en besloot uiteindelijk gewoon geen ruchtbaarheid aan m’n verjaardag te geven. Als iemand ernaar zou vragen, zou ik dat idee wel opperen, anders ook niet. Maar het bleef stil, dus zweeg ik ook in alle talen. 🙂

Mijn moeder komt wel op verjaarsvisite, zoals elk jaar. En kwam ook met het idee om bij mij te lunchen met lekkere dingen om de dag toch een feestelijk tintje te geven. Ik had ook bedacht dat ik nu wel eens een Bossche bol op m’n verjaardag wilde, nu ik toch geen taart hoefde te kopen. Toevallig genoeg bleek m’n moeder al van plan te zijn geweest die te gaan halen. Great minds think alike!

Als geboren (maar niet getogen) Bosschenaar, is dat natuurlijk wel hét hoogtepunt van mijn dag!

Mijn verjaardagscadeau heb ik overigens al een paar dagen in huis. Ik wilde heel graag de Chi Lava stijltang en kreeg die van m’n moeder. Ik zweer al jaren bij dit merk, maar de stijltang die ik had, was al best oud en deed het niet meer zo goed. Ik ben overigens van plan hier ook een review over te schrijven, dus wijd er nu verder niet al te veel over uit.

Ik heb mezelf nieuwe badhanddoeken en oplaadbare batterijen cadeau gedaan. Al was dat eigenlijk niet echt een cadeautje, maar meer een kwestie van hard nodig. Als je door je handdoeken heen kunt kijken, weet je dat ‘t wel tijd is voor nieuwe.

Verder had ik geen batterij meer in huis en omdat ik alleen nog oplaadbare wil, bestelde ik gelijk een paar pakjes mee met de handdoeken. Toch fijn dat je bij HEMA gewoon online kan shoppen!

Nu ik niet echt voorbereidingen hoefde te treffen om visite te ontvangen, heb ik me op iets anders geconcentreerd en ben ik bezig geweest om een bijzondere illustratie voor mijn verjaardag te tekenen. Iets waar ik uiteindelijk in totaal zevenenhalf mee zoet ben geweest, maar ik vind het eindresultaat echt héél tof! Je ziet ‘m hieronder!

Het originele idee was om iets met handlettering te doen, maar later kwam het plan om er een figuurtje bij te tekenen wat een soort mini-me voor zou moeten stellen, er nog bij. Ik heb met (digitale) gouache gewerkt voor het figuurtje en met een handlettering brush die ik echt geweldig vind, voor de tekst.

Als mijn stijl inmiddels een beetje kent, weet je dat ik ervan houd om piepkleine details in mijn artwork te verwerken. Als je inzoomt, kun je bijvoorbeeld de stiksels op de sneakers zien en het Vans logo op de muts, beide items heb ik ook echt. Het idee was niet om heel realistisch te tekenen, maar in een nonchalante stijl die perfect past bij de materiaalkeuze (gouache). Desondanks zie je wel duidelijk dat ik het ben.

Tot zover de jaarlijkse verjaardagsupdate. Ik ga mijn feestmuts opzetten (grapje), straks gezellig lunchen met m’n moeder en niet te vergeten die Bossche bol verhapstukken! Als geboren (maar niet getogen) Bosschenaar, is dat natuurlijk wel hét hoogtepunt van mijn dag! 🙂

Wat doe jij of heb je gedaan dit jaar met je quarantaine birthday?