Het nadeel van je haar in een lichtere kleur willen dan wat je van moeder natuur hebt gekregen, is dat je er om de paar maanden weer zo’n ‘landingsbaan’ op je kop krijgt. Nou schijnt uitgroei tegenwoordig helemaal hip te zijn en zie ik meer blondines mét uitgroei dan zonder, zelf vind ik ‘t maar niks. Ik wil mijn haargrens gewoon in dezelfde kleur hebben als de rest van mijn haar. Einde discussie.

Nou vind ik naar de kapper gaan gelukkig geen straf, dus geef ik me eens in de paar maanden gewillig over aan de vaardige handen van de kapster. Momenteel laat ik ‘t de ene keer knippen en de andere keer kleuren. Dat scheelt tijd per kappersbeurt en het is ook een minder grote uitgave in één keer.

Fresh hair!

Afgelopen week was het ‘kleuren’ gedeelte aan de beurt. Ik had zo’n twee centimeter uitgroei en dat is voor mij wel een reden om weer een afspraak te maken. Dus zat ik afgelopen vrijdag, fijn net voor het weekend, om twee uur in de kappersstoel bij mijn nieuwe favoriete kapsalon: Haarmode Willem in Gorinchem.

Ik ben daar nu zo’n half jaar klant en nog altijd heel tevreden. Goede service voor een normale prijs en niet van die kapsoneskapsters die alles beter denken te weten dan jij en hun eigen zin door willen drijven ‘omdat zij het weten’. Dat fenomeen kwam steeds vaker voor bij mijn vorige kapsalon en was ook één van de redenen waardoor ik daar uiteindelijk, na heel wat jaren vaste klant te zijn geweest, ben weggegaan.

Blondes have more fun!

Ik laat mijn uitgroei nu trouwens ook gewoon in z’n geheel kleuren in plaats van met folies (highlights). Ik vond dat op zich mooi, maar je houdt dan altijd een wat donkere aanzet en als je dan uitgroei krijgt, ging me dat al na een maand echt storen. Sowieso moesten er wel héél veel folies in om het resultaat te bereiken zoals ik het mooi vind en dat merk je ook goed in de portemonnee!

Na twee uurtjes zitten, koffie drinken, kletsen en Bas vertroetelen (die was er ook bij) kon ik, na afgerekend te hebben, weer met een fris blond hoofd naar buiten. Grappig genoeg vind ik altijd dat de rest van mijn haar ook meteen een stuk lichter oogt als de uitgroei weer gedaan is. Dat is puur gezichtsbedrog, maar wel mooi meegenomen!

Heb jij ook een favoriete kapper of wissel je graag af?