Ondanks dat het inmiddels al bijna 9 uur ‘s avonds is en het dus aan de late kant is om je nog een fijne Valentijnsdag te wensen, wil ik dat bij deze toch doen. Sowieso ook omdat ik best een leuke illustratie heb getekend voor deze gelegenheid en die ook gelijk even wil laten zien.

Ik hoor/lees vaak dat singles Valentijnsdag maar niets vinden, te confronterend en dat soort dingen. Heb ik zelf gelukkig geen last van, nooit gehad ook, ondanks dat ik een record aantal jaren single ben en niet van plan om daar iets aan te veranderen, omdat ik het wel prima naar m’n zin heb zo.

Toch vind ik Valentijnsdag altijd juist wel leuk. Om te beginnen al die rode spulletjes die je in de winkels ziet, die op een bepaalde manier toch wel een bepaalde charme hebben, omdat rood nu eenmaal mijn favoriete kleur is en hartjes-spulletjes zijn cute. Dit jaar kon ik het ook niet laten om iets in het Valentijns-thema te shoppen, namelijk dit knalrode notitieboekje met een cover van imitatieleer met… hartjes!

Rood notitieboek met hartjes

Ik denk dat ik trouwens hier een gratitude-journal van ga maken. Ik loop al een tijdje rond met het idee om, zoals ik eerder weleens heb gedaan, elke dag dingen op te schrijven waar ik dankbaar voor ben of gewoon de positieve en mooie momenten en daar vind ik dit wel een leuk boekje voor.

Verder ging ik dus ook met mijn iPad en Apple Pencil aan de slag om weer eens wat te tekenen. De laatste keer dat ik heb getekend is december geweest, dus best een tijdje geleden. Maar omdat januari een ellendige maand was, stond mijn hoofd daar niet naar. Nu het in grote lijnen weer wat rustiger in mijn hoofd is en mijn nachten iets minder dramatisch slecht, had ik opeens weer echt zin om creatief bezig te zijn!

Bovenstaand zie je de illustratie die ik tekende voor Valentijnsdag, ik vind hem zelf best wel geslaagd, hij zou, denk ik niet eens misstaan op een kaartje! Zó veel hartjes in één illustratie zou ik normaal wel een beetje overdreven vinden, maar voor Valentijnsdag kan dat gewoon en het geheel is gewoon heel schattig!

Ik kreeg trouwens zelfs nog een lief kaartje van m’n moeder, die overigens vrijdag al arriveerde en die ik ook gelijk al had opengemaakt omdat ik even over de tekst ‘open maken op 14 februari’ heen had gekeken. Ach ja, het gaat om het idee. Valentijnsdag gaat ook al lang niet meer om anoniem iemand de liefde verklaren, maar om net dat beetje extra liefde en aandacht voor een ander. En dat vind ik mooi, daar hou ik van!