Terwijl ik met een natgeregend hoofd van een rondje Bas/boodschappen achter de computer schuif op mijn nieuwe bureaustoel, maar eens beginnen aan alweer een dubbel weekoverzicht.

De afgelopen weken heb ik overigens sowieso niet veel foto’s gemaakt, ondanks dat ik wel aardig wat gelopen heb. Maar als het zo grijs is, nodigt dat nu eenmaal niet uit om foto’s te maken, al hebben we gelukkig ook hier en daar nog wat blauwe luchten gehad. Die zie je hieronder!

week 6

maandag 7 februari

Vorige week begon in elk geval prachtig, met blauwe luchten, witte wolkjes en mooi licht. Ik besloot spontaan dat ik wel weer eens zin had in een rondje Woudrichem met Bas. Op de laatste foto na, maakte ik de rest allemaal aan de overkant van de rivier.

Echt een lange afstand heb ik niet gelopen, omdat ik last van m’n voet kreeg door een te strak geveterde schoen en dat zelfs na het losser maken van de veters, niet minder werd. Maar het hoeft niet altijd ver te zijn om toch leuk te zijn tenslotte!

dinsdag 8 februari

Met Bas gelopen en onderweg op m’n knieën in het gras gezeten (op de plastic tas die ik voor dat soort doeleinden in de buggy heb zitten) om sneeuwklokjes op de foto te zetten. Verder maakte ik een foto van de Merwede vanuit laag perspectief en bakte ik ‘s middags baked oats, wat absoluut voor herhaling vatbaar is! De foto van de molen maakte ik rond zonsondergang.

donderdag 10 februari

Donderdag gingen we ook de stad weer uit, dit keer eens naar Arkel, met de trein. Ik maakte onderweg wat foto’s van molen Jan van Arkel, waarin je trouwens ook kunt overnachten en dronk Malteser koffie bij Lunchroom Arkel.

Omdat Bas die dag 18 en een half jaar was, bestelde ik later nog friet om te delen. Op de terugweg maakte ik een foto van Bas bij de benzinepomp voor de grap en later zette ik het station van Arkel op de foto. Inmiddels zonder knusse verlichting.

vrijdag 11 februari

Weinig bijzonders gedaan en ook niet veel gelopen. Tijdens één van de wat kortere rondjes met Bas (hij zal toch regelmatig uit moeten tenslotte), maakte ik een foto van de maan en nog één van de molen waarbij het net lijkt alsof de maan op de roede van de wiek balanceert. Ik had er meerdere, maar vond deze zelf het mooist.

zaterdag 12 februari

Weer eens een heerlijke cappuccino gedronken bij Koffie bij Lot en ook nog een stuk gewandeld, ondanks dat ik best last van m’n rug had, de hele week al. Vandaar dat ik vorige week voor mijn doen vrij weinig heb gelopen. Onderweg maakte ik nog de foto van het kanaal met grashalmen ervoor en molen Nooit Volmaakt in de verte.

zondag 13 februari

Ik probeerde nog eens om de sneeuwklokjes op de foto te zetten, maar het waait telkens te hard om er echt goed foto’s van te kunnen maken. Verder ben ik bezig geweest met het tekenen van een nieuwe illustratie en heb ik een stuk gewandeld met Bas en dronken we dit keer eens koffie bij Espressobar Hugo.

week 7

maandag 14 februari

Valentijnsdag! Waarover ik ook nog een apart artikel heb geschreven. Ik ontdekte heel veel sneeuwklokjes vlak bij huis en maakte een wandeling van 8 km met Bas over Dalem en Hoog Dalem. Om mijn rug wat rust te geven (en gewoon omdat het lekker is) een pumpkin spiced latte gedronken bij Jimmy Coffee. Op de terugweg werd het al wat schemerig en maakte ik nog snel de foto van de molen.

dinsdag 15 februari

Weer gelopen met Bas, achteraf gezien was vorige week dus best een mooie week, zo zie je maar hoe snel je dingen vergeet. Ik maakte weer eens een foto van de molen (die draaide), postte een kaartje in de bus bij een oom en tante, we dronken koffie bij DeliFrance en ‘s avonds at ik een beschuit met muisjes, gewoon omdat ik dat lekker vind en die combi weer helemaal ontdekt heb.

woensdag 16 februari

Wat in en om huis gerommeld, boodschapjes gedaan, pakketjes weggebracht en sinds lange tijd weer een selfie gemaakt. Op de tweede foto weer een kaartje met eigen ontwerp en ik ben koffie gaan drinken met Mariëlle! Ik heb wel véél koffie buiten de deur gedronken de afgelopen tijd!

donderdag 17 februari

Een relatief klein rondje gelopen, ik had niet zo lekker geslapen en had daar overdag last van. Onderweg zag ik bij Sweet Ima een krijtbord staan met deze grappige tekst. ‘s Avonds was de maan zo mooi helder en maakte ik deze foto van de molen.

vrijdag 18 februari

De dag van storm Eunice. Ik was met Bas op weg naar de pont omdat ik al heel lang eens mee wil als het stormt. Helaas was de storm dit keer blijkbaar te heftig, want net toen ik op de aanlegsteiger stond te wachten, kreeg ik bericht dat het veer gestremd werd. Volgende keer beter. Op weg naar huis maakte ik nog wel snel deze foto van de Lingehaven, waaraan helemaal niet af te zien dat het zo hard waaide!

Lingehaven, Gorinchem

zaterdag 19 februari

Gisteren was ook niet heel bijzonder eigenlijk, veel thuis geweest en dat is soms ook wel eens lekker. Ik maakte ‘s avonds zuurkoolschotel met banaan, wat nog altijd één van mijn favoriete gerechten is. Van vandaag (zondag) geen foto’s en as we speak, ga ik nu nog het restant van de zuurkoolschotel opeten. Smullen!

Zuurkoolschotel met banaan