Dit weekend stond er een aardbeien walk-in bij Jimmy Coffee in winkelcentrum Hoog Dalem op de planning. Als aardbeienliefhebber, wilde ik daar natuurlijk naartoe en dus toog ik zaterdagmiddag op de mountainbike naar dit hippe koffietentje.

Aanvankelijk zou het een drive-in zijn, maar hier was geen vergunning voor omdat het dan onder ‘evenement’ zou vallen, dus werd het een walk-in. Wel zo fijn voor mensen die geen auto hebben, alhoewel de fiets misschien nog een optie zou zijn. 🙂

Je kon van tevoren je bestelling doorgeven via de website van Jimmy, of ter plekke iets bestellen en meenemen. Ik had online besteld en twee aardbeienspiesjes met chocola gekozen. Alleen van het vooruitzicht begon ik al te watertanden!

Eenmaal aangekomen in het winkelcentrum, was het wel even slikken bij het zien van de enorme rij mensen, maar ik sloot gewoon maar aan. Al vond ik het wat gek dat je bij het doorgeven van je bestelling een tijd moest kiezen en ik die gezien de lengte van de rij, nooit zou halen (ik was vijf minuten voor de gekozen tijd aanwezig).

Niet veel later bleek dat er twee rijen waren: Eén voor de spontane bestellers en één voor het afhalen van online bestellingen. Blijkbaar hing er een bordje met ‘bestelling afhalen’, maar ik was als slechtziende duidelijk niet de enige die dat niet had gezien.

Maar voor iets lekkers met aardbeien heb ik wel wat over, dus wachtte ik mijn beurt af en ongeveer 40 minuten na aankomst, kon ik de spiesjes in ontvangst nemen. En kon bijna niet wachten om ze op te eten! Maar eerst naar huis fietsen en eenmaal thuis wilde ik natuurlijk ook foto’s maken voor dit artikel. Geduld is een schone zaak…

Fiets geparkeerd, foto’s gemaakt en dan was daar eindelijk ‘t moment om m’n tanden in die grote, sappige aardbeien overgoten met chocolade te zetten. Wát een genot! Wat me wel opviel was dat de spiesjes er wat minder luxe uitzagen dan op de foto’s die op de socials van Jimmy gedeeld waren, maar de smaak was er niet minder om!

Ondanks dat aardbei en chocola een veelgeprezen is combinatie is, heb ik die nooit eerder samen geproefd. Het verdict: Verslávend lekker! Ik zou haast terug fietsen en nog eens 40 minuten in de rij staan voor nog een paar spiesjes…

En dan was eindelijk daar ‘t moment
om m’n tanden in die grote, sappige aardbeien overgoten met
chocolade te zetten.

Toevallig genoeg – of misschien niet helemaal – ging ik de volgende dag alsnog terug voor meer. Ik moest iets ophalen in de buurt en ach, omdat ik nu toch in de buurt was… De aardbeien walk-in was dus zaterdag én zondag. Ik had me voorgenomen nog een paar spiesjes te halen, mits er niet een enorme rij stond. En dat viel mee!

Dit keer had ik niet online besteld omdat het een spontane actie was, dus stond ik nu in de andere rij, die gelukkig bij lange na niet zo lang was als de dag ervoor. Ik ging dit keer voor een bakje met 3 spiesjes en het patroon van naar huis fietsen, foto’s maken en dáárna pas aanvallen, herhaalde zich. Ik ben inmiddels een master in geduldig zijn!

Ook deze waren heerlijk en leken ook meer op die van het plaatje. Blijkbaar was het zaterdag zó druk geweest dat de spiesjes wat haastiger in elkaar waren gezet. Het is ze vergeven. 🙂 En geloof me, ze waren eigenlijk nog lekkerder dan ze er op de foto’s uitzien, die ik trouwens voor de verandering eens met m’n spiegelreflex heb gemaakt.

Ondanks enkele minpuntjes, was de aardbeien walk-in wat mij betreft een succes en zeker voor herhaling vatbaar. Al hoop ik van harte dat die heerlijke aardbeienspiesjes misschien ook wel op het standaard menu terecht komen. Dan zou het zomaar kunnen dat ik toch eens wat vaker die kant uit fiets…

Ben jij wel eens naar een aardbeien walk-in of drive-in geweest?