Week veertien alweer, voor je ‘t weet is het weer kerst. Al wil ik dáár voorlopig liever nog even niet aan denken, blij dat al dat gedoe net weer voorbij is. :-) Alhoewel ‘net’ dus ook al ruim drie maanden geleden is.

De afgelopen week was qua weer wel een beetje gek. Begon met winterse buien en eindigde met een voorzichtig zonnetje. Ik heb hoe dan ook geprobeerd er wat van te maken en natuurlijk ook weer de nodige foto’s gemaakt.

maandag 5 april

Eigenlijk weet ik niet eens meer precies wat ik maandag heb gedaan zoals dat wel vaker gaat. Ongelofelijk eigenlijk dat je vaak niet eens meer weet wat je een week geleden deed. Ik at in elk geval de overblijfselen van het paasdiner wat nog best veel was en maakte met Bas een avondwandeling waarbij ik de tweede foto maakte.

dinsdag 6 april

Je staat toch raar te kijken als je in een witte wereld wakker wordt, in april. ik had ook een foto gemaakt van mijn achtertuin die helemaal wit was, maar gezien de recentelijke ontwikkelingen plaats ik die liever niet. De hagelkorrels op deze foto lijken trouwens echt huge, maar ik heb de foto met mijn macrolensje gemaakt. Toch waren ze zeker zo groot als erwten! En behoorlijk pijnlijk om in je gezicht te krijgen!

Hagel!

woensdag 7 april

Behalve dat ik wat nieuwe illustraties heb getekend, de gebruikelijke boodschappen en huishoudelijke klusjes, was het niet een héél productieve week. Veel slecht weer, dus ook niet aan lange wandelingen toegekomen. Knuffelen met Bas heb ik daarentegen veelvuldig gedaan, waar m’n kleine hondenvriendje bepaald geen problemen mee heeft!

Knuffelen met Bas

donderdag 8 april

Donderdag was het zonnetje er weer en was het droog, dus voor mij het startsein om lekker met Bas op pad te gaan. We liepen een rondje van zo’n 5 km en na de superkorte, verregende (of verhagelde) rondjes van de dagen ervoor, was dat echt weer genieten! Verder ben ik bezig geweest met het tekenen van een motorfiets in ProCreate, waarvan je een preview ziet op de tweede foto.

vrijdag 9 april

Vrijdag ben ik de hele middag bezig geweest met het in orde maken van de lijst met mijn nieuwe artwork, die je op de eerste foto ziet. Dit was een cadeau voor iemand. Er was iets mis met de lijst waardoor ik terug naar de winkel moest om deze om te ruilen. Wat gelukkig kon zonder winkelafspraak want anders was ik te laat geweest met versturen.

Vervolgens leek ik in eerste instantie de print net te klein hebben uitgesneden en daarna moest ik op zoek naar bubbeltjesplastic om de lijst veilig in te versturen. Gelukkig kwam het allemaal goed en was ik op tijd om het pakket voor 5 uur te posten, missie volbracht!

‘s Avonds tv kijken met m’n beestjes erbij. Ik maakte een foto omdat ik het zo schattig vond dat Bas en Molly zo bij elkaar zaten met hun koppies (Bas lag languit op schoot), maar schoot in de lach toen ik zag hoe die foto eruit zag. Het lijkt net of Molly een soort evil kitty is die Bas wilde aanvallen. Gelukkig was dat niet het geval!

zaterdag 10 april

Ik liep al een tijdje met het idee om zelf mijn wenkbrauwen en wimpers te verven, maar durfde dat niet aan vanwege mijn zicht. Toch bleef het kriebelen en toen ik zag dat de wenkbrauw- en wimperverf in de aanbieding was bij Kruidvat, heb ik de gok gewaagd en ging ik ‘s avonds aan de slag.

En het lukte prima! Ik ben erg blij met het resultaat en sowieso met ‘t feit dat dit gewoon lukt. Ik liet ‘t weleens met een beautysalon doen maar als je het bij wilt houden moet dat toch wel elke 6 weken en dat vond ik een te grote kostenpost. Zo’n kitje om het zelf te doen kost niet zoveel en kun je meerdere keren gebruiken.

Verfprojectje

zondag 11 april

Een typische rustige zondag, veel op de bank gehangen met m’n beestjes en af en toe een wandelingetje met Bas. Na een eerdere, ietwat mislukte poging, wilde ik nog eens proberen of ik met de buggy een rondje over De Punt (zo heet dat) kon doen en had nu een andere tactiek bedacht om zonder halsbrekende toeren de talud die daar zit, op of af te rijden. En dat lukte prima, dus dit kan ik nu ook aan het repertoire toevoegen. Op de terugweg maakte ik onderstaande twee foto’s.