Een overzichtje van de eerste maand van 2021. Wat vond ik lekker om te eten? Hoeveel verschillende mutsen heb ik op m’n hoofd gezet? (grapje). Heb ik nog iets gekocht of is er juist iets wat ik heel graag wil? Kortom, het standaard recept voor een Loving Lately artikel en dus eerste van het niet-meer-zo-heel-nieuwe jaar. Enjoy!

Gedragen

Nou, dat waren zéker geen korte broeken. Ik heb inderdaad zo’n beetje elke dag wel een muts op m’n hoofd gehad, ook als het niet eens zo heel koud was, want ik vind mutsen en beanies gewoon erg tof en heb ze ook zo’n beetje in alle kleuren van de regenboog, dus altijd wel één die ik met mijn outfit kan combineren.

Ook droeg ik voor het eerst een joggingbroek buiten de deur, maar wel een fashionable exemplaar die er toch net wat anders uitziet dan het stereotype bankhangbroek. Verder droeg ik vooral vaak hoodies, mijn gebreide truien blijven dit jaar vaker in de kast liggen, al draag ik ze nog altijd met liefde. Maar de focus ligt nu dus even op de capuchontrui.

Gegeten

Begin vorige week heb ik een detox van drie dagen gedaan. Ik doe dat wel vaker en dat bevalt me prima. Een paar dagen lang praktisch alleen groente en fruit eten, smoothies, rauwkost en daarnaast veel water. Verder at ik twee keer taart, één keer met m’n eigen verjaardag en later in de maand nog een keer vanwege de verjaardag van m’n moeder.

Ik at voor het eerst portobello’s (geweldig!), allerlei lekkere broodjes tijdens een lunch op m’n verjaardag, maakte weer eens frittata en bakte cupcakes én een cake, al heb ik die dan zelf niet opgegeten, omdat ik ze gebakken had voor anderen.

Bakken voor m’n moeder

Gedaan

De maand begon met midden in de nacht een (aangestoken) vuur op straat blussen, tot grote ergernis van de aanstichters. Gelukkig was dat ook wel gelijk de meest spannende gebeurtenis van de hele maand, want ik heb het niet zo op vuur. Als ‘t een beetje weer was, ging ik wandelen met Bas en ik heb ook m’n eerste fietstocht van het jaar al gemaakt, een rondje van ongeveer 25 kilometer over Giessenburg.

Verder vierde ik mijn 46e verjaardag in lockdown stijl (alleen m’n moeder op visite, maar véél felicitaties via social media) en hield ik me weken bezig met kaartjes met eigen illustraties en bemoedigende woorden verspreiden, om de mensen een beetje een positief gevoel te geven. Er heeft uiteindelijk zelfs iets over in de krant gestaan en op de Instagrampagina van de gemeente.

Gelezen

Ik ben redelijk actief geweest op Twitter de laatste tijd, maar de laatste keer dat ik met m’n neus in een boek heb gezeten, is alweer even gelezen. Ik volg wel een aantal nieuwsbronnen waarvan ik zo nu en dan een artikel lees. Zo lees ik vaak berichten van AD Rivierenland (waar ik zelf ooit nog columnist voor ben geweest)

Mijn favoriete Vans

Gekocht

Behalve dat ik zelf met enige regelmaat spullen verkoop via Vinted, heb ik er ook al een aantal pareltjes kunnen scoren. Denk bijvoorbeeld aan toffe Vans sneakers, een rugtas en een aantal Adidas Originals T-shirts waarvan ik echt bijna niet kan wachten om ze te kunnen dragen als het weer lente wordt! Zulke items zijn nieuw voor mij niet te betalen en op zo’n manier kun je voor weinig geld toch iets leuks op de kop tikken!

Gewenst

Mijn grootste wens op dit moment is dat mensen wat toleranter worden, aardiger, liever, vriendelijker voor elkaar. De ontwikkelingen van de laatste tijd, de grimmigheid, het geweld en de extreem korte lontjes verontrusten me enorm. Is dit waar we met zijn allen naartoe gaan? Een maatschappij van onverdraagzaamheid?

Wat kunnen we eraan doen? Wat kan ik doen? Ik heb op mijn manier geprobeerd een verschil te maken door te proberen positiviteit uit te stralen, lelijke reacties op social media te pareren met een overdosis optimisme, lieve kaartjes verspreiden in de stad, een cake bakken voor de politie.

Dat lijkt zo klein en nietszeggend, maar soms moet je klein beginnen om tot iets groots uit te kunnen groeien. Ik geloof echt dat een betere wereld bij jezelf begint en je niet maar moet afwachten tot een ander iets doet.

Geluisterd

Ik realiseer me nu pas dat ik deze maand niet muziek heb geluisterd. Geen Spotify, geen radio. Gewoon niets. Liedjes in de reclame oké, maar meer ook niet. Dat liedje van Douwe Bob van die vakantieparkreclame is me overigens wel bijgebleven.

Iets met summer breeze. Het liedje schijnt overigens (nog) niet te zijn uitgebracht. Overigens is Gary (Barlow) onlangs met een tweede lichting crooner sessions gestart en dat valt uiteraard ook onder muziek. :-)

Reflectie in een wak

Gekeken

Helaas heb ik op deze vraag geen inspirerend antwoord. RTL Boulevard, het nieuws, wat spelshows en tegenwoordig zelfs Jinek. Dat is het wel zo’n beetje. Misschien moet ik dit onderdeel vervangen door iets waar ik wat veel meer variatie in kan aanbrengen en leukere antwoorden op kan geven. Suggesties zijn welkom!

Overigens heb ik ook nog wel wat films gekeken. Onder meer Blended, Finding Ohana en nog een paar waarvan ik de titel ben vergeten. Gisteren ben ik toevallig begonnen aan de film Enola Holmes, die me wel aanspreekt. Begin januari heb ik zelfs nog een paar kerstfilms weggewerkt waaronder De Familie Klaus, kon nog nét!

Ik vind het fijn om laagdrempelige, soms haast kinderlijke films te kijken, omdat mijn brein altijd al extreem actief is met vaak ingewikkelde dingen en het dan prettig is om even iets ‘aan je hoofd’ te hebben wat heel recht toe recht aan en simpel is.

Geliefd

Cake bakken en versieren ♡ goede nachtrust ♡ knuffelen met Bas ♡ Giessenburg ♡ m’n haar wat nu steeds langer én gezonder wordt ♡ Vans ♡ kaartjes maken en die her en der ophangen ♡ de lunch die m’n moeder had meegebracht voor m’n verjaardag ♡ sneeuw (ook al was het maar een beetje ♡ portobello’s ♡ smoothie van melk, perzik, mandarijn en passievrucht ♡ m’n nieuwe veterboots ♡ mooie winterdagen.