Onlangs heb ik weer wat vragen gevonden die me leuk lijken te beantwoorden. Dit keer geen boekjes met 50 of meer vragen, maar gewoon good old Internet. Ik kwam deze pagina tegen met maar liefst 283 vragen over uiteenlopende onderwerpen en heb er tien uitgezocht die me aanspreken. Hopelijk vind je ‘t leuk om te lezen!

Wat is het verschil tussen je ideale zelf en je echte zelf?

Mijn ideale zelf is een stuk smaller en heeft looks waar ik tevreden mee zou kunnen zijn. Mijn ideale zelf is ook iemand die contact met mensen niet als lastig mijnenveld ziet. Ik heb vrij weinig behoefte aan contacten, maar vind omgang met anderen wel vaak lastig. Ik moet té veel nadenken of ik het wel goed doe, maar blijk achteraf dan toch vaak te falen in andermans ogen. Dat is best vermoeiend.

Mijn echte zelf is iemand die sterk en veerkrachtig is, veel waarde hecht aan respect, normen en waarden, maar die door te veel teleurstellingen voorzichtig en soms zelfs wantrouwig is geworden. Ik vind mijn echte zelf een persoon met het hart op de juiste plaats, die kritisch durft te zijn naar zichzelf maar ook veel onzekerheden kent.

Wat is een gekke eigenschap van je?

Ik vind de geur van benzine lekker, lust (als enige Nederlander?) absolúút geen kip, ik praat regelmatig in mezelf (vind ik zelf heel awkward) en dingen zoals bijvoorbeeld tv programma’s die zo’n beetje iedereen geweldig vindt, vind ik juist ronduit stom.

Selfie

Wat vertel je normaal nooit aan vreemde mensen over jezelf?

Ik zal niet snel mijn BDD op tafel gooien als ik iemand net ken. Zeker omdat ik maar al te goed weet hoe makkelijk vooroordelen daar aan kleven. Dat ik stiekem gewoon op complimentjes uit ben of dramatiseer bijvoorbeeld. Zonder dit soort vooroordelen is ‘t al lastig genoeg om mee te leven, dus hou ik het meestal voor me.

Waar maak je je zorgen om en waarom?

Ik vind de maatschappij behoorlijk verslechterd. Mensen gunnen elkaar niets, moeten overal wat van kunnen vinden (als het even kan negatief), vrijheid van meningsuiting wordt misbruikt om te kwetsen en de lontjes zijn sinds corona kort gebleven.

Ook de situatie in de wereld vind ik best verontrustend. Oorlog, klimaattoestanden, schandalen. Het wordt er allemaal niet leuker en gezelliger op zo en daar maak ik me soms wel zorgen om, al is het ook niet zo dat ik er echt wakker van lig.

Voordat je een telefoontje pleegt, repeteer je wat je gaat zeggen?

Dat ligt er heel erg aan. Als het iets is wat ik lastig vind, repeteer ik dat van te voren in m’n hoofd, soms zo vaak dat ik er ‘s nachts niet van kan slapen. Dat gaat ook op voor appjes of e-mails. Soms ben ik zelfs dagenlang bezig om aan zo’n bericht te schaven voordat ik het verstuur. Perfectionism kicking in!

Voor mij hoeft het leven niet groots en meeslepend te zijn om mooi en fijn te zijn.

Wat zijn je talenten/specialiteiten die jou uniek maken?

Om te beginnen zal ik het woord ‘talent’ nooit voor mezelf gebruiken, dat vind ik gewoon wat misplaatst. Zonder arrogant te willen klinken, ben ik wel een aardige ‘duizendpoot’. Ik kan best veel dingen. Denk aan fotografie, tekenen en illustreren, webdesign, schrijven, eigenlijk alle vormen van content-design.

Verder ben ik technisch behoorlijk onderlegd, kan ik met vrijwel alle apparatuur wel overweg, ben ik erg oplossingsgericht, autodidact en ben ik bovenmatig intelligent, één van de weinige dingen waar ik trots op ben, maar toch niet snel over praat.

Waar schaam je je voor?

Mijn uiterlijk met name, dat gaat tot in de allerkleinste details en wordt daardoor soms aangezien voor ijdelheid. Verder schaam ik me soms voor m’n visuele beperking. Met name in de context van in het openbaar iets moeten lezen en daarvoor met m’n neus op bijvoorbeeld m’n telefoon zitten. Omdat ik daar vaak lullige opmerkingen over heb gekregen, ben ik me daarvoor gaan schamen.

Wat is dé eigenschap waarover mensen je de meeste complimenten geven?

Ik denk mijn creativiteit in de zin van fotografie en mijn tekeningen. Wat ik leuk vind, maar ik merk ook vaak dat mensen vaak niet verder kijken dan ‘wat ik kan’ en weinig tot geen interesse hebben in ‘wie ik ben’, waardoor zo’n compliment soms een nare bijsmaak krijgt. Zeker omdat ik veel te maken heb gehad met mensen die vooral uit zijn op het gebruiken van mijn creativiteit voor eigen gewin.

Bas tussen de krokussen

Welke alledaagse dingen maken je gelukkig?

Ik ben iemand die veel waarde hecht aan de (kleine) alledaagse dingen en word daar het meest gelukkig van. Fijne wandelingen met Bas, ergens goeie koffie drinken waar ik met m’n ogen dicht van geniet. Mooi weer, de bloesem die je momenteel weer aan de bomen ziet. Voor mij hoeft het leven niet groots en meeslepend te zijn om mooi en fijn te zijn en me oprecht gelukkig te maken!

Heb je ooit gewenst dat je als man geboren zou zijn?

Gewenst niet, wel ooit gedacht dat ik misschien beter man had kunnen zijn omdat ik me doorgaans beter met hen identificeer en het vrijwel altijd beter met ze kan vinden dan met ‘m’n eigen soort’. Ook vind ik niet dat ik een heel vrouwelijke vrouw ben.

Ik mag dan curves hebben en lang haar; een echt meisje-meisje ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden. Of ik dan liever een man had willen zijn? Dat nou ook weer niet. Het voordeel van vrouw-zijn is dat je prima weg komt met bijvoorbeeld ‘t dragen van herenshirts of -truien, andersom wordt dat toch een beetje awkward. :-D

Over welke eigenschap ontvang jij de meeste complimentjes?