Vandaag bestaat mijn blog EstrellaWeb 21 jaar! En ondanks dat ik daar pas om half acht ‘s avonds mee kom omdat ik het vandaag te druk heb gehad met andere dingen, wilde ik er toch wel een berichtje aan wijden. Want 21 jaar is bést wel lang…

En ik ben blij dat ie er nog steeds is, ook al ben ik wat minder actief dan pakweg 5 jaar geleden, maar juist het laten vallen van veel zelf opgelegde regeltjes heeft het bloggen voor mij weer leuk gemaakt.

Ik schrijf als ik er zin in heb, niet omdat ik vind dat ik een x aantal artikelen per week moet schrijven, dat ik over bepaalde onderwerpen moet schrijven omdat anderen dat ook doen en meer van dat soort onzin. Ik vind juist authenticiteit belangrijk dus wil niet doen wat een ander ook doet. Niet qua design en ook niet qua content.

21 jaar bloggen

Waar de meeste blogs inmiddels weer verdwenen zijn, was EstrellaWeb er al ver voor al die andere blogs en draait nog steeds. Ik heb niet de meest populaire of drukbezochte site, maar bloggen komt voort uit mijn liefde voor schrijven én liefde voor (web)design en het is geweldig om die dingen te kunnen combineren.

Daarom ben ik blij dat mijn blog er nog steeds is. Ik betaal een flink bedrag voor hosting en daar verdien ik niks van terug, maar dat is oké. Ik blog omdat het een soort hobby is, niet omdat het toevallig een manier is waar je ook geld mee kunt verdienen.

Ik ben juist altijd heel principieel geweest in het niet commercieel willen maken van mijn blog. De meeste verzoeken voor samenwerkingen wijs ik af en dingen als advertenties, banners en linkruil doe ik helemaal niet aan. Gewoon bloggen om het bloggen, niets meer en niets minder. En dat hoop ik nog lang te blijven doen!

Hoe lang ken jij mijn blog inmiddels?