De afgelopen weken heb ik het enorm druk gehad, maar toch weinig foto’s gemaakt dus het weekoverzicht een weekje overgeslagen. De afgelopen week sliep ik ook niet meer dan 4 uur per nacht omdat Bas weer in een onrustfase zit. Een irritante side-effect van erg moe zijn is dat ik dan schrijffouten aan de lopende band maak.

Op het moment durf ik het wel aan om een post te schrijven (die ik wel 3x ga checken) en laat ik je graag de plaatjes zien die ik de afgelopen twee weken heb geschoten. Het zijn er niet heel veel, eigenlijk zo’n beetje hetzelfde aantal wat ik normaal voor één week heb. Dus we houden het compact!

week 29

maandag 19 juli

De maandag begon – as usual – met een loopje naar de markt. Als het een beetje lekker weer is (en ik voldoende wakker ben), plak ik er tegenwoordig gelijk een wandeling aan vast, om vervolgens thuis een ontbijtje te maken met verse aardbeien!

Verder zette ik m’n mooie rooie hoekbank weer eens in de was en ging de berging op z’n kop. Ook die moest gewit worden en last minute bedacht ik dat ik er toch wel nieuw zeil in wilde, dus heb ik ‘m uiteindelijk helemaal leeg gemaakt en zelfs die twee witte kasten (die best zwaar waren), in m’n eentje naar buiten gesleurd. Girlpower!!

dinsdag 20 juli

Zoals ik hierboven al schreef, had ik toch bedacht dat ik nieuw zeil in de berging wilde. Het oude was op meerdere plekken gescheurd en lelijk. M’n moeder kwam naar Gorkum om te helpen met vervoer en om het passend te maken. Bij Kwantum spotte ik een rits piepkleine containers en ondanks dat ze daar geen zeil hadden wat naar m’n zin was, kwam ik wel thuis met een bijzonder item voor aan de muur!

Bij Leen Bakker scoorde ik wel nieuw zeil voor een prijs die meer bij mijn budget paste en na een uurtje lag het erin. De berging lijkt spontaan een stuk groter en was inmiddels ook weer fris gewit. Wat een metamorfose! Bas moest duidelijk wel even wennen dat de vloer in de berging van lichtbruin in donkergrijs was getransformeerd.

woensdag 21 juli

Dinsdag was de laatste dag dat de schilder hier bezig is geweest en uitgerekend zag ik woensdag fikse vlekken op het muurtje naast de kookplaat. Waarschijnlijk omdat de pan rabarber die ik de dag ervoor had gekookt, wat is gaan spetteren.

Schoonmaken had geen effect, dus heb ik er maar een roller verf overheen gehaald. Op de tweede foto zie je mijn fiets in het gras. Ik had een fijn rondje gefietst in de avond en veel mooie foto’s gemaakt, die ik je nog in een apart artikel laat zien.

donderdag 22 juli

Bij HEMA geweest en gelijk een caramel-cappuccino gedronken in de lunchroom. Mijn kaartje staat daar nog steeds te prijken in de muurvitrine. Zo leuk! Je ziet ‘m in het vakje onder het gele gietertje. Ze veranderen die vitrine bijna wekelijks, maar mijn kaart is dus duidelijk een blijvertje. :-)

Verder ben ik zelf nog verf aan het rollen geweest en moet ik met nog wat dingetjes aan de slag, maar dat komt goed. Ik had een pakje van vijf vachtrollertjes bij Action gekocht voor 93 cent en ik ben er in krap twee weken tijd al bijna doorheen!

vrijdag 23 juli

Ik printte een kaartje voor de pakketbezorger, met een illustratie die ik vorig jaar maakte. Hij doet z’n werk goed en ik vind dat je dat best mag laten weten aan zo iemand. Verder een foto van een nieuwe broek. Ik ben nooit heel trendgevoelig, maar heb wijde broeken inmiddels echt omarmd, of beter gezegd ‘ombeend’. :-)

Dan een foto vanaf de Gorinchem XI, het snelle pontje van veerdienst Riveer. Ik moest in Werkendam iets ophalen en heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een ijsje te eten bij Pinokkio. Ondanks dat ik daar hooguit een paar keer per jaar kom, kent de eigenaar z’n klantjes precies en dacht dat ik voor een latte kwam. Aardige vent.

