Week 11 zit erop en de lente is gisteren officieel begonnen. Maar zo vrolijk als ik nu klink, was mijn afgelopen week niet bepaald. Als je mijn blog in de afgelopen dagen met een bezoekje hebt vereerd, zul je ongetwijfeld al weten van die mammografie met een staartje en alle stress en paniek die daarbij kwam kijken.

Nu is het voor mij vrij gebruikelijk dat ik na zoiets altijd een paar dagen nodig heb om de spanningen als het ware af te laten vloeien en dat was nu dus ook het geval. Tel daar het slaapgebrek bij op, en het duurt allemaal nóg wat langer. Zondag was eigenlijk pas de eerste dag dat ik me redelijk normaal voelde en aardig had geslapen.

maandag 15 maart

De meest nare dag van de week, met het ziekenhuisonderzoek wat anders liep dan verwacht en vervolgens een rotdag met veel paniekaanvallen. Foto’s heb ik dus niet gemaakt, maar mocht je mijn relaas willen lezen, kan dat op dit linkje.

dinsdag 16 maart

Ondanks dat de officiële dag voor de verkiezingen pas op woensdag was, kon je in veel plaatsen ook al één of zelfs twee dagen eerder stemmen. Van die mogelijkheid heb ik ook gebruik gemaakt, omdat ik drukte wil vermijden. Ik ben met Bas gaan stemmen en postte op Twitter twee foto’s waarbij Bas zijn koppie op de andere foto scherper is, maar ik vond ‘m hier zo guitig kijken, dus plaats ik die hier.

Stemmen met Bas

woensdag 17 maart

De woensdag bestond tot een uur of twee ‘s middags wachten en mijn angst zoveel mogelijk onder controle houden en nadat ik de uitslag binnen had en die goed bleek te zijn, is m’n moeder langs geweest om een gebakje te eten wat ik snel bij de bakker ben gaan halen en fietste ik rond 5 uur alsnog naar het ziekenhuis.

Dit keer alleen om een kaartje af te geven voor de dame die zo vriendelijk, betrokken en behulpzaam was aan de telefoon. Ik vind het belangrijk om iemand die moeite wil doen om me te helpen en mijn vragen te beantwoorden, een blijk van waardering te geven in de vorm van een kaartje. Uiteraard voorzien van een mooie lakzegel!

Kaartje wegbrengen

donderdag 18 maart

Al twee weken stond een afspraak bij de kapper in mijn agenda genoteerd: Knippen en (bij)kleuren. Ik moet bekennen dat ik meerdere keren deze week heb overwogen ‘m te annuleren, omdat als ik zoveel stress heb, ik het niet fijn vind om een paar uur in een stoel te moeten zitten. Maar ben uiteindelijk blij dat ik dat niet heb gedaan!

Het was hoe dan ook een lange zit (drie uur), maar ik ben erg blij met het resultaat. Een fatsoenlijke foto heb ik nog niet gemaakt, omdat ik vind dat ik er slecht uit zie vanwege vermoeidheid en stress, maar dat komt nog wel. Er hoefde ook maar een centimetertje af en behalve dat de uitgroei is bijgewerkt, heb ik ook een toner in m’n haar, waardoor de kleur nu een stuk ‘assiger’ is en minder ‘warm’.

Bij de kapper

vrijdag 19 maart

Ik droeg één van de twee truien die ik precies een week eerder voor € 1 had bij de kringloopwinkel, tijdens mijn allereerste winkelafspraak. Het is een herentrui van Zara, maar hij past gewoon prima en ik vind de kleur erg mooi (grijsgroen).

Ook het kettinkje is nieuw. Deze heb ik bij een verkoper op AliExpress laten maken. Als je goed kijkt, zie je dat er ‘Bas’ in staat en een pootje. Ik heb een half jaar geleden hetzelfde kettinkje ook besteld met ‘Forever Love’ en een muzieknootje.

De foto van de huizen aan de Lingehaven maakte ik tijdens een loopje met Bas en later lag hij op schoot. Hij vindt het tegenwoordig heerlijk om languit tegen me aan te liggen en valt vaak ook meteen in slaap. Als ik niet uitkijk, doe ik dat zelf ook. :-)

zaterdag 20 maart

Ik was moe na weer geen al te beste nacht, maar het was landelijke opschoondag en ik had niet voor niets onlangs een opruim setje gehaald, dus wilde toch per se op pad om zwerfvuil te gaan ruimen. Iets wat ik overigens een tijd geleden regelmatig deed, maar wat er uiteindelijk toch weer uit gesleten is.

Onderweg maakte ik deze foto samen met Bas. Ik vind dat ik er knap beroerd op sta en mijn haar ziet er heel pluizig uit (dat komt omdat het bij de kapper volledig met de föhn is gedroogd, iets wat ik zelf nooit doe), maar je hebt zo wel een sneak peak van hoe mijn haarkleur is geworden en ik wilde gewoon even dat moment vastleggen.

Samen zwerfvuil ruimen

zondag 21 maart

Net als maandag, maakte ik zondag ook geen foto’s. Niet omdat ik zo slecht in m’n vel zat, want zoals ik in de intro al schreef was dit eigenlijk de eerste dag van de week dat ik best oké had geslapen en me ook normaal voelde, maar het was zo’n typische zondag waarop je geen bal uitvoert en het was guur, dus geen wandelweer.

Behalve wat aan mijn blog werken, tv kijken en wat ommetjes met Bas, heb ik echt heel weinig gedaan. Wel kookte ik voor het eerst in twee weken (!) een volwaardige maaltijd. Door de stress had ik totaal geen trek gehad en at ik veel te weinig. En wat ik at, was meestal niet heel gezond. Nu weer ‘back to normal’ dus!