De derde week van het nieuwe jaar zit er inmiddels ook alweer op. Het jaar voelt ook al niet echt meer als ‘nieuw’ en er is ook al genoeg gebeurd om dat schone lei gevoel snel te doen vervagen. Helaas. Mijn week was niet al te spannend en dat houdt meestal in dat ik ook niet echt veel foto’s heb gemaakt. Hoe dan ook veel leesplezier!

maandag 18 januari

De etalage van Olala Chocola is altijd een waar kunstwerk en volgens mij is alles ook écht van chocolade. Het water loopt je toch spontaan in de mond? Vervolgens een foto van één van mijn kaartjes op de betaalautomaat in één van de parkeergarages die de binnenstad van Gorinchem telt.

Zo regent ‘t niet nat en vormt meteen een mooie oppepper voor iedereen die lichtelijk chagrijnig over het hoge parkeertarief z’n pinpas in dat apparaat stopt om de parkeerkosten af te rekenen.

woensdag 20 januari

De week heeft wel voor een groot deel in het teken gestaan van mijn tweede kaartjes-project. Ik verspreid er geen tientallen per dag, maar zoek echt specifiek naar leuke of bijzondere plekjes en maak er hier en daar dan ook een foto van, die ik vervolgens op Twitter zet met een luchtige of ludieke tekst, zodat het niet al te ‘zwaar’ wordt allemaal.

Bas vindt het de laatste tijd ‘s avonds weer heerlijk om lekker op schoot te dutten en het krantje met ‘t artikel over mij erin, viel in de brievenbus. Wel een dag later dan normaal, maar dan heb ik ‘m toch zelf ook nog. Ik was er al één bij Primera wezen bietsen, dus nu heb ik er zelfs twee en kan ik de tweede aan m’n moeder geven.

donderdag 21 januari

Ook donderdag ging ik weer op pad om hier en daar een kaartje achter te laten, zo ook bij de mooie muurschildering op de tweede foto, die me eerder nooit was opgevallen. En tijdens zo’n wandeling kom je soms bijzondere dingen tegen, zoals de schitterende witte Rolls Royce die met een boeketje op de motorkap voor het oude stadhuis geparkeerd stond. Dat moet haast wel een trouwerij geweest zijn!

vrijdag 22 januari

De post bracht een nieuwe trui voor Bas. Deze heeft hij al in het rood en nu dus ook in ‘t blauw. Ondanks dat ik beiden in dezelfde maat heb besteld, valt de blauwe kleiner, maar zit desondanks prima.

Verder weer een kaartje, dit keer op één van de incheckpalen op het station. Vond dat oranje ook wel gezellig kleuren bij het felle rood van de paal. Deze locatie is minder regen-proof, maar ik vond het hoe dan ook wel een heel originele plek!

zondag 24 januari

Na de dinsdag en de zaterdag te hebben overgeslagen, inmiddels alweer aanbeland bij de laatste foto’s van de week. Ik heb me voorgenomen om de komende dagen een soort detox te doen, waarbij ik niet alleen heel veel water drink, maar ook vrijwel uitsluitend groente en fruit en smoothies eet en drink.

Zondag was de eerste dag. De smoothie was m’n lunch, op foto twee zie je de frittata die ik als avondeten heb gemaakt. Een gerecht met ei, maar dat ‘mag’ omdat proteïne een belangrijke voedingsstof is en ik wel wil zorgen dat ik genoeg binnen krijg.