‘s Avonds stapte ik onverwachts weer op de fiets voor een rondje, dit keer een kort stukje over Arkel. Onderweg maakte ik de vierde en laatste foto, waarop je de molen in Arkel ziet (Jan van Arkel) met ondergaande zon. Levert altijd mooie plaatjes op.

zondag 25 juli

Op de eerste foto zie je hoe Bas erbij ligt als hij gevoerd wordt. Sinds een maand pakt hij zelf geen brokken meer, alleen als ik hem voer, dus doe ik dat voor hem. Ik vind het wel grappig hoe hij er dan bij ligt, helemaal uitgestrekt en ontspannen.

De tweede foto maakte ik vanaf de Zwaanswal tijdens een wandeling. Ik vind dit soort wolkenluchten altijd heel mooi en fotogeniek om te zien en kon het dus ook niet laten er een foto van te maken!

week 30

maandag 26 juli

Tijdens een rondje met Bas zag ik dat één van de grote witte vormen die dus voor kunst door moeten gaan, voorzien was van een gezichtje. Uiteraard zal de gemeente hier niet blij mee zijn, maar het zorgde bij mij wel voor een glimlach. Ik heb die ‘kunstwerken’ altijd stom, lelijk en misplaatst in de omgeving gevonden.

Kunst met een twist

dinsdag 27 juli

Ik had anderhalve week eerder al plannen om een kaartje te maken voor de schilder. Hij heeft betaald gekregen voor z’n werk (cadeautje van m’n moeder), maar ik vind het hoe dan ook toch wel leuk om iets te maken voor een persoonlijk kaartje en dat werd dus dit.

Omdat ik het zo druk heb gehad en ook steeds heel moe ben, kwam het er steeds niet van om te gaan tekenen, maar afgelopen week was het kaartje dan toch af en inmiddels ook bezorgd en het werd gewaardeerd.

Nieuwe illustratie op een kaart

woensdag 28 juli

De dag begon traag, na weer een doorwaakte nacht. Maar ik had iets in het vooruitzicht, namelijk een high tea met m’n moeder bij De Beren. Dat was erg leuk, lekker en gezellig! De rest van de middag voelde ik me helaas helemaal niet lekker, waardoor ik tot een uur of zes op bed heb gelegen.

Later ben ik nog even weg geweest om spullen die ik op de weggeefhoek had gezet, bij iemand te bezorgen en als dank voor mijn vriendelijke gebaar, kreeg ik op de terugweg een bak regen over me heen. :-D Ach ja, het is ook maar water uiteindelijk.

vrijdag 30 juli

Ondanks dat ik gesloopt was na de zoveelste slechte nacht (deze week was het wel vrij extreem), heb ik toch best veel gedaan. Onder meer boodschappen doen bij AH, waarbij ik de grappige koekiemonster-donuts spotte (niet meegenomen overigens) en thuis ben ik bezig geweest om een opbergkastje wat ik zelf van iemand op de weggeefgroep had gekregen, een make-over te geven. Hierover volgt later meer!

zaterdag 31 juli

Ik typte inmiddels al een jaar op een toetsenbord met blauwe backlight en vond dat een fijn ding, maar de laatste tijd gingen er steeds meer toetsen haperen en rammelen en nadat ik daarover contact had gezocht met de webshop, heb ik een nieuwe ontvangen.

Helaas mankeerde daar direct al van alles aan, waardoor ik die weer terug heb gestuurd en uiteindelijk voor hetzelfde model koos, maar dan met regenboogkleuren. En die doet het gelukkig een stuk beter zonder haperende toetsen of rammeltjes!

Regenboog toetsenbord

zondag 1 augustus

Tijdens een wandeling met Bas spotte ik het schilderijtje met de Dalempoort en molen de Hoop bij Rosa en mooie wolken boven de Merwede. Ik heb alleen vanmorgen kunnen slapen, maar heb me overdag toch redelijk normaal gevoeld en nog best veel gedaan. Ik kan inmiddels redelijk goed functioneren op nachtjes van maximaal 4 á 5 uur slaap.