En alwéér is het niet gelukt om buiten de weekoverzichten om te bloggen. Terwijl ik juist van variatie houd. Maar ik zit helaas nog steeds niet echt lekker in m’n vel en ben, mede daardoor, veel buiten geweest om te wandelen. Omdat dat helpt.

Na donderdag ging het wat beter (helaas wel van korte duur), maar wandelen heb ik sowieso heel wat gedaan samen met Bas, dus weinig thuis geweest en ‘s avonds heb ik dan geen zin meer om nog uitgebreid aan het bloggen te slaan en kijk ik liever tv.

maandag 22 maart

Enerzijds was het zo’n typische maandag waarop van alles mis ging, anderzijds had ik wel de eerste Hollandse aardbeien van het jaar (altijd een heuglijk moment), kwam ik bij Action (winkelafspraak) de oorbellen tegen die ik daar maanden eerder ook had gekocht en was kwijtgeraakt, at ik ‘s avonds portobello’s met spinazie en geitenkaas en maakte ik later op de avond zelf appelsap, wat best goed gelukt was!

dinsdag 23 maart

Ik droeg voor het eerst de Vans SK8 Hi Platform die ik voor het belachelijk lage bedrag van € 17 op Vinted had gekocht en ging wandelen met Bas. Ik had een flinke voorraad ‘kontjes’ van brood verzameld en besloten die aan de ganzen te gaan voeren. Die daar erg happy mee waren, zoals je op de foto’s kunt zien.

Eerst kreeg Bas dit altijd, maar hij vindt brood tegenwoordig lastig te kauwen, dus zocht ik een alternatief, want weggooien vind ik zonde. Op foto 2 zie je overigens hoe mijn haar is geworden nadat ik de week ervoor bij de kapper ben geweest.

Het effect van de toner is al wel wat minder (dat vervaagt iets met elke wasbeurt), maar het is op zich toch nog wel duidelijk te zien. Tot slot een foto van Bas en mij tijdens het wandelen. Ik vind mezelf er best stom op staan, maar vind foto’s van samen waardevol.

woensdag 24 maart

Ook woensdag ging ik weer op pad met Bas en eigenlijk in dezelfde richting als de dag ervoor, dit keer ook met als doel om een kaartje weg te brengen. Waarvoor ik de mooie lakzegel maakte die je op de eerste foto ziet.

Ik haalde onderweg coffee-to-go bij Jimmy Coffee waar een mooi hartje op zat. Helaas was ik de koffie qua smaak niet mijn ding en hij was daarnaast behoorlijk duur ook, dus zal daar niet zo snel nog eens een bakkie halen voor onderweg.

Verder nog een foto van het bosje tulpen wat ik de week ervoor van m’n moeder kreeg en tot slot en leuk paashaasje van brood, wat ik bij Bakker Bart had gehaald als on-the-go snack. Ik vind het vaak leuk/lekker om tijdens een langere wandeling met Bas ergens op een bankje neer te strijken en dan iets te eten/en of drinken.

Omdat ik niet altijd iets onderweg wil kopen, zit er nu standaard een energiereep en een pakje drinken in de rugtas die altijd aan de achterkant van de buggy hangt. Voor Bas heb ik sowieso altijd snoepjes en water bij me. Van alle gemakken voorzien!

donderdag 25 maart

Ik schreef in de intro al dat ik van variatie houd, dat geldt dus ook voor wandelingen met Bas. Na twee keer dezelfde richting uit te zijn geweest, vond ik het nu wel tijd voor iets anders en zocht ik het parkje op waar we vaker komen, alleen liep ik de route nu eens andersom, wat zo’n rondje toch weer heel anders doet lijken.

De foto van Bas met de zon op zijn snuit maakte ik onderweg en op de terugweg gingen we via die steile pad de dijk op. Dat was even flink aanpoten met zo’n buggy! Al moet ik zeggen dat ik naar boven toch beter vond gaan dan naar beneden, omdat je dan erg in loopt te houden en ik ook iets te gemakkelijk op de achterwielen trap.

Tot slot een foto van de BasMobiel. Ik had een nieuwe hoes gekregen omdat de oude al vrij snel was gaan scheuren (ik heb ‘m nog maar een paar maanden) en ik heb gelijk ook maar de batterijen van alle lampjes vernieuwd, al zal ik die voorlopig wat minder nodig hebben nu het inmiddels langer licht is en ook de tijd een uur vooruit gezet.

vrijdag 26 maart

Dit keer werd het een rondje Lingewijk. We hebben zó veel gewandeld dat ik duidelijk merk dat hij thuis best een beetje vervelend wordt als ik een dag wat minder met hem loop. Zoals afgelopen zaterdag bijvoorbeeld, toen het niet echt lekker wandelweer was.

Vrijdag was het nog goed te doen, al waaide het wel best hard en heb ik halverwege de terugweg het luikje van de hoes dicht gedaan. Best grappig is dat ik aan Bas merk of hij het wat te fris vindt of niet.

Bij mooi en zacht weer zit hij meer voorin de buggy en als het wat frisser is, kruipt hij helemaal naar achter. Als ik dat opmerk, doe ik meestal ook het luikje dicht om hem goed warm te houden.

zaterdag 27 maart

Zoals ik hierboven schreef, was het dus niet echt heel lekker wandelweer, al viel het al met al nog best mee omdat er flinke buien waren verwacht en die heb ik hier niet echt gezien. Een wat kortere wandeling zat er dus wel in, naast de standaard rondjes, want hij moet er hoe dan ook een aantal keren per dag uit natuurlijk.

Onderweg maakte ik de foto van de Peterbrug en later zette ik Bas op de foto, die in zijn mand zonnestralen op lag te vangen. Het is zo’n zonaanbidder, altijd al geweest. In de zomer ligt hij ook het liefst urenlang in de zon. Zelfs als het heel warm is.

zondag 28 maart

De dag begon wat later dan gewoonlijk omdat de klok een uur vooruit was gegaan. Ik maakte Bas zijn pasta en deed er dit keer wat brokken door, waardoor het dus net macaroni met gehakt lijkt. Ik heb een staafmixer gekocht om zijn brokken te vermalen, omdat hij wat meer moeite heeft met die harde brokken eten en dit helpt hem goed.

Het katje op de tweede foto kom ik vaak tegen, ze komt dan kopjes geven en loopt vervolgens standaard een stukje met ons mee. Zo’n leuk beestje! De eerste keer dat ik haar zag was ze mee gelopen naar mijn huis en bleef daar zitten miauwen.

Ook deze dag werd er weer gewandeld, ondanks dat het niet echt heel lekker weer was, maar in elk geval wel droog. Ik ging een Elvis-kalender ophalen voor m’n moeder, die ik op de weggeefgroep op Facebook had gespot. Aangezien dit in de Haarwijk was, dus best een aardig stukje lopen, maar dat zijn we wel gewend.

Op de terugweg langs het parkje achter het station geweest om wat brood aan de ganzen te voeren en daar ook foto’s gemaakt. Ik vind eenden leuker dan ganzen, maar dit heeft ook wel wat. Ik durf ze alleen nog niet uit m’n hand te laten eten, ze zijn zó hebberig! Ze staan praktisch op je tenen om een stukje brood te bemachtigen.