Zondag 9 mei 2021: Moederdag! Ondanks dat ‘t de hele week stil is geweest op mijn blog omdat ik een hectische week heb gehad waardoor ik gewoon niet aan bloggen toe kwam en er ‘s avonds te moe voor was, wilde ik toch een berichtje typen ter ere van deze jaarlijks terugkerende dag, waarop alle moeders even in het zonnetje staan.

Als ik aan Moederdag denk, denk ik in de eerste plaats aan m’n eigen moeder en een beetje aan m’n oma, die de moeder van mijn moeder was en voor mij ook aanvoelde als een soort tweede moeder, ondanks dat ze natuurlijk een stuk ouder was.

Ik voel me op deze dag juist vaak weer een beetje kind: Met een zelfgemaakte kaart voor mijn moeder en natuurlijk
een cadeautje!

Maar er zijn natuurlijk ook heel veel mensen die zélf moeder zijn. Dat schrijf ik nu alsof dat iets heel uitzonderlijks is wat natuurlijk niet zo is. Ik denk dat meer dan de helft van de vrouwen van mijn leeftijd kids heeft en door de jaren heen de nodige knutselwerkjes, ontbijtjes op bed en later flesjes parfum en douchespul heeft gekregen op Moederdag.

Voor mij is dat iets waar ik me niks bij voor kan stellen: Moeder zijn, kinderen hebben, staat zó ver van me af. Ik kan sowieso niet zwanger worden, alleen met één of andere ingreep, maar heb het ook nooit gewild. Terwijl je juist vaak hoort dat vrouwen die géén kinderen kunnen krijgen, het daar moeilijk mee hebben. Not me. :-)

Tussen ons gezegd en gezwegen vind ik kinderen niet eens echt leuk, wat wellicht te maken heeft met het feit dat ik op jonge leeftijd al leerde dat ze niet per definitie lief en zéker niet onschuldig zijn. Zelf kinderen hebben lijkt me echt horror, sorry to say.

Moederdag illustratie

Ik moet er niet aan denken om ooit nog aan een relatie te beginnen, laat staan het hebben van kinderen. Dus voor mij geen knutselwerkjes of ontbijtjes op bed, die maak ik zelf wel. ;-)

Ik voel me op deze dag juist vaak weer een beetje kind: Met een zelf gemaakte kaart voor mijn moeder (de volwassen versie) en natuurlijk een cadeautje! Dat ontbijtje moet ze er maar bij denken, of zelf maken natuurlijk!

Uiteraard wilde ik ook een Moederdag illustratie tekenen, die je hierboven kunt zien. Een waterverf narcis, gecombineerd met handlettering. Tot mijn grote vreugde merk ik dat ik steeds beter word in brush lettering, iets waar ik tot voor kort regelmatig struggles mee had, omdat ik het nooit mooi genoeg vond.

Doe jij iets aan Moederdag?