Vorige week heb je het zonder een weekoverzicht moeten stellen, dus wordt het dit keer vanzelfsprekend een dubbele. Ondanks dat ik weer niet al te beste weken achter de rug heb met voornamelijk veel slapeloze nachten en alle gevolgen van dien, ben ik toch nog best actief geweest overdag en heb ik ook veel foto’s gemaakt.

Ik ben op de fiets naar Arkel geweest (wat wel héél veel moeite kostte omdat het op een erg slechte dag was), met Bas naar Woudrichem en ook Sliedrecht. Alleen de afgelopen week heb ik al 40 km gelopen en dat terwijl ik geen fatsoenlijke nacht heb gehad. Maar beweging vind ik belangrijk en lopen helpt vaak ook om wat lucht in m’n hoofd te krijgen en even mezelf af te leiden van de zorgelijke situatie die is ontstaan.

week 35

maandag 30 augustus

Omdat ik niet meer van alle dagen weet wat ik heb gedaan, beschrijf ik soms alleen de foto. Deze maakte ik ‘s avonds. Ik had echt zin in een bakkie koffie (mijn eigen versie van de caramel-cappuccino van HEMA) en Bas zat tijdens ‘t opdrinken op schoot. Een tijdje geleden had ik Perla koffiebonen geprobeerd met een 1+1 gratis actie van AH, maar die vond ik niet te pruimen en heb ik voor een prikkie doorverkocht. Doe mij maar Illy!

Koffie met Bas

dinsdag 31 augustus

Een paar weken eerder had ik een broek bij TerStal besteld en gekozen voor ophalen in de winkel, om verzendkosten te besparen. Nu rijd ik dat ritje normaal regelmatig en is het in totaal maar 12 km, maar door vermoeidheid, zag ik er best tegenop. Toch heb ik mezelf op de fiets gesleept en ben op de terugweg ook nog boodschappen gaan doen bij Albert Heijn. Was geen makkie, maar wat moet, dat moet!

Fietspad richting Arkel

woensdag 1 september

Ik oogstte appeltjes van het appelboompje in m’n tuintje en m’n moeder kwam langs om een campingbedje te brengen wat ze op de kop had getikt bij vrienden die in de schuur een opslag hebben voor de rommelmarkt. Dit was mijn laatste redmiddel in de hoop op wat betere nachten, om Bas daarin te laten slapen dus. Helaas werkt het niet, al leek het op het eerste gezicht wel echt een succes te kunnen worden.

donderdag 2 september

Nadat ik de dag ervoor een net perssinaasappels had gekocht omdat ik na het zien van een review van een citruspers opeens héél veel zin had in versgeperst sinaasappelsap, heb ik de volgende ochtend gelijk een glaasje gemaakt. Zelfs na een beroerde nacht is dat alsnog een goed begin van de dag!

Verder heb ik weinig gedaan, maar omdat ik zin had om iets leuks te gaan doen samen met Bas, ben ik een heerlijke cappuccino gaan drinken bij mijn nieuwe favoriete zaakje waar ik onlangs ook een artikel over schreef, namelijk Koffie bij Lot.

vrijdag 3 september

Zoals ik in de intro al schreef, vind ik het belangrijk om te blijven bewegen, ook op erg slechte dagen. Met een beetje geluk, krijg ik vanaf het begin van de avond soms meer energie (eens een avondmens, altijd een avondmens) en ondanks dat ik me vrijdag beroerd had gevoeld van vermoeidheid, ben ik toch met Bas gaan lopen en werd het uiteindelijk een rondje van 4.5 km. Even lekker over de dijk en door het park.

Wandelen op de dijk

zaterdag 4 september

Zaterdag liep ik met Bas een rondje via het Piazza Center, waar we neerstreken op het terras van DeliFrance en ik van een latte genoot. Bij Action kocht ik een houten krukje om naast de bank te zetten (tot voor kort stond daar een metalen zuil waar je een plant in kunt zetten) en ‘s tijdens een avondrondje in het donker kwam ik erachter dat er rond de molen geen verlichting is, waardoor ik bijna tegen een paaltje knalde!

zondag 5 september

Zondag had ik alleen ‘s avonds energie voor een lange wandeling en aangezien het nog altijd mooi weer was, heb ik dat ook maar gedaan. Onderweg kwam ik de plant met mooie roze bloemetjes tegen die volgens Google Muskusroos heet.

