Grappig, week 21 van 2021. Het zou helemaal mooi zijn als dit artikel dan ook op 21 mei geschreven zou worden in plaats van de 31e, maar je kunt niet alles hebben. Afgelopen week was er één die fysiek behoorlijk inspannend was.

Zo ongeveer de eerste helft van de week ben ik in huis bezig geweest met wat je gerust een soort voorjaarsschoonmaak zou kunnen noemen. De tweede helft stond in het teken van wandelen en fietsen.

maandag 24 mei

Omdat de plek waar Molly altijd at en dronk en sowieso veelvuldig zat, nu zo kaal was zonder haar spulletjes, besloot ik voor opvulling te zorgen en zette er mijn koffiespullen. Heb ik die ook gemakkelijk bij de hand en het staat nog leuk ook.

Op de tweede foto zie je een rolwolk die ik zag op het moment dat ik net met Bas een rondje was lopen. Dat uit die wolk een enorme bak water kwam, heb ik even later ondervonden. Wat een plensbui!

woensdag 26 mei

Dinsdag en woensdag ging ik ook verder met m’n opruimsessie. Zo’n beetje elke kast en lade moest eraan geloven en heeft een opruimbeurt gehad. Ik heb ontzettend veel spullen weggedaan (weggegeven op de Weggeefhoek) en alles is nu ook een stuk efficiënter en overzichtelijker ingedeeld. ‘s Avonds smulde ik van een beef burger met krieltjes en door m’n moeder zelfgemaakte rabarber.

Lekker eten

donderdag 27 mei

Donderdag meerdere keren op pad geweest met Bas en ook wat stukjes gefietst. Een aantal spullen die ik op de weggeefhoek had gezet, ben ik zelf gaan brengen (soms ben ik echt te goed voor deze wereld) en op de terugweg van één van die fietsritjes, kwam ik door het stadspark en maakte de foto van de fontein.

Verder nog een foto van een opgeruimde kast, de spullen in die archiefdozen vervangen heel wat ruimte in twee kasten en tot slot een foto van molen de Hoop. De laatste tijd zit ik daar ‘s avonds weer vaak op een bankje. Omdat ik nog steeds last van m’n rug heb en ‘s avonds ook erg moe ben, wil ik er dan nog wel uit met Bas, maar niet al te ver. Even op een bankje in de zon zitten, daar is echt lekker!

vrijdag 28 mei

Eindelijk was het weer lekker wandelweer, dus stak ik met Bas over met de pont naar Woudrichem, om daar vandaan via Oudendijk naar Sleeuwijk te lopen en daar de pont weer terug naar huis te pakken. Eigenlijk merkte ik vrij in het begin van de wandeling al dat het iets te veel van het goede was voor m’n rug en daar heb ik nu nog ‘plezier’ van. Desondanks geen spijt dat ik ben gegaan, het was een leuke wandeling.

zaterdag 29 mei

Na de gebruikelijke wandeling met Bas, eindelijk weer eens een fietstochtje gemaakt. Het is de bedoeling om hier apart nog iets over te schrijven, dus de rest van de foto’s bewaar ik voor dat artikel. De tweede foto maakte ik in onderweg en ‘s avonds zat ik weer met Bas op het bankje bij de molen en maakte ik mijn favoriete salade.

zondag 30 mei

Ook zondag ging ik fietsen, dit keer nam ik Bas mee in de fietskar omdat ik al een paar keer had gemerkt dat sinds Molly er niet meer is, hij gaat zitten huilen als ik langer dan pakweg anderhalf uur wegblijf. Gewoon alleen weg op de fiets is wel meer ontspannen, maar af en toe kan ie best mee.

Ik had ook een nieuw shirtje voor hem gescoord bij Zeeman. Bas heeft vanaf oktober dag en nacht een truitje gedragen en ik merk dat hij zich kwetsbaar voelt als hij niets aan heeft. Maar omdat de truitjes nu echt te warm zijn, heb ik een paar babyshirts voor hem gehaald. En die zijn nog superleuk ook!

Verder een foto van mijn achtertuin die helemaal klaar is voor hopelijk een warme (maar niet al te hete) zomer, een nieuwe en erg lekkere ontdekking uit het vriesvak bij AH en het allereerste ijsje van 2021. Daar had ik opeens zo’n zin in!