Vandaag eens een keer het weekoverzicht gewoon op zondag. Ik had er een aardige kluif aan om de foto’s voor deze week uit te zoeken, omdat ik er in totaal bijna 270 heb gemaakt. Ja, dat lees je goed. Een aantal ervan wil ik sowieso gebruiken voor aparte artikelen, maar dan bleven er alsnog héél veel over.

Toch heb ik het aantal terug weten te brengen tot iets boven de dertig. De afgelopen week was best prima. Ik heb véél gelopen met Bas, vind fotograferen weer helemaal leuk dankzij m’n nieuwe iPhone, het is Dierendag geweest en de herfst begint ook al echt goed zichtbaar te worden.

maandag 4 oktober

Maandag stond uiteraard helemaal in het teken van Bas, al was het wel raar dat het de eerste dierendag zonder kat was. Desondanks heb ik er een topdag van gemaakt voor hem, inclusief de honden tompouce die ik voor hem heb gebakken. Last minute moest ik daar nog roomkaas voor hebben, waar plaatsnamen op stonden.

Verder een aantal foto’s die ik maakte tijdens wandelingen. Die van Bas vind ik echt superleuk zo met die kleurtjes. Ik had hem even neergezet op het regenboogbankje en met zijn blauwe trui precies op het blauwe deel. De kleur van zijn tuigje komt weer terug in de rozerode kleur achter hem. Colour blocking!

dinsdag 5 oktober

Ook dinsdag heb ik weer aardig wat omzwervingen gemaakt door de stad om foto’s te maken. Gek genoeg vallen me opeens allerlei details op die ik normaal niet zie. De foto van de molen met de regenboog erboven is ook op tv geweest bij het RTL weer, een kort fragment kun je zien op mijn Twitter profiel. Het Volkswagen logo hoorde bij een mooie oranjerode Beetle. Ik vond de kleur prachtig.

woensdag 6 oktober

Ook woensdag heb ik weer van alles en nog wat vastgelegd, ik vind momenteel vooral avond/nachtfotografie geweldig om te doen, maar foto’s daarvan laat ik je eerdaags in een apart artikel zien. Het katje bleef zo mooi zitten voor de foto!

donderdag 7 oktober

Ik stak samen met Bas de rivier weer eens over om wat rond te lopen in Woudrichem en uiteraard ook om wat foto’s te maken. Ook die zie je later nog in een apart artikel terug. Hieronder zie je wel een meeuw die op de uitkijk zat, hij bleef echt zeker een kwartier op die paal zitten. Verder een foto genomen vanaf de veerpont.

vrijdag 8 oktober

Het bleef maar mooi weer, wat wel weer een verademing was na dat stel verregende dagen wat we nog niet zo lang geleden hebben gehad en waar er ongetwijfeld nog genoeg van zullen volgen. Ik deed met Bas een rondje van 5 km, bestelde onderweg een cappuccino bij DeliFrance en zette een vlinder op de foto.

Overigens vind ik deze foto niet erg mooi, omdat ik m’n iPhone-camera ingezoomd had staan, omdat ik bang was dat ie gelijk zou wegvliegen als ik te dichtbij kwam. Terug in de stad zette ik een mooie Yamaha motorfiets op de foto, een brommertje in de Westwagenstraat en de aantrekkelijke etalage van Olala Chocola.

zaterdag 9 oktober

Een drukke dag. Ik was al vroeg uit de veren om met Bas te gaan lopen en maakte daarbij alle vier onderstaande foto’s. Verder ben ik weer in de molenwinkel geweest en had ik me aangemeld voor een torenbeklimming, die om 3 uur ‘s middags op de planning stond. Eenmaal weer thuis, liep ik een stuk van zo’n 4 km met nog altijd wat onvaste benen van het klimmen en dalen van ál die treden.

zondag 10 oktober

Ondanks dat ik de afgelopen nacht niet best heb geslapen, toch weer op pad voor een wandeling met Bas. Dit keer een rondje van 5 km. Voor vertrek nog wel even wat gegeten, waarbij ik Breda op m’n brood smeerde. :-) De rest van de foto’s maakte ik onderweg en we hebben halverwege de wandeling ook nog op het terras gezeten bij Proeverz, waar ik een Malteser koffie bestelde. Genieten!