Ja het is al januari en nee ik heb helemaal geen zin meer in kerstachtige dingen, toch wil ik wel even terugblikken op misschien wel het mooiste wat ik afgelopen december heb gezien, namelijk het verlichte station in Arkel.

Dit maakt deel uit van Arkel Christmas Village, wat inhoudt dat praktisch heel Arkel is verlicht. Het is niet alleen heel mooi om te zien, maar steunt ook nog ‘ns een goed doel. De opbrengst van warme drankjes en soep die verkocht werden, komt namelijk ten goede aan Stichting DierenLot en ze doen dit ook al jaren.

Zelf heb ik het verlichte station vorig jaar voor het eerst gezien, toen nog redelijk bij daglicht omdat ik vanwege mijn beperkte zicht nu eenmaal niet dol ben op fietsen in het donker en het in deze tijd van het jaar ook nog eens vaak best koud is ‘s avonds.

Dit keer heb ik het echt in het donker gezien. Ik moest in Arkel zijn om een blouse op te halen die ik had gezien op de Facebook-pagina van To Cato en omdat ik dus met de trein ging, kom je dan vanzelfsprekend ook op dat station.

En dat was nog een veel leukere ervaring dan erheen fietsen. Je stapt gewoon uit de trein midden in een verlichte kerstwereld. Echt ontzettend mooi gedaan en leuk om te zien. En om te fotograferen uiteraard. In dit artikel laat ik je dan ook graag een aantal van mijn foto’s zien, al is het wat aan de late kant. Ik heb dit keer overigens ook wat van de verlichting in het dorp zelf gezien, maar daar niet echt foto’s van gemaakt.

In de dagen die volgden zag ik op Instagram trouwens overal foto’s verschijnen van het verlichte station, gemaakt door mensen die niet eens uit de buurt komen. Het was dus echt een soort kerst-attractie geworden. Wel leuk om toch iets te hebben wat je gewoon kunt bezoeken in deze corona-tijd!