Ik heb me al vaker laten ontvallen dat de lente met stip mijn favoriete seizoen is. Alles komt weer tot leven, gaat groeien en bloeien en juist het contrast met de grauwe en grijze winter maakt het op de één of andere manier nóg mooier. Ik geniet dan ook met volle teugen van de voorjaarsnatuur tijdens mijn wandelingen en fietstochtjes.

Vandaag laat ik een aantal foto’s zien die ik deze maand heb gemaakt en die voor mij het voorjaar echt symboliseren. Vooral bloesem vind ik heel mooi en dan met name de roze. Ik heb geen specifieke voorkleur voor de kleur roze, maar vind de bloemen van een roze bloesem gewoon mooier, al zal daar misschien ook wel verschil in zijn.

Zo pakte ik vorige week mijn spiegelreflex er eens bij en maakte een serie foto’s van een roze bloesemboom die in de buurt van mijn huis staat. Bovenstaande vier foto’s zijn daar onder meer het resultaat van.

Dat smaakte naar meer, dus ligt de camera nog op de eettafel met de bedoeling die de komende tijd vaker mee te nemen. Helaas gooit het weer momenteel wel roet in het eten, maar ik neem aan dat de zon wel terug komt voordat alles is uitgebloeid. :-)

Bovenstaand setje foto’s maakte ik van één van mijn favoriete bomen in de stad. Je kon in het weekoverzicht van afgelopen week al een foto zien van de boom zelf, die haast Bonsai-achtige vormen heeft en volgens mijn moeder een Prunus is.

De bloemetjes van deze bloesem vind ik niet heel bijzonder, maar het geheel, zo’n witte boom die zelfs ik al vanaf een paarhonderd meter zie, vind ik geweldig. En ook de geur is zo overweldigend lekker dat ik me er haast niet van kan weerhouden om even in de lucht te gaan staan te snuffelen als een hond. :-)

Maar natuurlijk groeit en bloeit er heel wat meer dan bloesem. Op 13 april spotte ik al Pinksterbloemen en op de tweede foto zie je raapzaad tegen een blauwe lucht. Ik dacht eerst dat het koolzaad is, maar dat bloeit pas later en daar zitten de knoppen van de bloemen hoger. Handig, zo’n wandelende plantenencyclopedie als moeder!

De bijzonder narcis en de tulpen stonden praktisch naast elkaar in een plantenbak. Ik was van plan geweest om met m’n camera nog terug te gaan om daar nog wat betere foto’s van te maken, maar dat is er nog niet van gekomen, dus plaats ik gewoon deze.

En nu ik het over tulpen heb, kan ik het ‘mini-bollenveld’ natuurlijk niet overslaan. Toen ik las dat er in de berm van de Banneweg een bloemenperk met tulpen was aangelegd, wilde ik daar zelf ook wel even gaan kijken en wat foto’s maken.

Op weg naar het winkelcentrum wat aan diezelfde weg ligt, ben ik nog een stuk verder gereden, zelfs voorbij het ziekenhuis waar ik zo’n hekel aan heb en waar ik uit principe liever niet langs wil fietsen of lopen maar ja, voor een foto heb ik nu eenmaal wel wat over. En wat waren ze schitterend!

Tot slot twee overzichtsfoto’s die ik tijdens één en dezelfde wandeling maakte. Dat soort paadjes als op de eerste foto, geven me het ultieme lentegevoel. Bloemen, groen, blauwe lucht, genieten!

De tweede foto is misschien niet typisch lente-achtig, maar als je goed kijkt zie je aan de overkant van het water toch de nodige bloeiende bomen, dus deze foto had absoluut niet in een ander seizoen gemaakt kunnen zijn!

Naar verwachting zal ik de komende tijd nog wel meer mooie natuur vastleggen, als het weer een beetje bij wil trekken maar daar ga ik wel vanuit. Ook ga ik eerdaags op wat perkgoed voor de tuin uit en ondanks dat ik niet echt groene vingers heb en ook geen plantenkenner ben, geniet ik wel van al dat moois in mijn eigen tuintje!

Heb jij al mooie bloemen gespot deze lente?