Niet te geloven toch, dat we alweer een aardig eind over de helft van het jaar zitten en over niet al te lange tijd zelfs alweer in het najaar. Maar ik kan me als gister herinneren dat er een week lang sneeuw lag, dat ik een Paasdiner had met m’n moeder en dat ik een Bossche bol at op mijn verjaardag in januari.

Zonder veel op de zaken vooruit te willen lopen (het woord Kerstmis wil ik niet horen), nu eerst terugblikken op de afgelopen 7 dagen. Met onder meer de verjaardag van Bas, fietsen door de Biesbosch, wandelen, mijn nieuwe favoriete outfit en voor het eerst sinds lange tijd een selfie die ik goed genoeg vind als profielfoto.

maandag 9 augustus

De week begon met een retourtje naar de markt, om nieuwe aardbeien te halen. Verder ben ik druk geweest met de laatste hand leggen aan de tekening van Bas en heb ik tussen de bedrijven door ook nog een paar keer met hem gewandeld.

Op de eerste foto zie je wolken boven de sluis die mooi weerspiegelen in het water. De foto van Bas had ik op Twitter gepost met de tekst dat hij alvast lag te dromen van zijn verjaardagspannenkoek! Hij kan toch zo schattig kijken!

dinsdag 10 augustus

Afgelopen dinsdag was een feestelijke dag, want Bas bereikte de respectabele leeftijd van achttien jaar, wat écht heel oud is voor een hond, ongeacht het ras. Deze dag heeft dan ook van begin tot eind in het teken van hem gestaan en zelfs al mijn tweets van die dag gingen over Bas en/of zijn verjaardag.

Traditiegetrouw maakte ik een ‘feestfoto’ van hem en ‘s middags gingen we als vanouds een pannenkoek eten bij de Pannenkoekenbakker in Woudrichem. Vorig jaar hebben we overgeslagen vanwege corona en volgens mij was er ‘t jaar ervoor ook iets waardoor ik uiteindelijk thuis een paar pannenkoeken heb staan bakken. Maar ik wilde het dit jaar per se door laten gaan en zo geschiedde.

Eenmaal aangekomen, bleek tot mijn verbazing en verrassing de tafel versierd te zijn voor Bas zijn verjaardag, er stond ook al een bak water voor hem klaar en later kwam er ook nog een sterretje (vuurwerk) voor de jarige. Ik denk dat hij zelf niet zoveel mee heeft gekregen van al dat moois, maar de pannenkoek smaakte hem goed!

woensdag 11 augustus

Woensdag werd uiteindelijk een soort verjaardag afterparty met allemaal dingen die Bas fijn vindt. En de lange wandeling die er de vorige dag niet van was gekomen, werd nu alsnog gemaakt, getuige de eerste foto.

Ook de tweede maakte ik vanaf dezelfde plek, maar dan van een ander onderwerp. Ik heb de wijde broeken onlangs helemaal ontdekt en draag ze met liefde. Deze rode vind ik ook geweldig, zeker in combinatie met mijn platform Vans een toffe combi, de Dopper fles die altijd in het mandje onderaan de buggy zit, kleurt er ook goed bij.

donderdag 12 augustus

Ondanks dat de nachten over het algemeen genomen nog steeds vrij beroerd zijn, doe ik wel mijn best om overdag niet toe te geven aan de vermoeidheid en gewoon bezig te blijven. En daar horen wandelingen ook bij. Donderdag liepen we een rondje via het parkje bij Dalem en kregen ‘visite’ van een gans. Ook maakte ik weer eens een selfie van Bas en mij samen en zette ik een roze bloem op de foto. Ik denk stokroos?

vrijdag 13 augustus

Niet heel veel bijzonders gedaan, ‘s middags wel op de bank een dutje gedaan samen met Bas. En kijk dat snoetje nu toch, om op te vreten toch? Ondanks zijn achttien jaar heeft hij nog altijd een jeugdige uitstraling en één van mijn favoriete bijnamen voor hem is ook nog altijd ‘pup’ of ‘puppy’. Terwijl ik hem niet eens als pup had. 🙂

Wat een snoetje

zaterdag 14 augustus

Zaterdag haalde ik een lijst om de tekening van Bas in te doen. Achteraf gezien had ik een grotere lijst mooier gevonden, dus aankomende week even kijken of ze bij Action (daar komt deze ook vandaan) een maatje groter hebben in het vierkant. Tijdens een avondwandeling maakte ik de foto van de verlichte molen. Je kunt al goed merken dat het al een stuk minder lang licht is inmiddels. Vind dat altijd zo jammer!

zondag 15 augustus

Omdat het voorlopig weer de laatste mooie dag zou zijn, had ik zaterdag bedacht dat ik zondag weer eens de Biesbosch in wilde met de fiets, maar dit keer met Bas plus fietskar en dan met de pont van en naar Werkendam. Bas vindt het prima in de kar, maar is het op een gegeven moment wel zat. Dus niet geschikt voor echt lange ritten.

Dit werd een rondje van 25 km en hij is lief en rustig geweest. Op de terugweg had ik zelfs nog tijd om een ijsje te eten bij Pinokkio in Werkendam. De selfie met mermaid waves maakte ik ook deze dag. Mijn haar én make-up zaten eindelijk eens leuk, dus ik dacht, laat ik het eens proberen.