Vorige week maakte ik zó weinig foto’s, dat het de moeite niet was om een artikel van te maken, dus krijg je er dit keer twee. Afgelopen week is vooral heel druk geweest en daardoor heb ik wederom weinig foto’s gemaakt.

Daarnaast hakt het slaapgebrek er weer hard in, omdat Bas de laatste tijd weer veel wakker is (ik dus ook). Ik had eigenlijk plannen voor dit weekend, onder meer een illustratie tekenen voor een kaartje wat ik aan iemand wil geven, maar ben te moe.

week 27

maandag 5 juli

Bas lijkt tegenwoordig geen zin te hebben om zelf bij zijn bak te gaan staan om te eten, dus voer ik hem inmiddels al een paar weken, brokje voor brokje zijn bak leeg. Grappig is hoe hij er dan bij ligt. Helemaal zen. Hij vindt het duidelijk wel prima zo en als hij dit zo fijn vindt, doe ik dat graag voor ‘m.

Op de tweede foto zie je street art die ik onlangs in de binnenstad spotte. Ik had op dezelfde plek al eerder een mooie muurtekening gezien waar ik destijds ook een foto van heb gemaakt, die je kunt zien in dit weekoverzicht. Het blijkt van dezelfde dame te zijn, er stond afgelopen week zelfs iets over in de krant. Superleuk!

woensdag 7 juli

De afgelopen weken heb ik echt bérgen werk verzet. Niet alleen heb ik mijn tuin grondig onder handen genomen en onkruid én mos tussen de tegels rondom de tuin verwijderd. Ook heb ik in huis heel veel gedaan en last but not least zelfs nog een boom gesnoeid die de woningbouw ooit heeft geplant, maar zelf niet bijhoudt.

Achteraf gezien was het wel een beetje te veel, want ik was al die tijd ontzettend moe, maar heb mezelf toch steeds gedwongen om bezig te blijven en mezelf nuttig te maken. Resultaat is dat ik me al een paar dagen wat grieperig voel.

Schone tegels

vrijdag 9 juli

Allereerst een foto van Bas waarop hij me aan de Sphinx in Egypte doet denken. Die ik heel lang geleden trouwens ook met eigen ogen heb mogen aanschouwen, tijdens een vakantie met m’n ouders naar Caïro. Deze foto is daar vlakbij gemaakt.

De tweede foto heb je al in het artikel over mijn tuin make-over van een paar dagen geleden kunnen zien, maar omdat ik dit toch wel een knus plaatje vind zo, post ik ‘m hier gewoon nog een keer. Ik ben nog steeds echt heel happy met het resultaat!

zaterdag 10 juli

Een tijd geleden had ik een zwemvest voor Bas gekocht, zodat ik hem toch mee kan nemen als ik ga kajakken, maar dan veiliger. Om het even uit te proberen heb ik hem vast eens laten zwemmen in een watertje in de buurt. Dat ging prima en hij leek het fijn te vinden, maar ik merkte wel dat hij wel erg snel moe was van even zwemmen.

Dan een foto van de voortgang van mijn portrettekening van Peter R. de Vries. Ondanks dat ik zulke foto’s normaal ook op Twitter deel als ik met een groot tekenproject bezig ben, heb ik dat nu niet gedaan omdat ik dat niet gepast vond gezien de situatie.

Mijn moeder was ook de enige die op de hoogte was dat ik met een portret van Peter bezig was en haar stuurde ik af en toe foto’s van de voortgang van mijn tekenwerk. Ik was hier denk ik net halverwege. Het eindresultaat kun je hier bekijken.

week 28

maandag 12 juli

Maandag is altijd de dag dat ik ‘s morgens vroeg naar de markt ga. Ik ben allesbehalve een ochtendmens, maar ik ga bewust vroeg omdat ik drukte wil vermijden. Normaal ga ik linea recta weer naar huis als ik m’n aardbeien in de pocket heb, maar dit keer heb ik er een wat langere wandeling van gemaakt en maakte onderweg deze foto.

Zonlicht door de bomen

donderdag 15 juli

Het is inmiddels al bijna anderhalf jaar geleden dat ik het realistische portret van Gary Barlow tekende en ik wist meteen dat ik het ook wilde inlijsten. Toch kwam dat er nooit van. Nu alles van de muur moest omdat de kamer geschilderd werd, was dat een mooie gelegenheid om de inhoud van enkele fotolijstjes te vervangen en eindelijk ook Gary in te lijsten. Dit portret is nog altijd het werk waar ik het meest trots op ben!

Gary in een lijstje

vrijdag 16 juli

Vanaf halverwege de week werd het slapen, of beter gezegd het gebrek eraan, pas echt dramatisch. Van donderdag op vrijdag ben ik van ellende zelfs midden in de nacht gaan wandelen met Bas en maakte daarbij onder meer de eerste twee foto’s.

Naar aanleiding van een oproep op Twitter, toog ik in de ochtend naar de bloemist om twee rozen te kopen en heb die op de trap van de fontein op de Grote markt gelegd, als steunbetuiging voor Peter R. en Arno, de omgekomen motoragent. Helaas waren ze een paar uur later al verdwenen, wat ik nogal respectloos vond, maar het gaat uiteindelijk om het gebaar en de symboliek.

Naar aanleiding van mijn portret, werd ik overigens benaderd door Peter Schouten, collega en goede vriend van Peter R. de Vries. Hij schreef me dat het portret hem verlichting brengt en dat hij het graag op zijn kantoor wil hangen, wat nu ook gaat gebeuren. Het staat inmiddels ook op zijn website.

Aanvankelijk wilde ik daar op social media of mijn blog niets over schrijven, omdat ik dat gewoon niet discreet vond, maar nu hij er zelf ook iets over heeft getweet, vind ik dat ik er zelf ook wel iets over kan vertellen.

Trots is niet de emotie die ik hierbij voel, het is meer dat ik het enorm bijzonder vind, dat mijn werk iemand verlichting en kracht kan geven en dat precies de intenties waarmee ik dit heb gemaakt, ook daadwerkelijk zijn overgebracht.

zaterdag 17 juli

Zaterdagmiddag is m’n moeder op de koffie geweest om te zien hoe de woonkamer (en gang) er na het schilderwerk uitzien. Ik voelde me toen al niet echt goed, dus heb de rest van de dag heel rustig aan gedaan en zelfs nog een poosje geslapen.

‘s Avonds ben ik nog een langer rondje met Bas gaan lopen, waarbij ik de laatste drie foto’s maakte. De eerste maakte ik ‘s middags. Ondanks dat het hoge water volgens de gemeente hier niet voor problemen gaat zorgen, levert het wel mooie plaatjes op.