Zo gaat dat dus als het opeens mooi weer is, dan leef ik praktisch buiten. Ik moet mezelf ook echt dwingen om binnendingen wel te doen, want het komt er anders gewoon niet van.

Het begint met een ontbijtje in de achtertuin en meestal ben ik tot kort voor bedtijd nog buiten. Zelfs gewoon in m’n tuintje zitten heb ik leren waarderen, want bij mij moet buiten zijn normaal gesproken wel gepaard gaan met een activiteit.

Zoals je gemerkt hebt, kwam ook het bloggen daardoor stil te liggen, terwijl ik toch wel enkele dingen had waar ik over wilde of kon schrijven, maar dat komt nog wel.

Zelfs tekenen heb ik inmiddels al een paar weken niet gedaan, terwijl ik ook daarvoor wel met enkele ideeën rondloop. Buiten zijn en het feit dat het eindelijk lekker weer is, lokt me te veel en krijgt dan toch prioriteit. Nu dus een dubbel weekoverzicht!

week 22

maandag 31 mei

Onder meer door het aanhoudende slechte weer, was ik dit jaar vrij laat met mijn tuintje zomerklaar maken, maar inmiddels groeit en bloeit alles er lustig op los en heb ik ook wat nieuwe plantjes en perkgoed staan. En natuurlijk moest dat op de foto.

Verder ben ik in de tuin bezig geweest met productfoto’s maken voor dit artikel en had ik een nieuw shirtje voor Bas gescoord, helemaal in stijl voor het EK. Nu moet ik zeggen dat hij momenteel geen shirtjes draagt omdat het zo warm is, maar dat komt wel weer. Hopelijk kan ie deze nog wel dragen voor het EK alweer voorbij is. 🙂

dinsdag 1 juni

Behalve het oranje shirtje, had ik er nog een paar gescoord voor Bas, in deze tweet zie je foto’s van hem met alle drie zijn nieuwe shirtjes. De gestreepte heeft hij ook al gedragen. Op foto 2 zie je één van de ‘Dalembolwerkkatten’.

Nu ik zelf geen kat meer heb, betrap ik mezelf erop dat ik soms omloop om te kijken of één van de twee katten die daar vaak te vinden is, op zijn plek zit. Tot slot een foto van de stadswal die ik maakte tijdens een wandeling met Bas.

woensdag 2 juni

Ik at verse mango in m’n hangmat, spotte een prachtige vlinder op een regenpijp, at carpaccio en ging zoals ik bijna elke avond de afgelopen twee weken heb gedaan zodra het wat afkoelde, een eind lopen met Bas en maakte daarbij de laatste foto. Ik vond het mooi hoe het zonlicht op die boomstam viel.

donderdag 3 juni

Op de eerste foto een ‘situatie’ die momenteel bijna elke dag aan de orde is. De week voordat het warm werd, kocht ik een nieuwe ventilator, die ik nota bene in de regen naar huis heb gereden in de fietskar.

Nu het opeens warm is, staat hij elke dag te draaien en ik merkte ook gelijk dat Bas er graag voor gaat staan, zitten of…. liggen zoals je hier ziet. Verder nog een foto van de Spaanse Margriet in m’n tuintje, maar dan van dichtbij.

vrijdag 4 juni

Nog iets wat Bas fijn lijkt te vinden, is om bij mij in de hangmat te liggen. Voorheen was het Molly die graag bij me in de hangmat kwam, maar Bas vindt het dus ook wel wat. Zelf kan hij er natuurlijk niet in springen, maar als ik hem optil en bij me leg, valt hij vaak binnen een paar minuten in slaap en ikzelf soms ook. 🙂

Met Bas in de hangmat

zaterdag 5 juni

Ik doe inmiddels al een paar weken een eetwissel tussen de middag, om de dag eet ik een smoothie als lunch en de andere dag brood. Dat bevalt prima en de smoothies die ik maak zijn voedzaam genoeg om als volwaardige maaltijd te kunnen dienen. Dit is overigens mijn favoriet met banaan, rood fruit, superfoods, melk en honing.

