Zoveel foto’s gemaakt in de afgelopen weken en dan toch geen weekoverzicht. Ik had er een aardige kluif om het totaal aantal foto’s van 200 (!) voor de afgelopen 2 weken terug te brengen tot een beschaafd aantal om in dit artikel te stoppen. De meeste zijn van de sneeuw, waar ik nog een apart artikel aan wijd, ook al is de meeste sneeuw inmiddels al wel verdwenen, maar zie het als terugblik op een witte week.

Maar… dat is dus niet dit artikel, dit is gewoon de wekelijkse terugblik. Of in dit geval tweewekelijks en nog twee dagen te laat ook. Het aantal sneeuwfoto’s in dit artikel is dus beperkt, omdat ik die bewaar voor de post die dus nog komt. Snap je het nog?

week 5

dinsdag 2 februari

Waarom maak je een foto van radijsjes? Nou daarom. Omdat ik die dingen echt lekker vind om zo even een trosje weg te snacken. En ze glommen zo mooi op deze foto.

Radijsjes!

woensdag 3 februari

Bas is de laatste tijd weer echt een knuffelhondje. Toen ie nog jonger was, was het een echte schoothond, maar de laatste jaren ging dat er een beetje uit en leek hij juist wat meer afstandelijk te worden.

Sinds een maand of wat merk ik dat hij het toch weer erg fijn vindt om tegen me aan op schoot te liggen. Als het even kan, met een dekentje over hem heen. Zo kan hij dan soms wel uren liggen slapen of dutten.

Met Bas op schoot

donderdag 4 februari

Ik had aanvankelijk ook een artikel willen wijden aan hoogwater foto’s, maar dat komt er niet meer van omdat ik dat te veel achter de feiten aanlopen vind. Bij deze dus een paar foto’s van het hoogwater die ik maakte. Vooral nummer 3 vind ik erg gaaf!

zaterdag 6 februari

Nog een hoogwater foto, dit keer bij de Dalempoort, met de molen erbij. Op de tweede foto zie je Bas met een ‘nieuwe’ winterjas, die ik ‘s avonds in het donker en terwijl het al lichtjes was begonnen met ijzelen, op ben gaan halen bij een dame in een andere wijk. Deze stond op de weggeefgroep op Facebook en ik heb er de afgelopen week al enorm veel plezier van gehad. En Bas dus een lekker warm lijfje!

zondag 7 februari

Sneeuw! En niet zo’n klein beetje ook! Ik was zo enthousiast als een klein kind en liep om 9 uur al door de sneeuw te struinen voor foto’s. Meestal ben ik nog niet eens wakker rond die tijd.

Met de buggy door de sneeuw rijden leek in eerste instantie niet te lukken, totdat ik van iemand op Twitter de tip kreeg om te kijken of bij deze ook de wielen vastgezet kunnen worden, zodat ze niet kunnen zwenken. Dat bleek te kunnen en maakte wandelingen in de sneeuw opeens toch mogelijk!

week 6

maandag 8 februari

Zeker nu het zo koud was, vond ik het belangrijk om Bas goed warm te houden. Buiten, maar ook binnen. Op de eerste foto zie je hoe hij helemaal ingestopt in zijn lamadeken ligt te cocoonen. Hij is gek op warmte en heeft het prima naar zijn zin zo.

Op de tweede foto zie je een bijzondere combinatie, namelijk hoogwater én sneeuw. Nu ik aardig uit de voeten kon met de buggy en daarmee zelfs geen last had van gladheid, durfde ik ook de dijk wel op en daar maakte ik onder meer deze foto.

dinsdag 9 februari

Nadat ik de vorige dag met de buggy onderaan de dijk was geweest om foto’s te maken, had ik eigenlijk spijt dat ik daar geen foto van Bas had gemaakt. Maar het sneeuwde én waaide toen nogal en ik wilde Bas niet te veel aan de kou blootstellen.

Dinsdag was het zonnig en heb ik die gewilde foto alsnog gemaakt. Later ben ik bezig geweest om ijsbellen te blazen. Ze bleven aardig plakken, maar er kwamen helaas geen ijskristallen op, wat juist het hele idee is van ijsbellen blazen. Jammer!

woensdag 10 februari

Ook woensdag maakte ik weer een fijne winterwandeling met Bas. Elke dag werden de wandelingen langer en ik eindigde met ruim 10 km per dag. Dit keer maakte ik onderweg ook een foto van Bas en mij samen en een selfie.

Die foto van Bas alleen vind ik erg leuk omdat het net lijkt alsof hij op een berg staat. In werkelijkheid is dat een deel van de muur van de stadswal die vol gesneeuwd was. Op de laatste foto zie je een stel nijlganzen die op dezelfde plek zaten en ons argwanend in de gaten hielden!

donderdag 11 februari

Nog een selfie in de sneeuw, die ik zelf leuker vind dan de vorige. Daarom wilde ik het nog eens opnieuw proberen, want zoals ik volgens mij weleens eerder heb verteld, vind ik het erg moeilijk om buiten een selfie te maken. Een foto met Bas vind ik dan makkelijker op de één of andere manier. Meneer zat er parmantig bij in zijn koetsje!

vrijdag 12 februari

De foto die ik donderdag had gemaakt van het appartementencomplex waar een oom en tante wonen, vond ik zo mooi dat ik besloot om die uit te printen en als een kaartje bij hen in de brievenbus te doen. Op weg daarheen maakte ik vanaf exact dezelfde plek een ‘foto van foto’. Vond ik een leuk idee. Ze waren blij met de kaart.

Foto van foto

zaterdag 13 februari

Zaterdag was één van de dagen dat ik ruim 10 km liep. Begonnen met een wandeling over de dijk en door Gorkum Oost, waarbij ik de foto van schaatsende mensen op de gracht maakte. ‘s Middags ben ik met Bas naar het Piazza Center gelopen om brood te halen en ik scoorde een worstenbroodje en een cappuccino voor de terugweg.

Het broodje deelde ik met Bas, de koffie dronk ik zelf op. 🙂 Een buggy door de sneeuw duwen is aanzienlijk zwaarder dan gewoon ermee lopen, zeker als dat over kilometers gaat, maar je krijgt al gauw handigheid in bepaalde dingen en went er ook best snel aan. Sowieso een goeie conditietraining!

zondag 14 februari

Valentijnsdag! Ik tekende een bijpassende illustratie en heb een héél drukke dag gehad en verschillende klusjes afgewerkt. Onder meer productfoto’s van kleding maken voor mijn Vinted pagina, zoals je op de eerste foto kunt zien.

En ja, daar komt één van mijn meest gehate huishoudelijke apparaten – de strijkbout – ook aan te pas. Op de tweede foto lag Bas heerlijk in mijn armen te slapen, met zijn tong uit zijn bek. Helemaal zen!