Ook dit keer krijg je een dubbel weekoverzicht voorgeschoteld. Ondanks dat het met name de afgelopen week niet eens zulk heel mooi weer is geweest, ben ik toch – as usual – druk in de weer geweest met allerlei dingen en heb ik na een poosje stilte het tekenen ook weer opgepakt. Nu door met de terugblik!

week 24

maandag 14 juni

De maandag begon vroeg, want Bas maakte me om 5 uur wakker en wilde bijna een uur voordat de markt begon al naar buiten, dus omdat ik niet twee keer op pad wilde, werd dat een vroeg rondje van zo’n 40 minuten, waarbij ik onderweg de eerste foto maakte. Ook later werd er nog een paar keer gewandeld, waarbij ik foto 2 maakte.

woensdag 16 juni

Behalve wandelen en de dagelijkse dingen weet ik eigenlijk niet echt meer wat ik zoal heb gedaan de afgelopen twee weken, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Deze maakte ik uiteraard ook onderweg, tijdens een avondrondje met Bas.

Oostgracht, Gorinchem

donderdag 17 juni

Op de eerste foto zie je de schets voor de leeuw illustratie die je in dit artikel hebt kunnen zien. Ik baal dat mensen regelmatig denken dat digitaal tekenen net zoiets is als fotoshoppen en dat het weinig tot niets te maken heeft met handgetekend.

‘s Avonds had ik een afspraak voor mijn eerste coronavaccin en de foto maakte ik in de wachtruimte waar je (nadat je je prik had gehad) een kwartier moest blijven zitten om zeker te weten dat je geen last van bijwerkingen kreeg. Die watertap was mijn grote vriend, want het was warm, ik had dorst en daar zat heerlijk koel water in!

vrijdag 18 juni

Op de eerste foto zie je het pleistertje wat ik na m’n prik had gekregen. Ik had ‘m nog laten zitten, omdat ik er een foto van wilde maken. ‘s Middags deed ik op de fiets een rondje Woudrichem, maar omdat ik onderweg was gestoken (ik vermoed door een bij of hoornaar) waar ik veel last van had, ging ik met de pont terug.

‘s Avonds maakte ik de laatste foto’s. Ik had mezelf geïnstalleerd op mijn favoriete bankje onder de molen en heb daar een tijd zitten kijken naar de wolken die een steeds dreigendere lucht vormden. Uiteindelijk is er niets uit gevallen.

zaterdag 19 juni

Ik ben op pad geweest voor boodschappen en kwam ook thuis met twee leuke panty’s uit het schap met 50% korting artikelen bij Kruidvat. Ook heb ik eindelijk de Apple Pencil skin die ik al maanden had liggen op m’n Pencil aangebracht. Nuttig is het niet, maar ik vind het gewoon superleuk staan!

zondag 20 juni

Om in oranjesferen te blijven, had ik m’n oranje Adidas T-shirt aangetrokken. ‘s Avonds maakte ik een fietstochtje van ongeveer 13 km, lekker door de polder peddelen, geniet ik altijd enorm van!

week 25

maandag 21 juni

Nadat de maandag begon met het wekelijkse tripje naar de markt, was ik een paar uur later met m’n moeder op koffievisite bij een oom en tante die ook in Gorinchem wonen. Behalve zo af en toe bij m’n moeder, was ik al anderhalf jaar nergens anders op bezoek geweest, dus het was onwennig, maar fijn. Mijn tante heeft vroeger een winkel gehad in Hardinxveld en liet een album zien met oude foto’s, krantenknipsels en ook deze prachtige productkaartjes.

Oude product kaartjes

woensdag 23 juni

Net als bij de vorige week, sla ik de dinsdag over. Blijkbaar is dat geen fotogenieke dag. Op woensdag zette ik een stukje van mijn vrij kleurrijke outfit op de foto. Dat met die blokjes is één van mijn rugtassen. En verder mooie roze rozen, volgens mij pioenroos, maar weet het niet helemaal zeker.

donderdag 24 juni

Ik ging met Bas aan de wandel en nam een offroad route waar ik nooit eerder had gelopen. Niet bijzonder, wel leuk om even te zien en mooi uitzicht op de woonboten aan de overkant. Ik moest in het winkelcentrum verderop wat boodschappen hebben en een sluiting aan een rugtas laten zetten. In de tussentijd genoot ik van een bakkie.

Ook scoorde ik bij Zeeman voor € 7,50 een mini koffiezetapparaat, gewoon zo één met filter dus. Dat smaakt toch weer anders dan met een percolator, is wat minder werk en ik vind het gewoon erg leuk om op verschillende manieren koffie te kunnen zetten. Tot slot haalde ik een babyzwembadje voor Bas voor als het warm wordt.

vrijdag 25 juni

Nadat ik een aantal weken niets gedaan had met tekenen, ben ik er nu weer volop mee bezig en tekende ik na twee oranje/voetbal illustraties ook iets wat ik al veel eerder had willen doen, namelijk mijn geliefde caramel-cappuccino van de HEMA. Hier is hij zoals je kunt zien nog niet af, het eindresultaat heb ik op mijn socials en op mijn artwork pagina gepost, maar zal ik hier eerdaags ook even laten zien.

Illustratie in de maak

zaterdag 26 juni

Zaterdag droeg ik één van de vele Adidas shirtjes die ik inmiddels bezit (allemaal via Vinted gekocht voor een prikkie) en ging ik onverwachts met Bas een middagje naar Woudrichem. Hij was duidelijk moe naderhand, dat koppie!

Bij de Wereldwinkel kocht ik deze zilveren ring en ‘s avonds ging ik nog een keer op bezoek bij de oom en tante waar ik maandag met m’n moeder was geweest, om een ingelijste versie te geven van de illustratie die ik speciaal voor hen had getekend.

zondag 27 juni

Zondag zette ik de waterlelie in m’n vijvertje in de tuin op de foto, blij dat hij ook dit jaar weer bloeit. Verder ging ik met de fiets op pad voor een rondje Bleskensgraaf en maakte onderweg veel foto’s. Omdat ik hier nog een apart artikel over ga schrijven, heb ik hier één van de minst interessante foto’s gepost. 🙂