Ondanks dat ik de laatste paar dagen weer last van mijn rug heb waardoor ik ook pijn heb bij het lopen, kon ik het niet laten om toch vandaag weer samen met Bas op pad te gaan. Ook met in m’n achterhoofd dat ‘t weer vanaf halverwege de week omslaat en het dan dus even over schijnt te zijn met het prachtige lenteweer.

Ik besloot dit keer Sleeuwijk weer eens van dichtbij te bekijken. Ondanks dat ik daar voorheen toch minimaal één keer per week doorheen kwam op de fiets, was ik er nu al zeker een jaar niet meer geweest. Nu is Sleeuwijk op zich niet heel bijzonder om te wandelen, maar de grienden zijn leuk om te zien en ik vermaak me sowieso al snel.

We hadden de pont van 14:30 uur en ik had al bedacht dat ik eerst via de dijk en een stuk door de griend wilde lopen om vervolgens ‘af te zakken’ richting winkelcentrum de Nieuwe Es om daar wat te drinken bij lunchroom ‘n Tikkie Anders. Niet een al te lange route, toch een leuk stukkie om te lopen.

Eenmaal aangekomen bij Tikkie Anders, bestelde ik een grote ijskoffie, die ik met veel smaak heb opgedronken. Bas kreeg uiteraard wat snoepjes uit het lichtblauwe etuitje wat ik altijd bij me heb. ‘Basje Terrasje’ was weer helemaal in z’n element met de zon op z’n bol en wat lekkers binnen handbereik!

Omdat ik er een hekel aan heb om dezelfde route ook voor de terugweg af te leggen, liep ik een andere route dwars door het dorp richting de dijk. Ik kwam een gitzwarte kat tegen die er geen genoeg van kon krijgen om op haar buikje gekroeld te worden en een eend die op de rand van de brug waar ik overheen liep, zat te kwaken.

Eenmaal terug bij de aanlegsteiger van de pont, waren we een kleine tien minuten te vroeg, dus prima timing. Ik heb Bas wat water laten drinken, kon mijn rug even laten rusten en niet veel later kwam de pont alweer aanvaren om ons terug naar Gorinchem te brengen. Op weg naar huis nog snel even langs Kruidvat voor een pakje Voltaren K (die heb ik echt nodig als ik last van m’n rug heb) en daarna snel door naar huis.

Prima middagje zo!