Het waait wat af de laatste tijd, maar vandaag is wel een hoogtepunt als het om wind en storm gaat. Windkracht 7 giert hier op dit moment rond ‘t huis en dan woon ik nog niet eens in de buurt van de kust, daar gaat ‘t pas echt los. Omdat ik de laatste dagen opeens weer in een enorm creatieve flow zit, had ik wel zin om een leuke bijpassende illustratie te tekenen, die ik je graag laat zien in dit artikel.

Het is een vrij eenvoudige illustratie in een ‘sketchy style’. Zoals je weet hou ik van variatie en wissel ik extreem gedetailleerde tekeningen graag af met een wat meer nonchalante stijl. Ik heb sowieso niet altijd zin en tijd om urenlang in de weer te zijn met een tekeningetje en iets wat eenvoudig is, hoeft niet per se minder mooi te zijn.

Illustratie storm Eunice

Grappig genoeg heb ik bij het maken van deze illustratie nog het meeste werk gehad aan het tekenen van de windvlagen. Zoiets met wel een bepaalde balans vormen, ook in combinatie met de lettering. Ondanks dat ik het niet één van m’n beste illustraties vind, is het toch ook best een leuk ding. En ook een goede oefening om mijn eeuwige perfectionisme een beetje te temperen. Niet alles hoeft ‘perfect’ te zijn tenslotte.

Ik heb vanmiddag zelf de storm trouwens nog getrotseerd omdat ik al jaren de wens heb om eens met de pont te varen als ‘t goed stormt. Helaas was de storm dit keer iets té heftig, want één voor één werden de veren gestremd, de laatste zelfs op het moment dat ik al op de steiger stond te wachten. Jammer, maar veiligheid voor alles!!