Na twee jaar inhouden, mocht het land vandaag weer helemaal los met Koningsdag. Straten én mensen kleurden rood-wit-blauw en oranje, de dozen met rommel werden van zolder gehaald om mee te venten op een kleedje, bier was niet aan te slepen en de onmisbare oranjetompouce goed vertegenwoordigd. Dit was Koningsdag 2022!

Zo uitbundig als ik het hierboven beschrijf, heb ik het zelf overigens niet gevierd. Ik vind het altijd wel leuk om even in de stad te kijken en wat foto’s te maken, maar daar blijft het dan ook bij. Ook dit keer was dat de bedoeling, maar behalve dat het zwart zag van de mensen, vond ik er niet veel aan. Te druk vooral, dus ik was vrij snel weer thuis en ook zonder foto’s. 🙂

Toch schoot ik wel de nodige plaatjes in oranje-thema, maar vooral tijdens de rondjes met Bas en gewoon binnenshuis. Gistermiddag scoorde ik last minute nog een oranje tompouce die ik vanmiddag met smaak heb opgegeten en ik had Bas z’n oranje shirt aangetrokken (en droeg er zelf ook één).

Hierboven zie je een collage met de foto’s die ik maakte. Ik bedacht spontaan om een oranje challenge te gaan doen op Twitter, waarbij ik uitsluitend foto’s met deze kleur zou posten. Dat is prima gelukt, maar op een dag als vandaag ook niet héél moeilijk!

Ik ben ook nog een poosje bezig geweest met een koningsdag-illustratie die ik twee jaar geleden tekende, een upgrade te geven en ik vind de nieuwe versie eigenlijk een stuk leuker! Deze heb ik ook op m’n socials gepost en nu dus ook hier.

Al met al was het voor mij een vrij rustige dag met een klein feestelijk tintje en oranje kleurtje. Ondanks dat ik zelf niet echt in de categorie feestnummer val, ben ik blij voor de mensen die deze dag normaliter wel uitgebreid vieren, dat ze gewoon weer lekker los hebben kunnen gaan en wie weet zelfs vanavond tot in de late uurtjes. 🙂

Heb jij iets ondernomen deze Koningsdag?