De afgelopen week eindelijk wat meer geschreven dan enkel een weekoverzicht en zelfs daarmee ben ik op tijd. Sterker nog, ik ben er gisteravond (zaterdag) al aan begonnen! Nadat ik dagenlang heel intensief bezig ben geweest met onder meer die vernieuwde artwork– en fotogalerij, val ik dan in een soort gat als dat klaar is en ben ik een beetje zoekende naar wat voor projectje ik nu weer eens kan starten.

Nadat ik een hele rits oude artikelen heb bewerkt (vind ik leuk om te doen en is ook nog eens goed voor de SEO optimalisatie), vond ik het wel een goed idee om maar vast aan het weekoverzicht te beginnen. Helaas heb ik niet al te veel foto’s in de aanbieding dit keer, maar beter iets dan niets!

maandag 1 maart

Een hele tijd geleden alweer, liep er ‘s avonds tijdens het uitlaten van Bas opeens een katje naast me, die meeliep tot aan huis en daar vervolgens bleef zitten miauwen. Ik ben toen zelfs nog met haar opgelopen naar de plek waar ze bij ons aansloot, in de hoop dat er een lichtje ging branden waar ze zelf woonde. Dat heeft gewerkt.

Sindsdien kom ik dat katje regelmatig tegen, ze herkent me nu direct, komt kopjes geven en loopt steevast een stukje met ons op, maar nooit meer tot aan huis. ‘s Avonds maakte ik mijn favoriete salade, met bieten, geitenkaas en gekookte pasta.

dinsdag 2 maart

Het was mooi weer, dus heb ik een lekker eind met Bas gewandeld. Ik heb onlangs een leuk hoekje ontdekt waar ik graag even ga zitten als ik met de BasMobiel in de buurt van het Piazza Center ben. Daar in de buurt zit een verzorgingstehuis met een soort parkje erbij en daar is dit vlondertje boven een vijver te vinden. Superleuke plek om even te zitten, bij voorkeur met een coffee-to-go in de hand!

Onze nieuwe favoriete plek

woensdag 3 maart

Tijdens weer een wandeling met Bas spotte ik mini narcisjes en natuurlijk moesten die op de foto. Ik vond het vooral koud en ‘s avonds tijdens het laatste uitlaatrondje van de dag is het dan helemaal fris. Op zo’n moment verheug ik me extra op de bak koffie die ik bij thuiskomst ga zetten!

donderdag 4 maart

Donderdag had ik m’n dag niet. Er ging van alles fout en ik zat gewoon niet lekker in m’n vel. Dat bleek een voorbode te zijn voor nog meer van dat soort dagen, vooral door slaapgebrek dankzij nachtelijke spooksessies van Bas.

Ik postte de eerste foto met de tekst ‘out of order’ op Twitter en ‘s avonds heb ik lekker onder een dekentje op de bank tv gekeken. Niets doen vind ik lastig, maar heel soms geef ik eraan toe.

vrijdag 5 maart

Na een ‘out of order’ dag volgde een nacht waarin ik bijzonder slecht sliep, dus nadat ik mezelf zo goed en kwaad als het ging op de fiets naar de supermarkt had gesleept voor boodschappen, vond ik dat ik me er wel gemakkelijk vanaf mocht maken qua avondeten en besloot ik een pakje pizzabodems mee te nemen om zelf te beleggen.

Helaas ging dat niet naar behoren. Ik had er te veel tomatensaus op gedaan en de pizza vervolgens toch een paar minuten te lang in de oven laten zitten. Het resultaat was een plak deeg met veel te harde korsten, een veel te sterke tomatenpuree smaak en volledig uitgedroogde stukjes banaan. Yuk!

Zelf gemaakte pizza

zaterdag 6 maart

De nacht van vrijdag op zaterdag was zo mogelijk nog slechter. Ik heb het uiteindelijk met 2 uur slaap moeten bekopen, helaas weer met dank aan het hondje. 🙂 Praktisch het enige wat ik overdag heb gedaan is een wandeling maken met Bas (toch wel 3.5 km, ondanks de vermoeidheid), waarbij ik tot mijn blijdschap een hoop krokussen spotte. En natuurlijk kon ik het niet laten om daar wat foto’s van te maken.

zondag 7 maart

Ik ben twee keer een stuk wezen wandelen met Bas (de eerste keer 4 km en de tweede keer 2 km), maar heb onderweg eigenlijk gen foto’s gemaakt. Bij de tweede ronde had ik voor de verandering mijn camera eens meegenomen, vastbesloten om wat foto’s van de krokussen op een veldje in de buurt te fotograferen nadat ik de dag ervoor met mijn iPhone wat plaatjes had geschoten van deze kleurrijke bloemetjes.

Helaas zat daar op dat moment een grote groep mensen (lekker coronaproof) voor een gender reveal party en behalve dat ik dus niet geassocieerd wil worden met mensen die schijt hebben aan de maatregelen, vond ik het idee om daar op m’n buik tussen de bloemen te liggen ook niet heel aantrekkelijk, dus ben ik maar doorgelopen.

De enige foto die ik maakte was er één van Bas, die klaar was voor een wandeling. De laatste tijd wil hij als ‘t even kan de hele dag in zijn ‘koetsje’ rondgereden worden. Als het weer oké is en ik zelf ook wel zin heb in een rondje geef ik daar aan toe, maar ik heb niet altijd tijd en zin om elke twee uur met hem te gaan lopen. 🙂

Op deze foto zie je zijn staar trouwens best goed. Hij heeft het aan zijn rechteroogje ook, maar zijn linkeroog is het ergst en daar begon het ook mee. Al lijkt het op deze foto wel veel erger dan het is, waarschijnlijk door de lichtval.

Bas in z’n koetsje