Het is al een tijd geleden dat ik een ‘Momentopname‘ schreef, om de simpele reden dat ik weinig naar muziek luister. Vooral wandelingen waren voorheen de momenten dat ik met oordopjes in naar de nieuwste hits of een playlist luisterde, maar omdat ik nu constant alert wil zijn op Bas, doe ik dat niet zo snel meer.

Maar nu ik het hoepelen weer opgepakt heb en dat elke dag trouw minimaal een half uurtje doe, luister ik heel graag naar muziek, omdat het dan toch net iets lekkerder en leuker is. Vooral liedjes met precies hetzelfde ritme als dat de hoepel om mijn heupen draait zijn favoriet, dan gaat het hoepelen haast vanzelf!

Ik heb het hoepelen ongeveer twee jaar geleden ontdekt, ben van een 1.2 kg hoepel naar één van 1.5 kg gegaan en ondanks dat het wel in fases komt, word ik er hoe dan ook altijd blij van als ik aan het hoepelen ben. Ik krijg er een enorme lading positieve energie van! Vandaag laat ik je kennis maken met een aantal favoriete hoepelliedjes!

Omi – Hula hoop

Tja, deze ligt natuurlijk wel een beetje voor de hand: een liedje wat nota bene over hoepelen gaat, maar het ritme is lekker, het is een catchy nummer en ik heb deze al ontelbare keren geluisterd tijdens mijn hoepelsessies!

Enrique Iglesias – Bailando

We blijven een beetje in het latin-thema. Dat is op de één of andere manier vaak wel geschikte muziek om bij te hoepelen, heb ik al ontdekt. Zeker omdat ik meerdere van dit soort liedjes in mijn hoepel-playlist heb.

Christina Aguilera – Candyman

Héél iets anders, maar deze is ook ontzettend lekker om de hoepel lekker op rond te zwieren. Beetje fifties-achtig stijltje, alleen past de songtekst niet in dat tijdperk 😀

Kayne West – Love lockdown

Dit is niet per se een nummer wat ik heel vaak luister, maar soms vind ik ‘m wel fijn. Deze heeft een wat lastig ritme om bij te hoepelen, maar vormt daarom juist wel een goede uitdaging. Langzaam hoepelen is namelijk een stuk lastiger dan snel, omdat je de hoepel eerder laat vallen en dat wil ik uiteraard voorkomen!

Tango Fantastico – Sentimentos

Had ik het over traag hoepelen? Dan is dit dé ultieme oefening! Eerst kon ik dit niet lang volhouden en viel de hoepel al na een stuk of zes omwentelingen op de grond, maar oefening baart kunst en het lukt me nu prima om heel traag te hoepelen en het ding daadwerkelijk ook in de lucht te houden zonder drops!

Gloria Estefan – Conga

Van héél langzaam, gaan we naar héél snel! Op hoog tempo hoepelen is niet per se moeilijk, maar wel súper intensief en daardoor een uitstekende ‘cardio’ oefening. Ik vind dit jaren tachtig liedje echt heerlijk om me even goed op uit te leven. Grappig is trouwens dat de hoepel echt wind maakt als ie zo snel draait en wat koele lucht kan ik wel gebruiken, omdat ik flink warm krijg van zo’n hoepel work-out!

Ed Sheeran – Shape of you

Dit is zo’n mooi voorbeeld van een liedje wat precies het perfecte hoepelritme heeft. Zoals je inmiddels weet kan ik dus op meerdere snelheden hoepelen, maar ik heb ook wel een soort vast ritme waar ik ‘t meest comfortabel mijn rondjes op draai. Dit liedje past daar perfect bij. Doet ie goed, die Ed!

Luis Fonsi – Despacito

Een paar jaar geleden was dit nog een dikke zomerhit, maar ik luister er nu bijna dagelijks naar terwijl buiten de blaadjes van de bomen dwarrelen en ik me in het zweet sta te werken met mijn fitness-hoepel. Blijft een lekker nummer!

Tot zover een lijstje van 8 van mijn favoriete hoepelliedjes. Mocht je er meer willen horen: Op Spotify heb ik een playlist aangemaakt met alle liedjes waar ik graag naar luister tijdens het hoepelen. Je vindt ‘m hier!

Vind jij het ook fijn om tijdens het sporten naar muziek te luisteren?