Inmiddels zijn ook de laatste hardnekkige sneeuwresten verdwenen, al zijn er nog wat vijvertjes en andere watertjes (waaronder mijn mini-vijver) waar nog altijd een laag ijs in zit, maar als je nu rondkijkt en de temperatuur voelt, zou je haast niet zeggen dat we ons vorige week nog in een soort Siberisch wintersportgebied begaven.

Het begon op zondag 7 februari. Wakker worden, liniaal in de sneeuw prikken en ontdekken dat er zo’n 6 cm in mijn achtertuin lag. Niet de 20 tot 30 cm waar op het nieuws over gesproken was, maar evengoed iets wat je wel als ‘een dik pak’ sneeuw kan zien. Enthousiast als een klein kind ben ik direct op pad gegaan om foto’s te maken en dat is kort samengevat precies wat ik de rest van de week ook heb gedaan.

In deze terugblik neem ik je van dag tot dag mee en laat ik je mijn mooiste sneeuwfoto’s zien. Ondanks dat in de sneeuw wandelen met de buggy in eerste instantie niet leek te lukken, ontdekte ik dankzij een tip dat je de voorwielen vast kunt zetten en dat maakte een groot verschil! Ik heb uiteindelijk met Bas in de buggy 50 km gewandeld door de sneeuw en onderweg vele, vele foto’s gemaakt!

Misschien een overbodige opmerking, maar je kunt alle foto’s in de onderstaande collages aanklikken om ze groter te bekijken. Net als in de weekoverzichten dus.

zondag

Het was nog relatief vroeg toen ik al op pad ging en op dat moment sneeuwde het nog en was de lucht lichtgrijs van kleur. Enerzijds geen ideale omstandigheden voor mooie foto’s zou je zeggen, maar ik vind dat juist ook wel weer wat hebben, omdat het de kou en de winterse sfeer op de foto’s juist benadrukt.

Vooral leuk vind ik het als je ook echt de sneeuwvlokjes op foto’s ziet. Dit was overigens de eerste en de laatste wandeling die ik zonder buggy maakte. Ik had al vrij snel ontdekt dat dat een stuk steviger liep en omdat ik gladde stukken dus niet kan zien, voelde ik me achter de BasMobiel een heel stuk zekerder qua lopen!

maandag

Blij als ik was dat het nu toch lukte om met de BasMobiel op pad te gaan tijdens deze winterse dagen, maakte ik daar goed gebruik van. Bas zat lekker met z’n kont op een warme kruik met een warm jasje aan, dus die kreeg het zomaar niet koud.

Ik maakte de meeste dagen twee uitgebreide wandelingen en maakte onderweg de ene na de andere foto. Ik heb dan ook nog veel meer foto’s dan die ik hier laat zien, maar dit is slechts een selectie van wat ik de mooiste beelden vind.

We deden ook een rondje Buiten de Waterpoort, maar dat bleek tegen te vallen; tot halverwege kwam je wel, maar daarna werd de weg heel slecht begaanbaar en ben ik maar omgedraaid omdat het geen doen was om de buggy daar doorheen te ploegen.

dinsdag

Vanaf dinsdag kwam er een zonnetje bij en dat maakte de wandelingen nog fijner, leuker en fotogenieker. Ik heb in de collage van dinsdag expres een foto gebruikt die ik de dag ervoor op dezelfde plek maakte (in beide collages de tweede foto, waarop je goed kunt zien hoe anders het er uitziet met een blauwe lucht en een zonnetje.

Na enige aarzeling durfde ik inmiddels ook over het smalle pad op de stadswal te lopen, nu ik gemerkt had dat gladheid relatief weinig effect op me had, zolang ik met de buggy rondliep.

woensdag

De wandelingen werden steeds langer nu ik steeds meer handigheid kreeg in het door de sneeuw, pekel en over gladde stukken manoeuvreren van de BasMobiel en gewoon omdat ik het geweldig vond om mijn woonplaats in al z’n winterglorie te aanschouwen en op beeld vast te leggen.

donderdag

Vanaf donderdag liep ik gemiddeld 10 km per dag, verdeeld over twee wandelingen. Ik liep onder meer met Bas richting het Piazza Center en deed een rondje over de wal aan de andere kant van de stad. En dat alles onder een strakblauwe lucht en een zonnetje. Al was de wind donderdag wel behoorlijk guur en bijtend.

zaterdag

Ik maakte twee wandelingen in twee totaal verschillende richtingen. Eén ging wederom in de richting van het Piazza Center met een toeristische route door een soort parkje bij verzorgingstehuis Bannehof als terugweg. Ik deed zelfs een mini picknick en deelde het bij de bakker gekochte worstenbroodje met Bas en dronk de koffie die ik bij DeliFrance had gekocht voor onderweg. Genieten!

Ik loop altijd graag door dat parkje en wilde weleens kijken of het nu ook begaanbaar was. Het was aardig ploegen, maar het lukte. De andere wandeling voerde ons naar het parkje wat tegen Dalem aan ligt en daar maakte ik de meeste foto’s.

zondag

De laatste winterfoto. Hier zie je (wederom) de Dalempoort en Molen de Hoop op de achtergrond. De sneeuw ligt er nog al zou dat niet lang meer duren, het water was al flink gezakt en dat kon je in dit geval heel goed zien aan de randen van de sneeuw.

Zakkend water en verdwijnende sneeuw

Tot zover een collectie van iets meer dan 40 foto’s van Gorinchem in een winterjasje. In totaal heb ik zo’n 150 foto’s van de sneeuw gemaakt (eigenlijk nóg veel meer, maar ik gooi ook altijd veel weg). Heb je zelf ook nog foto’s van de sneeuw gemaakt? Ben je wezen schaatsen misschien of iets anders gedaan in het thema sneeuwpret?