De afgelopen dagen ben ik druk geweest met van alles, onder meer met foto’s maken van spullen voor mijn Vinted-pagina. Daar staat inmiddels aardig wat op, dus neem gerust een kijkje zou ik zeggen. Maar daardoor werd schrijven van het weekoverzicht een dagje uitgesteld. Laat ik dus maar snel beginnen!

maandag 19 april

Het voorjaar is mijn favoriete tijd van het jaar. Alles groeit en bloeit weer zo mooi en vooral bloesem heeft mijn speciale voorkeur. In de buurt staat een prachtige boom die elk jaar heel mooi bloeit en de geur is zó lekker dat je het in een potje zou willen vangen. Het schijnt een prunus te zijn.

dinsdag 20 april

Tijdens een wandeling spotte ik dit plantje, waar een sterke uiengeur vanaf kwam. Volgens Google heet het Daslook, volgens m’n moeder heet ‘t Look-zonder-look. Op de tweede foto een kaart die ik rond ‘t gedoe met het ziekenhuis al had gekregen.

Maar omdat ik aan het opruimen was, omdat de volgende dag mensen over de vloer zouden zijn voor werkzaamheden en ik de boel toch aan kant wilde hebben, kwam ik deze ook weer tegen. Het is een echte corona-kaart qua boodschap!

woensdag 21 april

Het halve huis op z’n kop, drie man binnen die bezig waren met van alles. Ik wist niet waar ik moest gaan of staan omdat je je gewoon niet vrij voelt in je eigen huis en trok me al vrij snel met m’n beestjes terug op de slaapkamer.

Daar liepen ook mannen (over awkward gesproken) maar dit was de enige plek waar ik afstand kon houden en waar het ook het meest warm was. Het wordt namelijk best fris binnen als álle ruiten uit je huis gehaald zijn. Tijdelijk, dat wel. Gelukkig.

Kampement

donderdag 22 april

Een paar dagen geleden schreef ik al een verslagje met foto’s over de wandeling naar Sleeuwijk, onderstaande foto staat daar niet bij. Het was zo’n typische middag met een gouden randje, samen met Bas. Hier zie je hem op de pont terug naar huis.

Bas op de pont

vrijdag 23 april

Ook vrijdag werd er weer gewandeld (volgens mij is het sowieso de hele week droog gebleven) en kwam ik onderweg onder meer dit leuke eendenkoppel tegen. ‘s Avonds had ik opeens zin om weer eens iets nieuws op het krijtbordje wat ik in de gang heb hangen te schrijven, maar kreeg het oude krijt er niet meer af en vond nog een potje schoolbordverf. En natuurlijk moet dat dan om half elf ‘s avonds gebeuren…

zaterdag 24 april

Ik had het katje wat ik regelmatig tegenkom al even niet meer gezien, maar opeens was ze er weer, enthousiast als altijd. ‘s Middags had ik aardbeien met chocolade tijdens een aardbeien walk-in, waar ik deze week ook nog over ga schrijven.

zondag 25 april

Ondanks dat ik erg moe was, is zondag toch best een productieve dag geweest. Stil gezeten heb ik sowieso niet echt. ‘s Middags ben ik onder meer naar Hoog Dalem gefietst om iets op te halen en omdat ik toch in de buurt was, ging ik nog een keer een paar van die heerlijke aardbeienspiezen met chocola halen.

Later tijdens een wandeling maakte ik de foto van Bas bij de tulpen en de tekening op de muur die ik ergens onderweg spotte. ‘s Avonds ben ik druk in de weer geweest met Vinted-pakketjes inpakken en mijn t-shirts uitzoeken. Ik zei toch productief? :-)