Hallo lieve lezer! Een nieuwe week, dus blik ik met ‘t bekende weekoverzicht terug op de week ervoor. Ondanks dat ik dacht dat ik slechts een handvol foto’s maakte in de afgelopen week, blijken dat er toch wel wat meer te zijn en heb ik het totaal van 44 foto’s terug weten te brengen tot een hapklare hoeveelheid van 23. Beter!

Ondanks dat het inmiddels al een paar nachten redelijk gaat, was afgelopen week zwaar door extreem slaaptekort, maar ik zou ik niet zijn als ik mezelf toch staande zou weten te houden. Ik ging ook gewoon wandelen met Bas (bewegen levert ook energie), dronk koffie bij Lot en HEMA, zette Bas meermaals op de foto en begon ook eindelijk aan de al maanden geplande portrettekening van hem.

maandag 2 augustus

Ik moest even bij HEMA zijn en kon de verleiding niet weerstaan om mijn favoriete kop koffie te bestellen in de lunchroom. Het kaartje wat ik al anderhalve maand geleden heb gegeven, staat nog steeds te shinen in de vitrine die aan de muur hangt in de lunchroom. Nice! Verder een foto van het Paardenwater en molen Nooit Volmaakt, die ik zelf best geslaagd vind. Sowieso altijd een mooi plekje om vast te leggen.

dinsdag 3 augustus

Dinsdag had ik een afspraak bij de huisarts en was nerveus over iets wat ik wilde laten nakijken. Gelukkig ging ik met een opgelucht gevoel weer naar huis en ik had mezelf voorgenomen met Bas koffie te gaan drinken als het in orde was. Dus zat ik even later aan een heerlijke cappuccino en kreeg Bas wat snoepjes toegestopt.

Verder een foto van de mini-anjer die ik al langere tijd in de tuin heb staan. Ik heb ‘m onlangs in een grotere pot gezet en hij lijkt ‘t daar beter naar z’n zin te hebben. Als laatste een foto van dezelfde molen als maandag, alleen dan van de andere kant.

woensdag 4 augustus

Ik zette één van de twee hortensia’s in de tuin op de foto. De grap is dat deze vorig jaar op sterven na dood leek en ik ‘m bijna had weggegooid. Hij is nu zelfs de mooiste van de twee. Verder een zelf uitgevonden lifehack voor ‘t verplaatsen van mijn zware parasol. Ik kocht onlangs bij Action een transport-trolley en dat werkt perfect!

Nog meer bloemen! De knalgele knolbegonia de ik onlangs bij Ranzijn kocht, doet het ook nog altijd goed. Wat wil je, met al dat ‘groeizame weer’ van de afgelopen maanden. Eind van de middag stapte ik op de fiets om boodschappen te gaan doen bij AH en kreeg bij het verlaten van de winkel een gratis kaarsje mee naar huis. Leuk!

donderdag 5 augustus

Ondanks dat ik van woensdag op donderdag hooguit 2 uur heb geslapen, had ik toch een actieve dag en ben ik in de namiddag niet alleen een stuk gaan wandelen met Bas, maar heb ik ook nog een kleine 20 kilometer gefietst. Ik deed weer een rondje in dat wandelgebied waar ik pas nog over schreef, kwam een koe tegen die een gekke bek trok en maakte een paar mooie foto’s van de zonsondergang boven het water.

vrijdag 6 augustus

Naar Gamma geweest om een besteld douchegordijn op te halen en er gelijk een leuke wandeling van gemaakt met de kleine hondenvriend. Hij kan toch zo lief kijken!

Schattige Bas

zaterdag 7 augustus

Het is inmiddels al dagen erg wisselvallig weer, dus wat wandelen betreft is het vaak een kwestie van tussen de buien door. Toch leveren dit soort weersomstandigheden vaak wel de meest schitterende wolkenluchten op, die ik dan ook graag vastleg.

Op de derde foto zie je bijvoorbeeld een foto die ik vanaf dezelfde plek maakte als die van maandag, terwijl het er toch weer heel anders uitziet. Op de tweede foto zie je de andere molen die de binnenstad van Gorinchem rijk is.

Verder een foto van de sluis over het kanaal en Bas die zijn dagelijkse ‘fysiotherapie’ sessie van me krijgt. Ik doe dit om zijn spieren en gewrichten zo soepel mogelijk te houden, want ouderdom gaat ook bij dieren gepaard met stramheid.

zondag 8 augustus

Vrijdag ben ik dan eindelijk begonnen met het portret van Bas waarvan ik me begin dit jaar al heb voorgenomen dat te tekenen. Ik tekende toen mijn allereerste dierenportret en omdat die behoorlijk goed was gelukt, besloot ik direct dat ik mijn eigen hondje ook wilde tekenen. Toch kwam dat er steeds niet van.

Nu zijn achttiende verjaardag naderde, vond ik dat een mooie gelegenheid om er werk van te maken en dat heb ik gedaan. Het is inmiddels zo goed als af, dus precies op tijd voor zijn verjaardag morgen (dinsdag)! Ik post ‘m dan uiteraard ook hier op mijn blog, dus mijn site in de gaten als je benieuwd bent naar het eindresultaat.