Een nieuw weekoverzicht op deze zonovergoten maar koude zondag! Deze afgelopen week stond vooral in het teken van een detox, creatieve projectjes met cake en ook de verjaardag van m’n moeder.

Verder heb ik een aantal dagen niet echt lekker in m’n vel gezeten, maar dat gaat nu weer de goede kant op gelukkig, al doen slapeloze nachten zoals ik die gisteren hadj, daar weer geen goed aan. Nu eerst een terugblik op week 4!

maandag 25 januari

Nadat ik vorige week zondag begon met een drie dagen detox, ging ik daar maandag dus mee verder. Ik ben eens flink in gaan slaan bij de groenteboer en nam onder meer portobello’s mee voor het avondeten en wilde eens een vijg proberen.

Dat laatste was geen succes, die portobello’s waren zalig! ‘s Avonds besloot ik wat noten te kraken om de voorraadpot aan te vullen en de eerste foto maakte ik tijdens een wandeling met Bas.

dinsdag 26 januari

Ik ging naar AH om boodschappen te doen, at sperzieboontjes met oesterzwammen en ging aan de slag met bakken. Ik had het plan opgevat om een cake te bakken en die bij het politiebureau af te geven. In de context van alle gebeurtenissen van de afgelopen week, vond ik dat de politie wel wat extra waardering kon gebruiken.

De cake was goed gelukt en ik maakte letters met rolfondant, al bleek dat in z’n totaliteit uiteindelijk te groot zijn om op de cake te passen, dus heb ik het iets anders aangepakt. Ook ‘verbouwde’ ik een schoenendoos tot gebaksdoos en versierde die met washi-tape en een mooie lakzegel in bijpassende kleuren.

woensdag 27 januari

Tijdens een wandelingetje met Bas in de buggy bracht ik – in de regen – de cake op het politiebureau en eenmaal weer thuis ging ik al snel weer aan de slag met m’n bakspullen. Ik had nog wat roomboter over van de cake en besloot daar een paar cupcakes van te maken voor m’n moeder, die de volgende dag jarig was.

Ook hier kwam weer de nodige versiering aan te pas en ik ben zelfs aan de slag gegaan met het marmeren van twee fondantkleuren. Ik vond het eindresultaat er super uitzien. Helaas vond ze de cakejes niet zo lekker (ik juist wel, smaken verschillen nu eenmaal). Het was in elk geval leuk om te doen en goed bedoeld.

Tot slot een foto van mijn nieuwe veterboots. Die ik al ruim een maand heb, maar nog steeds moest inlopen. Ik heb zo’n irritante knobbel op mijn rechtervoet (hallux valgus) die soms pijn doet en vooral bij nieuwe schoenen ben ik altijd wat huiverig daarmee. Gelukkig valt ‘t mee, de schoenen zijn breed genoeg en ik vind ze supertof!

donderdag 28 januari

Allereerst een foto van een slapende Bas en een lakzegel, dit keer een combinatie van zilver met subtiel lichtroze en zeegroen. Ik had via de Weggeefgroep op Facebook een trui en een bloesje van iemand gekregen en later bij haar een kaartje in de bus gedaan als bedankje. Daar had ik deze zegel op gemaakt. Begin van de middag op de pont naar m’n moeder met een rugtas vol cadeautjes.

Ik had een theeglas laten graveren met een citaat wat mijn opa vaak gebruikte. In deze tweet kun je er foto’s van zien. Omdat ik zo’n glas alleen wat kaal vond, heb ik er een pakket van gemaakt met verschillende soorten thee en lekkers voor erbij. Zelf kreeg ik dit lekkere advocaatgebakje bij de koffie. Cheatday!

vrijdag 29 januari

Niet veel bijzonders gedaan. Als ik ‘t me goed herinner, ben ik wel even op de fiets weg geweest voor een boodschap en om een pakketje weg te brengen. Verder kwamen de twee stoffen armbandjes van AliExpress die je op de eerste foto ziet met de post en heb ik ‘s avonds weer een poosje met Bas op schoot tv gekeken.

zondag 31 januari

Op zaterdag heb ik geen enkele foto gemaakt. Ik had heel erg slecht geslapen en de gevolgen daarvan waren overdag niet te ontkennen. Niet vooruit te branden en veel meer dan een snelle boodschap en film/tv kijken heb ik dan ook niet gedaan.

Gelukkig sliep ik van zaterdag op zondagnacht wat beter en omdat het een prachtige winterdag was, ben ik op pad gegaan met Bas. Hij met een warme kruik in de buggy en ik met een warme muts over m’n oren en een beker thee in de bekerhouder.