Nu ik dat vragenboekje vorige week uit het stof heb getrokken (dat stoffige viel hard mee), meteen maar een gewoonte van maken om het dan ook bij te houden. Vandaag schotel ik je dus weer mijn antwoorden op 5 nieuwe vragen voor!

11. Wat zoek je in de liefde?

Dit soort vragen vind ik dus best moeilijk. Mijn laatste relatie dateert al van héél lang geleden en ik heb me jaren terug al voorgenomen dat het beter is om het daar bij te laten. Maar zoals het welbekende citaat luidt: Gods wegen zijn ondoorgrondelijk en soms kunnen zomaar gevoelens op je pad komen waar je niets tegen kunt beginnen.

Wat ik in de liefde zoek ‘in case if’: Ik denk een aanvulling op een leven wat ik al heb ingericht op een manier waar ik me prettig bij voel. Ik vind alleen zijn niet vervelend, heb ook niet iemand nodig om gelukkig te kunnen zijn. Dus meer ‘t kers-op-de-taart idee. Qua persoon zou ik eerder kiezen voor iemand die in grote lijnen hetzelfde als ik in het leven staat: Serieus, oprecht, standvastig en betrouwbaar.

Dat echte liefde net zo zeldzaam
is als een ongeslepen diamant.

12. Wat heb je geleerd van de liefde?

Dat echte liefde net zo zeldzaam is als een ongeslepen diamant dat je er dus zuinig mee om moet springen en het veel te kostbaar is om zomaar weg te geven. Sowieso ben ik door veel nare ervaringen en onzekerheid wel de ultieme kat uit de boom kijker geworden. Terwijl ik doorgaans heel direct ben in mijn communicatie, zet ik juist alle zeilen bij om het vooral niet te laten merken, wanneer ik iemand echt leuk vind.

13. Welke films hebben indruk op je gemaakt?

Into The Wild heeft diepe indruk op me gemaakt, ook al is het inmiddels jaren geleden dat ik die film heb gezien. Ik heb naderhand ook nooit meer iets gezien wat ook maar in de buurt komt hiervan.

14. Waar luister je graag naar en waarom?

Als het om muziek gaat, luister ik naar heel veel verschillende genres en stijlen. Er is maar weinig waar ik echt een hekel aan heb. Zo kan ik enorm genieten van een portie stevige herrie van Metallica, maar kan ik ook geraakt worden door pianomuziek. Het ligt bij mij wel héél erg aan mijn stemming, waar ik zin in heb om naar te luisteren.

De laatste weken heb ik dit liedje al een paar keer op Spotify voorbij horen komen en sindsdien regelmatig in m’n hoofd gehad. Het origineel is van Coldplay, maar ik vind deze versie van Sam Smith véél mooier. Het raakt me, misschien omdat het over mij zou kunnen gaan, dit liedje.

15. Welke boeken hebben indruk op je gemaakt?

Ik lees graag, maar meestal geen boeken die lang bijblijven. Romans, thrillers, soms een waargebeurd verhaal. Er zal ongetwijfeld wel eens iets bij hebben gezeten wat een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, maar blijkbaar ook weer niet zó goed dat ik nu ter plekke op de titel kan komen. Hoezeer ik ook enorm belezen over zou willen komen in het antwoord op deze vraag. ;-)

Welke film vond jij indrukwekkend?