Hoe leuk is het als je door iemand die je al een tijdje van Twitter kent, wordt benaderd voor een samenwerking! Zoals je weet en zoals ik pas nog schreef, doe ik niet zo vaak collabs, omdat ik niet te ‘commercieel’ wil worden en de producten me vaak niet echt aanspreken. Het gaat in de meeste gevallen ook om vrij mainstream dingen.

Daarom is het des te leuker om te schrijven over iemand die authenticiteit net zo hoog in het vaandel heeft staan als ikzelf, iemand die écht bijzondere dingen maakt. Zelf noemt ze het kunstwerkjes en dat kan ik alleen maar beamen, nu ik zelf ook een originele Art by Daan bezit. Ik mocht namelijk een sieraad uitkiezen voor deze review!

Close-up van het kunstwerkje

Armband in een doosje

Ik heb het over Daniëlle Looije, edelsmid van beroep, iemand met een grote passie voor haar vak, wat ook duidelijk aan haar berichtjes op social media af te lezen is. Nadat ze ooit begon met het maken van sieraden met ingekochte materialen, is ze uiteindelijk in de leer gegaan om volledig zelf ontworpen items te kunnen maken.

Je kunt op haar webshop terecht voor handgemaakte sieraden, waarbij je kunt kiezen uit de basiscollectie waarbij ingekochte materialen gecombineerd zijn met door haarzelf gemaakte hangers, of de exclusieve collectie met items zoals sieradensets, bijzondere ringen of handgemaakte oorbellen, waarbij alles naar eigen ontwerp is gesmeed.

Ik wilde kunst toegankelijk maken

Daniëlle koos bewust voor een basiscollectie naast haar exclusieve lijn, omdat ze naar eigen zeggen kunst toegankelijk wilde maken. Ik vind ‘t ook mooi dat ze het over kunst heeft en de dingen die ze maakt kunstwerkjes noemt in plaats van simpelweg ‘sieraden’. Dat geeft gevoelsmatig toch net dat beetje extra authenticiteit.

Zelf mocht ik dus ook een sieraad ontvangen, waarbij ik verliefd werd op een stoere RVS schakelarmband met een subtiele hanger, waar een soort mini heelal in verwerkt lijkt te zijn. Leuk om te vermelden is trouwens dat de ontwerpen voor de hangers met acrylverf op A4 papier worden gemaakt. Er komt dus ook schilderwerk aan te pas!

Art by Daan sieraad

Art by Daan armband

De armband werd geleverd in een mooi doosje met een visitekaartje erbij, waar op de achterkant ook zo’n acryl artwork staat, helemaal in stijl dus! Leuk vind ik ook dat er zelfs een piepklein bedeltje met ‘Art by Daan’ erin gegraveerd aan de armband hangt.

Bij het dragen valt dat niet echt op, maar het maakt zo’n sieraad op de één of andere manier toch net wat unieker als het ‘handmerk’ van de maker eraan hangt. Net als dat ik mijn naam op mijn illustraties zet, al maak ik die dan niet om te verkopen. :-)

Ik ben blij met m’n armband-met-kunstwerkje en zal ‘m met plezier dragen. Wil je zelf ook zo’n bijzonder sieraad? Kijk dan zeker eens op haar webshop. Of je nu houdt van stoer en simpel (zoals ondergetekende) of meer van big, bold and beautiful: door de diversiteit in stijlen kan elke sieradenliefhebber hier ongetwijfeld slagen!

Een uniek sieraad