Politiek, ik vind er niet veel aan, als ik heel eerlijk moet zijn. Het hoort erbij, het is een soort ‘noodzakelijk kwaad’, maar als creatieve geest vind ik het behoorlijk saaie kost allemaal. Daar mag je van vinden wat je wilt, maar dat verandert er niets aan. :-)

Toch maak ik wel altijd gebruik van mijn stemrecht. Het hoort er toch een beetje bij en mijn motto is daarin dat elke verloren stem misschien wel naar een heel verkeerde partij gaat. Met van die enge figuren met extreme gedachten en zo. Meer motivatie heb ik niet nodig om even op pad te gaan met het eerder ontvangen stembiljet.

Volgens mij is het sinds corona dat de stemdag verspreid is over twee of zelfs drie dagen. Hier in Gorinchem waren dat er drie en ik ben meteen maandag al gegaan. Ik hou sowieso niet van drukte en vond het gewoon ook wel een prettig idee om het al achter de rug te hebben. Zou net wat voor mij zijn om het gewoon te vergeten!

Illustratie rood potlood

Het kiezen van de juiste partij was nog wel even een dingetje. Ik heb de stemwijzer voor de verkiezingen in Gorinchem maar liefst drie keer ingevuld en steeds kwamen er weer andere partijen uit, of partijen waarbij ik echt dacht: WTF, dit kán echt niet!

Overigens was ik niet de enige die er ‘ruzie’ mee had! Ik heb uiteindelijk gekozen voor Stadsbelang. Volgens mij is dat sowieso de grootste partij van de stad en ik kon me in de meeste van hun punten wel aardig vinden.

Ik heb mijn plicht weer gedaan en voor de gelegenheid zelfs nog een illustratie in elkaar gedraaid waarin het beruchte rode potloodje de hoofdrol speelt. Alleen dan wel een heel speciale versie. Je ziet ‘m hierboven!

Heb jij ook gestemd?