De dag is inmiddels alweer bijna voorbij, toch wilde ik nog even een artikel wijden aan deze jaarlijks terugkerende dag die helemaal in het teken staat van de (huis)dieren. Ik tekende ook een illustratie speciaal voor dit doel én ik ben aan het bakken geslagen om een heuse tompouce voor Bas in elkaar te draaien!

Laat ik dan gelijk maar beginnen met de dierendag-illustratie die ik heb gemaakt. Ik had dit idee al zeker een week in m’n hoofd, maar het kwam er steeds niet van om eraan te beginnen. Uiteindelijk ben ik er zondag aan begonnen en omdat ik tig dingen tegelijkertijd aan het doen was, had ik hem ‘s avonds net voor bedtijd pas af. 🙂

Nu heeft Bas zelf niet zoveel aan een tekeningetje, maar ik had voor hem iets anders. Een tijdje geleden zag ik bij HEMA doosjes staan waarmee je een tompouce voor je hond kunt maken. De TomWoef kit. Briljant! Die moest mee en ik ben vanmiddag aan het bakken en fröbelen geslagen om een lekker gebakje te maken voor m’n beestje.

Op onderstaande foto die ik in de winkel maakte vorige week, kun je ze zien staan. Ik vind dat ze bij HEMA dingen altijd zo leuk presenteren, hier ook met dat schoteltje met ‘echte’ tompoucen erbij en dat tompouce-bier op de achtergrond.

TomWoef kits bij HEMA

Vanmiddag aan de slag gegaan en het was best veel werk, maar leuk om te doen. Voor de koek gebruik je het zakje bakmix wat in het doosje zit en verder geraspte wortel en bijna een heel potje appelmoes. De vulling maak je met banaan en Griekse yoghurt of roomkaas.

Ik had het in eerste instantie met die yoghurt geprobeerd, maar nadat ik het met de geprakte banaan gemixt had, was het meer vloeibaar geworden en zou ‘t zo van de koek af lopen. Dus ben ik eerst nog naar de winkel geweest om roomkaas te kopen.

Eenmaal thuis kon ik weer verder om het gebakje af te maken. Een klein deel van de vulling moest je apart houden en wat druppels rood sap aan toevoegen, voor het roze kleurtje natuurlijk. Ik heb daarvoor bramen gebruikt, waarvan je ook nog wat stukjes ziet zitten, maar dat vond ik niet zo erg. Het gaat om het idee.

Tompouce voor mij en voor Bas

Het eindresultaat zag er behoorlijk smakelijk uit! Op bovenstaande foto zie je links de honden-tompouce en rechts een gewone voor mij. Die had ik eigenlijk vooral gekocht omdat ik deze foto al in m’n hoofd had (inclusief de achtergrond), maar uiteraard was het ook bepaald geen straf om die vervolgens op te eten!

Nadat ik mezelf verzekerd had dat ik een goede foto had, kon Bas dan eindelijk op z’n taartje aanvallen. En dat is ook precies de juiste omschrijving voor wat hij deed. Wat vond m’n beestje dát lekker zeg! Ik heb echt hardop om hem zitten lachen omdat hij zo heerlijk aan het vreten was. Heel z’n snoet onder de smurrie, roze snorharen van de bovenkant. Geweldig!

Aanvallen!

Het is misschien niet de meest smakelijke foto, maar hier zie je Bas net beginnen aan zijn gebak. Geloof me, ik heb nog nooit eerder zoveel voldoening van mijn bakkunsten gehad als vandaag! En met een minuut of tien, misschien korter, was alles op.

Wat ik een hele prestatie vind voor zo’n klein hondje, want het moet best een machtig hapje zijn als je naar de ingrediënten kijkt. De rest van de dag heeft ie dan ook weinig meer gegeten, maar dat is niet erg verwonderlijk! Voor deze keer hoeft ie z’n bak met brokken dan ook niet leeg te eten.

Doe jij iets speciaals voor je huisdier op Dierendag?