Waar bijna iedereen vandaag de dag een abonnement op een streamingdienst zoals Videoland of Netflix heeft, ben ik daar vanaf gestapt. Netflix heb ik wel jaren gehad. Deelde het account met 2 mensen en later alleen met m’n moeder. Maar we kwamen tot de ontdekking dat we het amper gebruikten, dus zonde van het geld.

Maar als je een beetje de tv-gids in de gaten houdt, zul je merken dat er ook zonder streamingdienst genoeg te kijken valt. Een pagina als deze is bijvoorbeeld erg handig voor een overzicht van alle films die de komende dagen worden uitgezonden.

Casanova’s (2020)

Nederlandse films vind ik over het algemeen niet geweldig. Vaak een beetje te veel van het goede, als je begrijpt wat ik bedoel. Of gewoon super cheesy. Dit was voor mij een uitzondering omdat ie lekker wegkeek en ik regelmatig in de lach schoot.

De film gaat over een nogal onzekere journalist die van zijn baas de opdracht krijgt om undercover te gaan voor een verhaal over een datingcoach die als doel heeft om juist mannen zoals hij meer zelfverzekerd te maken. Het is een grappig, doch voorspelbaar verhaal, een prima feel good film waar je niet bij na hoeft te denken.

  • Uitgezonden op maandag 25 april, 20:30 uur (RTL8)

Yesterday (2019)

Ik vind de muziek van The Beatles geweldig, dus vanaf het moment dat ik wist van het bestaan van deze film, wilde ik ‘m zien. Toch kwam dat er steeds niet van, totdat ik zag dat ie afgelopen maandag werd uitgezonden op Net5.

De film gaat niet over The Beatles zelf, zoals je zou verwachten, maar over de niet al te succesvolle muzikant Jack Malik die ontdekt dat hij de enige is die de muziek van The Beatles kent. Hij gebruikt de liedjes om zijn carrière van de grond te krijgen. Iets wat beter lukt dan verwacht, maar hij krijgt toch last van zijn geweten… Aanrader!

  • Uitgezonden op maandag 25 april, 20:30 uur (Net5)

Rocketman (2019)

Nog een muzikale film, dit keer één die het (ongecensureerde) verhaal vertelt over een andere muzieklegende, namelijk Elton John. Je volgt hem vanaf het prille begin waar hij als jochie aan het conservatorium begint, uiteindelijk uitgroeit tot een enorm beroemde artiest met alle struggles die daarmee gepaard gaan.

Op zich een prima film, alleen ben ik niet dol op de musical-achtige scenes inclusief hysterische groepsdansjes die er regelmatig in voorkomen en vind ik het zo nu en dan ook een beetje té rauw, maar dat hoort waarschijnlijk bij het ongecensureerde. :-)

  • Uitgezonden op dinsdag 26 april, 20:30 uur (Spike)

Two night stand (2014)

Ondanks dat ik mijn ‘repertoire’ qua films de laatste jaren wat meer heb uitgebreid, vind ik romcoms nog altijd leuk. Deze gaat over een stel wat na een onenightstand met elkaar opgescheept komt te zitten vanwege een sneeuwstorm. Ze leren elkaar beter kennen en worden uiteindelijk zelfs verliefd op elkaar. Niet het meest originele verhaal, toch best een oké film voor een avondje hersenloos vermaak. :-)

  • Uitgezonden op woensdag 27 april, 20:30 uur (RTL8)

Lion (2016)

Na al het luchtig vermaak, eindig ik met een film van een wat zwaarder kaliber. Deze is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een Indiaas jongetje wat op vijfjarige leeftijd per ongeluk in een trein belandt en uiteindelijk duizenden kilometers van huis terechtkomt, waar hij niets en niemand kent.

Na een tijdlang op straat te hebben geleefd en in een weeshuis te hebben gezeten, wordt hij uiteindelijk door een Australisch stel geadopteerd. Eenmaal volwassen, wil hij toch op zoek gaan naar het Indische dorp waar hij opgroeide én zijn familie. Mooi en indrukwekkend verhaal, wel een film waar je goed bij moet blijven om het verhaal te kunnen volgen.

  • Uitgezonden op vrijdag 29 april, 21:20 uur (CANVAS)

Mocht je één van bovenstaande films zelf ook nog willen kijken, ze zijn allemaal in de afgelopen week uitgezonden, dus waarschijnlijk kun je ze via ‘t menu van je provider nog terugkijken! Welke spreekt jou het meest aan?