Best bijzonder hoe een andere mindset voor haast een overdaad aan inspiratie voor nieuwe artikelen zorgt. Ik loop inmiddels zelfs al min of meer achter, maar omdat ik vandaag niets noemenswaardigs op de foto heb gezet of meegemaakt ondanks een wandeling van 6 km en een paar uur tuinieren, compenseert dat weer aardig.

Om te beginnen neem ik je mee naar dinsdag. Ik ging die middag naar Woudrichem waarover je ook al hebt kunnen lezen, maar ‘s avonds maakte ik ook nog een rondje, waarbij ik ook nog enkele foto’s maakte die ik zelf best de moeite waard vind.

Dat was tijdens het zogenaamde blauwe uurtje. Dat is het uur vóór zonsopkomst of na zonsondergang. En de kleur blauw spat inderdaad ook praktisch van je scherm af. Normaal vind ik een overdaad aan blauw in een foto niet zo snel mooi, maar door de oranje en rode details hier en daar, haalt dat de foto’s toch weer op.

En van het blauwe uurtje door naar Arkel, want dat is waar ik gisteren ben geweest. Heen met de benenwagen en terug met de trein. Al met al wederom goed voor ruim 8 kilometer wandelplezier. Al was het gister wel vrij grijs en is de route naar Arkel niet bijzonder fotogeniek, ook al is het op zich wel leuk om langs het kanaal te lopen.

Aanvankelijk had ik plannen om naar Sliedrecht te gaan, maar omdat het zo bewolkt bleef en ik me ook wat duf voelde, heb ik daar uiteindelijk toch vanaf gezien. Het plan om naar Arkel te lopen ontstond eigenlijk vrij spontaan.

Ik was chagrijnig door een vervelende situatie in een winkel en vervolgens ben ik in één ruk naar Arkel gelopen in snelwandeltempo en zonder de pijnstillers waar ik al een paar weken niet echt zonder kan vanwege rugpijn. Toch een stuk van 6 km!

Eenmaal in Arkel, vond ik wel dat ik een lekkere koffie had verdiend en bestelde ik een Malteser koffie bij Lunchroom Arkel. Bas kreeg uiteraard wat snoepjes. Na een korte pauze met koffie, richting station gehobbeld waar al binnen een paar minuten de trein aan kwam rijden om ons in Gorinchem af te leveren. Timing is everything!

Ondanks het wat saaie weer en de eveneens wat saaie route, toch weer een paar uur op pad geweest en wat kilometers in de benen. Vandaag was het gelukkig weer een stuk zonniger, maar werd het een vrij standaard rondje via het Piazza Center om een pakketje weg te brengen, ik loop die route zo vaak, dat ik alles wat leuk is onderhand al ontelbare keren heb vastgelegd!