Terwijl ik, ondanks de wandeling van bijna 4 km na het eten, nog steeds aardig uit zit te buiken van het paasdiner met m’n moeder, vond ik ‘t wel een mooie gelegenheid om even iets ‘pasigs’ op mijn blog te schrijven, wat je dus nu aan het lezen bent!

Ik begin maar met de illustratie die ik ter gelegenheid van Pasen tekende, wat wel een kwestie van geluk was, omdat mijn Apple Pencil weg is geweest voor reparatie en ik al had ingecalculeerd dat ik niets voor de paasdagen zou tekenen. Nou ‘moet’ er niets, maar ik vind het gewoon leuk om voor speciale dagen een illustratie te tekenen.

Mijn Apple Pencil had sinds een tijdje problemen met laden en dat leek steeds erger te worden, dus heb ik ‘m vorige week opgestuurd. Ondanks dat een reparatie zo’n 2 weken duurt, kreeg ik gister post van CoolBlue met een nieuwe Pencil. Blijkbaar was de ‘oude’ niet te fixen en heb ik dus een vervangend product gekregen, dus ben ik vrijwel meteen aan de slag gegaan met onderstaande paas illustratie!

Als ik dit vergelijk met wat ik vorig jaar tekende voor de paasdagen, zijn mijn teken én lettering skills (ook de tekst op bovenstaande afbeelding heb ik zelf gemaakt) wel een heel stuk verbeterd! Het enige wat vorig jaar wél beter was, is het weer. Ik herinner me dat ik buiten aan de tuintafel zat met m’n iPadje. Lekker in het zonnetje.

Naast een paas illustratie was er ook paaseten! Vandaar dat uitbuiken. Vorig jaar deed ik een zoomdiner met m’n moeder. De dag ervoor had ze een pakket afgegeven en op Eerste Paasdag aten we hetzelfde, terwijl we onze telefoons op een statiefje hadden gezet en via beeldverbinding elkaar konden zien en gewoon met elkaar konden praten. Alhoewel, ‘gewoon’… Het nieuwe normaal, zullen we maar zeggen.

Dit jaar was het meer ‘gewoon gewoon’. Mijn moeder heeft inmiddels zelf corona gehad en is ook gevaccineerd, dus ze kan mij niet meer ‘aansteken’ en mocht ik het hebben, kan ik haar niet besmetten. Dat is wel een prettig idee. Sowieso hebben we met kerst ook samen gegeten, dus zou het wat gek zijn als dat nu opeens niet kon.

Dit jaar zat ze dus zelf bij mij aan tafel. Meestal ga ik naar m’n moeder met Pasen, maar de pont vaart tot mei niet op zondag en ik vind het vanwege corona gewoon niet prettig om in een taxi te moeten zitten, dus kwam ze hierheen met de auto.

Ik had de boodschappen voor nagerecht en voorgerecht gehaald en m’n moeder die voor ‘t hoofdgerecht. Vooraf hadden we een pasteitje met champignonragout, daarna ‘slaai mee aaier’ (sla met eieren en uitgebakken spek), een traditie die bij oma vandaan komt. Meestal eten we daar asperges met ham bij, nu een biefstukje.

Als nagerecht had ik twee soorten Hertog Jan ijs gehaald, wat ik op een bord deed met advocaat, zelf geklopte slagroom en een paar mokkaboontjes als decoratie. We hebben lekker gegeten en ondertussen gepraat over van alles en nog wat en zelfs herinneringen opgehaald aan vroeger. Iets wat ik stiekem altijd best fijn vind.

Voordat we aan het eten begonnen, genoten we eerst een ‘aperitiefje’ op de bank: Een glaasje advocaat met slagroom (brings back memories) met kaas erbij. Molly was maar met moeite weg te houden bij al dat lekkers en sloeg later alsnog haar slag, door een bolletje mozzarella uit de salade te pikken, toen m’n moeder en ik in de keuken stonden om de rest van het eten klaar te maken. De boef!

Ik had mijn paashaas illustratie ook op een kaartje geprint en nu ook een manier ontdekt om mijn kaartjes een glanzende coating te geven, namelijk met zelfklevend transparant kaftpapier wat ik nog had liggen. Het is wat meer werk, maar ik vind het wel een mooie finishing touch! M’n moeder bracht voor mij een prachtig opgemaakt chocolade hart mee, wat vast net zo lekker smaakt als dat het eruit ziet!

Toen het eten op en de afwas gedaan was, was het al kwart over zeven en ging m’n moeder naar huis en ik op pad met Bas. Ik maakte een wandeling van 3.7 km als after dinner work-out en begon eenmaal thuis aan dit artikel. Al met al een prima dagje.

De decoraties zie je ziet op de foto’s een stukje naar boven, had ik gevonden op internet en heb ik geprint en uitgeknipt. Natuurlijk bedenk ik zoiets altijd last minute dus had ik nog een uurtje om dat in orde te maken. 🙂 Ik was nét op tijd klaar!

Hoe vier jij de paasdagen?