Hallo lieve lezer! Na een week waarin ik ook met mijn blog lekker actief ben geweest, zijn we inmiddels weer bij het einde van de week aanbeland en dat betekent dus de gebruikelijke terugblik op de afgelopen zeven dagen. En dat waren heel prima dagen, ik heb het druk gehad en me prima vermaakt.

Zo ben ik eindelijk weer eens bij Landgoed Mariënwaerdt geweest, ging ik met een belevingsvaart van Riveer mee, werkte ik aan een tekening van molen Nooit Volmaakt en ben ik tussen de bedrijven door ook nog naar Werkendam geweest.

maandag 25 oktober

Een rustig begin van de week. De dag ervoor was ik wakker geworden met een haast grieperig gevoel en dat was maandag nog aanwezig, dus lekker rustig aan gedaan en veel geknuffeld met Bas. Tijdens een rondje lopen, zette ik het beeldje op de foto. Er staan meer van dit soort grappige beeldjes langs het wandelpad op de wal.

dinsdag 26 oktober

Dinsdag voelde ik me weer kiplekker en dat was ook te merken aan mijn activiteiten. Zo liep ik ‘s morgens vroeg al rond om foto’s te maken (in deze tijd van ‘t jaar is dat overigens niet extreem vroeg, maar ik ben nu eenmaal geen ochtendmens) en later ging ik met Bas naar Werkendam om een trui op te halen bij HEMA.

Omdat we daar toch waren, gelijk van de nood een deugd gemaakt en aangeschoven bij SIS Lunchboutique waar ik genoot van heerlijke koffie en een zalige tartelette met witte chocolade. Voorlopig wel m’n laatste snoeperijtje, want ik heb me voorgenomen dat ik nu echt weer wat beter m’n best wil gaan doen om af te vallen.

Het tochtje met de snelle pont was vanouds genieten en eenmaal weer thuis, maakte ik een foto van m’n telefoonhouder in de vorm van een kat, waar mijn oude iPhone in staat, die fungeert als ‘security cam’ om Bas in de gaten te houden als ik er niet ben.

woensdag 27 oktober

Ik ging verder met mijn tekening van de molen, maakte een wandeling met Bas en ben meteen even langs het station gelopen om te kijken of je nu inderdaad via een hellingbaan aan de achterkant van het station op perron 2 kon komen. Onherkenbaar geworden daar zeg! Tot slot een foto met mooi licht, die ik maakte op de vestingwal.

donderdag 28 oktober

Een uur voor zonsopgang liep ik al buiten met Bas. Het werd een rondje via het parkje bij Dalem, de eerste 3 foto’s maakte ik onderweg. ‘s Middags had ik een afspraak bij de huisarts die plakkers met snoertjes op m’n borst plakte. Mijn hart maakt de nodige ‘vreugdesprongetjes’ en dat schijnt niet zo te horen, al is het ook niets ernstigs.

‘s Avonds was ik aanwezig bij een belevingsvaart van veerdienst Riveer, die na twee keer uitstellen nu alsnog plaatsvond. Interessant om bij te wonen en apart ook om in het donker op de pont rond te varen, al heb ik dat al eens eerder gedaan.

vrijdag 29 oktober

Een heerlijke dag, want na twee jaar ben ik eindelijk weer eens op ‘t mooie landgoed Mariënwaerdt in Beesd geweest en dit keer ook in het dorp zelf. Gisteren schreef ik daar al een artikel over en alle foto’s die ik daar maakte, kun je ook zien in de galerij op dit linkje. Maar hier alsnog een paar foto’s.

Eén van mijn trui die ik maakte kort voor vertrek, de ideale outfit voor een middag in de bossen. 🙂 Bas voor molen de Vrijheid, een doorkijkje in Beesd en leuke bekers bij de Landgoedwinkel, waar ik steevast altijd even ga kijken als ik op het landgoed ben.

zaterdag 30 oktober

Eigenlijk had ik al vanaf donderdag uitgekeken naar deze dag, want ik had bedacht dat ik het een leuk idee vond om de molentekening in te lijsten en aan de molenaars van Nooit Volmaakt te geven. Ik ging er rond 2 uur naartoe en… was uiteindelijk rond kwart voor 5 pas weer thuis!

De tekening viel in de smaak en ik kreeg een bakkie koffie aangeboden. En toen werd het zomaar een heel gezellige middag. Ik geloof niet dat ik ooit eerder ruim twee uur in een molen heb doorgebracht, maar het was zeker voor herhaling vatbaar. 🙂

Ik had er ook nog een kaart bij gedaan met één van m’n eigen foto’s, die je trouwens in het artikel over de tekening ook al kon zien. Uiteraard ging ik niet naar huis zonder een vers molenbrood, wat thuis na het snijden gelijk de vriezer in kon.

Verder nog een selfie die ik begin van de middag maakte omdat ik mijn make-up wel mooi gelukt vond en ‘s avonds heb ik nog een fijne hoepel work-out gedaan met m’n koptelefoon op. Dat die geslaagd was, is nu heel duidelijk te voelen!

zondag 31 oktober

Een echte luie zondag. Om tien uur uit bed komen en er anderhalf uur later doodleuk wéér in duiken. Thuis een beetje gelummeld en eind van de middag toch even voor ‘n boodschap de stad in, vergezeld van mijn stoere groene HEMA paraplu. Weer terug in m’n warme huisje, aan de slag met dit artikel!

Lopen in de regen