Eens in de zoveel tijd wil ik weer dingen veranderen op mijn blog en van het één komt ‘t ander, waardoor ik uiteindelijk eindig met een hele rits aanpassingen. Dit keer was het ook weer zover, ik laat je in dit artikel graag weten wat er allemaal is veranderd.

kopteksten

Sinds maart maakte ik gebruik van een smal lettertype in ‘uppercase’ (hoofdletters). Relatief kort nog dus. Ik vond het nog steeds wel mooi, maar wilde m’n blog een wat meer speelse en authentieke uitstraling geven.

Ik maak overigens voor het eerst gebruik van een server-based webfont, dus niet één uit de collectie van Google Fonts. Het nieuwe font voor de kopteksten heet Floret en heb ik zelfs aangeschaft. Er is ook een gratis versie, maar die heeft wat beperkingen.

grotere leestekst

Iets wat minder snel opvalt maar de leesbaarheid van mijn blog ten goede komt, is de grootte van het lettertype van de content. Deze is ongeveer anderhalve punt omhoog gegaan en ook op de mobiele versie is de tekst nu prettiger leesbaar.

tags = onderwerpen = verplaatst

De tagwolk die je altijd in de ‘sidebar’ kon vinden, heeft een wat minder prominente plek gekregen. Ik gebruik tags nog altijd in mijn artikelen omdat het nu eenmaal goed is voor m’n SEO en uiteraard handig voor de vindbaarheid van onderwerpen.

Maar ik merk dat mijn bezoekers er relatief weinig mee doen. Dus zijn de tags naar de onderkant van de pagina verkast en heet dit onderdeel nu ‘onderwerpen’, omdat de term ‘tags’ veel mensen eigenlijk niet zo veel zegt.

Het moet meer zijn dan zomaar
een getypt of geschreven woord.
Het moet een eenheid vormen,
er moet een balans zijn.

updates fotogalerij

Nu ik sinds iets meer dan een maand m’n nieuwe iPhone heb en opvallend vaak echt mooie foto’s maak, heb ik ook weer meer zin om mijn fotogalerij vaker te updaten. De afgelopen maand heb ik dat zelfs al een paar keer gedaan. Lekker actueel dus!

like knop

Ik heb ‘m in dit artikel langs m’n neus weg al genoemd, maar doe het hier toch nog maar een keer: Sinds een tijdje staat er onderaan elk artikel een like-knop (het hartje). Op die manier kun je zonder moeite te hoeven doen voor het typen van een reactie, toch laten weten dat je m’n artikel leuk vindt! Dit hieronder is trouwens een plaatje. :-)

nieuw logo!

Iets wat je waarschijnlijk allang is opgevallen maar wat ik tot het laatst van dit artikel wilde bewaren, een nieuw logo! Eigenlijk vond ik ‘t oude logo al snel niet mooi meer. Die had ik sinds maart 2020 en was een bewerking van een eerder logo wat ik echt heel lelijk vind, als ik die nu terug zie. :-)

Ik heb altijd al een hekel gehad aan logo’s ontwerpen. Het moet meer zijn dan zomaar een getypt of geschreven woord. Het moet een eenheid vormen, er moet een balans zijn. Onlangs ben ik er toch maar aan begonnen nadat ik ongeveer in m’n hoofd had wat ik wilde. Het resultaat kun je inmiddels in de header van mijn blog bewonderen.

Best anders, maar ik vind het mooi. Er is een goede balans tussen de verschillende elementen, ik vind de kleur mooi (eens iets anders dan zwart of grijs), het is stijlvol maar niet té gestijld én lekker speels. Ik vind ‘m zelf erg leuk en ik hoop dat ik deze ook wat langer leuk blijf vinden dan de vorige. :-)

Hieronder kun je trouwens een korte timelapse video bekijken van het tekenproces. Zoals je ziet, begon ik in eerste instantie met een veel ‘dikker’ logo, maar dat bleek ik helemaal niet mooi te vinden staan op mijn blog zelf.

Wat vind jij van m’n nieuwe logo?