Ook maakte ik een foto van de ondergaande zon bij het appartementencomplex waar een oom en tante van me wonen. Omdat ik die best mooi gelukt vond, heb ik hem een paar dagen later uitgeprint en er een kaart van gemaakt voor hen.

week 36

maandag 6 september

In het weekend van week 35 had ik iets beter geslapen (ongeveer 5 á 6 uur per nacht), waardoor ik meer energie had. Dus maakte ik maandag een wandeling van maar liefst 9 km met Bas. Je hoeft de stad niet uit om toch aardige afstanden te kunnen lopen!

We deden een rondje Haarwijk/Stalkaarsen/Gildenwijk en de eerste vijf foto’s maakte ik allemaal onderweg. Later op de dag perste ik weer een glaasje sinaasappelsap. Ik had ‘s morgens op de markt een nieuw net perssinaasappels gekocht, die vond ik ook een stuk lekkerder dan die van de supermarkt én veel sappiger.

dinsdag 7 september

De behoefte aan afleiding, om iets leuks te doen ondanks gebrek aan energie, was groot de afgelopen week. Dus stak ik dinsdag met de pont over naar Woudrichem met Bas. Gewoon om te wandelen en koffie met uitzicht over de Maas als afsluiting, bij het tentje wat ik een paar weken eerder dankzij een tip van m’n moeder had ontdekt. De foto van de haven maakte ik op weg naar huis en vind ik best geslaagd.

woensdag 8 september

‘s Morgens trof ik zomaar een Audi R8 aan in m’n achtertuin! Alleen wel een miniatuur. 🙂 Hij bleek van een buurjongetje te zijn. ‘s Avonds moest Bas noodgedwongen in bad omdat ie vies was geworden en omdat hij (net als ik) nogal een hekel heeft aan natte haren, heb ik hem droog geföhnd. Verwend ding. 🙂

donderdag 9 september

Donderdag was ook zo’n dag dat alles moeite kostte door vermoeidheid, maar ik moest voor boodschappen naar AH. Bij terugkomst was er iets met Bas waar ik van schrok. Achteraf bleek er weinig aan de hand, maar ik heb de laatster tijd maar weinig nodig om me enorm veel zorgen om hem te maken. Hij is ook zo oud tenslotte…

‘s Avonds maakte ik een wat kleiner wandelingetje met Bas met een stop bij het bankje onder de molen, waarvandaan ik de tweede foto maakte. Niet de mooiste, maar ik vind zo’n perspectief ook wel weer wat hebben.

vrijdag 10 september

Toen ik op dinsdag de week ervoor naar TerStal was geweest, had ik daar ook dit mooie armbandje met klavertje vier gekocht, maar nog altijd niet aan gedaan, dus dat werd nu wel tijd. Ik vind ‘m prachtig! En hopelijk brengt ie een beetje geluk.

De foto van het bootje met de wolkenlucht erboven maakte ik tijdens een wandelingetje met Bas en omdat ik veel last van onrust had, ging ik ‘s middags ook aan de slag met het maken van een kaartje voor de filiaalmanager van de Zeeman-winkel in de stad, omdat ik via Facebook had begrepen dat ze 30 jaar in dienst was.

Tot slot een foto van de roos in de achtertuin, die voor de derde keer dit jaar bloeit. Voor zover ik me kan herinneren, is dat nooit eerder gebeurd, we zullen ‘t maar wijten aan het groeizame weer van de afgelopen zomer…

zaterdag 11 september

Ondanks dat ik ook van vrijdag op zaterdag nauwelijks sliep, had ik toch energie om naar Sliedrecht te gaan voor het evenement waar ik gister al over schreef. Dat is denk ik een kwestie van mindset, dat je iets zó graag wilt dat het lukt, ongeacht hoe moe je bent.

De foto van de herfstblaadjes in de stationsstraat in Sliedrecht kon je in dat artikel ook zien, maar vond ‘t leuk om hem hier ook te plaatsen. Omdat ‘t echt voelde als een uitje, had ik me zelfs helemaal opgemaakt. ‘s Avonds kookte ik appelmoes van de appeltjes die je eerder in dit artikel al kon zien en maakte ik een selfie met Bas.

zondag 12 september

Ik sluit ‘t weekoverzicht af met een dag zonder foto’s. De afgelopen nacht sliep ik maar een half uur en zeker na de actieve dag ervoor, had dat flink effect op mijn mentale en fysieke gezondheid. Ik heb me dus bewust heel rustig gehouden, maar ben wel vanaf halverwege de middag aan dit artikel gaan werken, elke keer een stukje. En nu is ‘t af. 🙂