Het is zover. Driehonderdvijfenzestig dagen afgerond om op dit punt te komen. Een nieuwe dag, een frisse start. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Weer 365 dagen om te vullen met hoogte- en dieptepunten, maar liefst vooral met plezier en fijne dingen.

Een jaar waarin ik hoop dat corona langzamerhand naar de achtergrond zal verhuizen en uiteindelijk zal verdwijnen, een jaar waarin we dingen die we ooit heel gewoon vonden, weer opnieuw leren waarderen. Een jaar om goed te benutten en te beleven.

M’n moeder stuurde me gisteren een afbeelding waar een pakkende tekst op stond, die ik ook graag hier op mijn blog wil delen. Wie het heeft bedacht weet ik helaas niet, maar deze tekst slaat wel precies de spijker op zijn kop! Geeft op een humoristische wijze de hoop weer, die momenteel waarschijnlijk iedereen heeft.

Ik wens je een mooi 2021.
Waarin corona weer een biertje is.
Donald alleen maar een eend,
een Dissel alleen iets voor een caravan.
en de Jonge gewoon weer kaas.

Positief weer positief,
Isolatie alleen iets wat je
tussen je spouwmuur stopt.

Wattenstaafjes alleen nog in je oren,
en mondkapjes alleen nog bij het zagen.
Kortom: Gewoon 365 normale dagen.

Ik zou willen dat ik zelf met zo’n nieuwjaarswens op de proppen was gekomen, maar dat is niet het geval. Wél heb ik mijn best gedaan om – zoals ik eigenlijk bijna altijd wel doe – een ontwerpje te maken om het nieuwe jaar in te luiden. Voor 2021 werd dat een illustratie met zogenaamde ‘ribbon lettering’. 6.5 uur werk, maar dan heb je ook wat. Ik was pas om tien uur gisteravond klaar!

Ik vind ‘m zelf erg tof, ook al was het wel véél meer werk dan ik aanvankelijk van plan was om eraan te besteden. Ik hoop dat het nieuwe jaar nét zo mooi zal glanzen als de sierlijke letters in deze afbeelding. Happy new year, maak er wat moois van!