Zo’n jaar vliegt toch voorbij. Zó snel dat ik er vandaag pas achter kwam dat ik ook nog iets voor mijn blog moest doen qua terugblik. Zoals je misschien weet, doe ik normaal de terugblik in foto’s op 30 december en dan het grote jaaroverzicht op 31 december. Dat ging ‘m niet worden, dus heb ik het maar samengevoegd! Ga er rustig voor zitten en laat je meenemen tijdens een reis door mijn 2021!!

januari

Het jaar begon met de kerstrommel ruimen, een fietstocht door de polder, mijn verjaardag, veel wandelkilometers met Bas en omdat het land weer in lockdown zat, verspreidde ik opnieuw kaartjes om mensen een hart onder de riem te steken.

februari

In februari veranderde het land een week lang in winter wonderland. Ik heb heel wat kilometers gelopen die week. Bas in zijn buggy met een kruik en een deken, ik dik ingepakt erachter. Verder ging ik met m’n moeder in naar de sneeuwklokjes kijken in Nederhemert en ik ben ook nog een keer op de fiets op pad geweest.

maart

Het voorjaar begon zich te laten zien! Ik wandelde er weer heel wat kilometers op los met Bas in zijn buggy en wel liepen zelfs naar het Lingebos, wat toch een rondje van ruim 12 km was. Ook via de brug naar Woudrichem, genieten van het mooie weer!

april

Ondanks dat we een wat sobere zomer hebben gehad qua weer, was de lente super en ik heb echt honderden kilometers gelopen. Verder deed ik een paasbrunch met m’n moeder, was ik weer lekker aan het tekenen en bezocht ik voor het eerst van m’n leven een aardbeien drive-in!

mei

Ín mei overleed Molly, net iets meer dan een maand voordat ze 22 zou worden, ze was echt op. Mijn blog bestond 21 jaar in deze maand, ik richtte een koffiehoekje in op de plek waar eerst Molly altijd at en dronk en ging ook weer veel met Bas op pad.

juni

Ik tekende m’n geliefde caramel-cappuccino en gaf ‘m op een kaartje aan HEMA in Gorinchem. Hij staat daar nog altijd in de lunchroom! Verder ben ik met m’n moeder bij de molen in Veen geweest, maakte ik een mooie fietstocht over Bleskensgraaf, ik had het relatief nieuwe koffietentje Koffie bij Lot helemaal ontdekt en het land was in oranjesferen vanwege het voetbal!

juli

In de zomer krijg ik altijd groene kriebels, al heb ik nog altijd niet echt groene vingers. Mijn tuin kreeg een mini make-over en ook binnen werd hard gewerkt, een groot deel van het huis kreeg namelijk een verfbeurt. Verder tekende ik een portret van Peter R. de Vries, omdat de aanslag op hem ook op mij veel indruk had gemaakt en ik op die manier mijn steun wilde betuigen.

augustus

In augustus werd Bas 18 jaar en het jaarlijkse uitje naar het pannenkoekenrestaurant in Woudrichem was dit jaar een heel bijzonder feestje, omdat ze zelfs slingers voor hem hadden opgehangen! Ik nam hem ook verschillende keren mee in de fietskar, onder meer voor een rondje Biesbosch.

september

Voor het eerst in 2 jaar weer met Bas in de trein, we gingen naar een living statues evenement in Sliedrecht. Verder was ik opvallend vaak rond zonsopgang buiten te vinden. Ook ontdekte ik een leuk koffietentje in Woudrichem en werden er weer de nodige wandelkilometers gemaakt.

oktober

Voor Dierendag had ik dit jaar iets speciaals voor Bas, namelijk een heuse tompouce voor honden! Verder had ik recentelijk de molenwinkel herontdekt waar ik sindsdien elke week te vinden ben. Ik beklom de Grote Toren weer eens en ben ook eindelijk weer eens met Bas op Landgoed Marienwaerdt gaan wandelen. Last but not least kocht ik een iPhone 13 Pro en tekende ik molen Nooit Volmaakt.

november

November was qua gebeurtenissen geen bijzondere maand, wel maakte ik bijzonder veel, bijzonder mooie foto’s. Ik had een soort nieuwe gewoonte om bijna elke zondag even op molen de Hoop te kijken en nam Bas ook een keer mee naar boven. Ook ben ik geïnterviewd voor de krant en ontwierp ik een nieuw logo voor mijn blog.

december

Ondanks dat de start van december niet al te lekker was, heb ik uiteindelijk toch een best prima maand gehad. Ik ben bij het verlichte station in Arkel geweest en ook bij de verlichte historische haven in Woudrichem, Ik ontwierp een kerstkaartje, m’n moeder kwam op eerste kerstdag hier gourmetten en ik ben weer een aantal keren vroeg op pad geweest om de zonsopkomst te fotograferen.