Om mijn nieuwe voornemen (mijn blog meer als dagboek gebruiken) maar meteen uit te voeren, vandaag al een nieuw artikel. Het is steeds mooi weer en dus ben ik elke dag wel een aantal uur op pad om te wandelen met Bas. Omdat ik van variatie houd, loop ik elke dag ergens anders en soms dus ook in een andere plaats dan Gorinchem. Vanmiddag stak ik met de veerpont over naar Woudrichem.

Terwijl de lucht een paar uur eerder nog strakblauw was, begon het aardig dicht te trekken rond de tijd dat ik op de pont stond te wachten. Toch zag het er allemaal wel prima uit en besloot ik me door een paar wolken niet te laten weerhouden van een rondje wandelen aan de overkant van de Merwede. Bewolking kan ook best mooi zijn.

Ondanks dat het idee was om wat in en rond de vesting te lopen, werd dat toch een wat andere route. We zijn eerst naar de winkels die buiten de vesting liggen gelopen omdat ik bij Action even wilde kijken voor iets wat ze in het filiaal in Gorinchem niet (meer) hadden. Meteen een worstenbroodje gescoord bij Bakker Breggen, wel een beetje vaste prik tijdens een middagje in ‘t Woerkumse.

Op de rand van een perkje bij het voormalige gemeentehuis het broodje opgegeten (gedeeld met Bas) en water gedronken uit de fles die ik zelf had meegebracht. Daar spotte ik merkwaardige narcissen met heel lange ‘toeters’, je zou bijna denken dat ze muziek kunnen maken. Ook zette ik een minuut of tien eerder vanaf een afstandje molen Nooit Gedagt nog op de foto.

Ik besloot daar dat ik niet terug de vesting in ging, maar via Oudendijk naar Sleeuwijk wilde wandelen en daar vandaan de pont terug naar Gorinchem. Bijkomend voordeel is dat het ‘snelle’ pontje vanuit Sleeuwijk vaart en ik die altijd een stuk leuker vind dan dat logge apparaat wat tussen Gorinchem en Woudrichem vaart. 🙂

Eenmaal bovenaan de dijk in Oudendijk nog even pauze gehouden op een bankje bij een bushalte waar ik Bas wat water liet drinken en zelf ook nog meer dorst bleek te hebben (ik heb standaard twee flessen water bij me en tegenwoordig vaak ook nog een thermosfles met gekoelde of juist warme drank) om daarna weer verder de weg te vervolgen richting Sleeuwijk.

Ondanks dat ik het idee had dat ik ruim in m’n tijd zat voordat de pont zou arriveren, moest ik de laatste 10 minuten toch flink doorlopen omdat het toch een beetje krap werd door de pauze op het bankje en omdat Bas een paar keer uit de buggy wilde. Maar de pont kwam nét aanvaren toen we bij de aanlegsteiger waren, dus dat was perfecte timing. Vervolgens met volle zon in volle vaart terug naar Gorinchem na weer een leuke wandelmiddag!