Smoothie als lunch

zondag 6 juni

Van zondag maakte ik nog meer foto’s dan alleen onderstaande, maar die komen als het goed is deze week nog voorbij in een aparte post, iets met een fietstochtje. Hier zie je Bas die ligt te slapen op zijn nieuwe kussen wat ik voor buiten heb gekocht.

Slaapkopje

week 23

maandag 7 juni

De afgelopen twee weken ging ik – op een enkele uitzondering na – elke avond anderhalf tot twee uur lopen met Bas en vaak maakte ik onderweg ook de nodige foto’s. Maandag liep ik een uur voor bedtijd nog een rondje van 6.5 km en maakte – op de eerste na – alle foto’s onderweg. Het was echt een prachtige avond! De eerste foto is op de stadswal en maakte ik tijdens een korter rondje eerder op de dag.

dinsdag 8 juni

De wandelwagen parasol die ik een paar maanden geleden al via de weggeefhoek op Facebook op de kop had getikt, komt inmiddels goed van pas en Bas zit er zo parmantig onder. 🙂 Verder bracht de post wat dingen die ik bij AliExpress had besteld, onder meer wat nieuwe lakzegelspulletjes waar ik erg blij mee ben!

woensdag 9 juni

Sinds lange tijd weer eens een selfie, die maak ik momenteel liever niet omdat ik me erg dik voel. Deze vind ik dan nog wel leuk, al vind ik wel dat m’n haar echt veel korter lijkt dan het is. ‘s Avonds weer lopen met Bas en ik vond een fijn plekje aan de rand van het water om te zitten, met uitzicht over het Merwedekanaal, zoals je kunt zien.

vrijdag 11 juni

Ondanks dat ik voornamelijk foto’s van wandelingen heb gemaakt, was ik druk met allerlei dingen, al lijkt het op deze manier alsof ik niets anders doe dan wandelen. 🙂 Onderstaande foto’s zijn ook weer van onderweg.

Omdat ik alweer ruim een week slecht slaap door Bas, merk ik dat mijn reserves weer een beetje aan het opraken zijn en had ik vrijdag en zaterdag geen energie om ‘s avonds nog een eind te lopen. Toch deed ik m’n best om wel minimaal 3 km te lopen.

zaterdag 12 juni

Ik kwam er vrijdagavond achter dat ik waarschijnlijk m’n stoffen boodschappentas in een winkel had laten liggen en vond dat nogal vervelend. Ik kan er slecht tegen als ik dingen kwijt ben en zeker als dat ook nog eens buitenshuis is.

Gelukkig bleek de tas inderdaad daar te liggen en is ie inmiddels weer thuis. Ik heb twee van dit soort tassen en gebruik ze erg veel. Ze zijn handgemaakt door iemand hier uit de stad en onverslijtbaar, dus ik had er van gebaald als ik ‘m definitief zou moeten missen.

Boodschappentas

zondag 13 juni

Ik ben van zaterdag- op zondagnacht aan dit artikel begonnen en omdat ik zondag te druk was om het af te maken, ben ik er van zondag op maandagnacht weer mee verder gegaan. Ondanks het slaapgebrek, zorg ik er toch wel voor dat ik mijn dagen actief en productief doorbreng.

Zondag heb ik niet alleen gewandeld, maar ook 27 km gefietst met Bas in de fietskar (wat zwaarder fietst dan zonder) en vond ik dat ik ‘s avonds ook nog 3 kwartier moest hoepelen. Foto 2 en 3 maakte ik onderweg (rondje Giessenburg) en op de eerste foto zie je Vans die ik een tijdje geleden via Vinted had gekocht.

‘s Avonds speelde Nederland de eerste wedstrijd in het EK en ondanks dat ik normaal nooit voetbal volg, vind ik een EK of WK toch altijd wel leuk en dus heb ik met Bas in bijpassende T-shirts naar de wedstrijd gekeken. Onze shirtjes hebben geluk gebracht want ‘ons’ Oranje eindigde met 3-2. Yay!