Het stond al een maand of twee op de planning om weer eens in Sliedrecht te kijken. Sowieso moest ik bij HEMA zijn om wat te retourneren (ik ga vanwege een vervelende ervaring voorlopig niet naar die hier in Gorinchem) en ik had een voucher voor gratis koffie die nog maar een paar dagen geldig was.

Nu verenig ik het praktische graag met het aangename en als ik dan toch met de trein op pad ga, moet er ook lekker gewandeld worden. En dat is uitstekend gelukt! Op de heenweg voelde ik nog een soort van waasje in m’n hoofd, maar dat trok vrij snel weg en eenmaal in Sliedrecht, had ik nergens meer last van.

Eerst maar even de praktische zaken afwikkelen, mijn rugtas zat aardig vol met de spullen (van verschillende bestellingen) die terug naar de winkel moesten en daar wilde ik zo snel mogelijk vanaf. Ik vind HEMA in Sliedrecht sowieso een gezellige winkel en de lunchroom heeft ook een terras, wat zeker met dit weer een pre is!

Na het verwerken van alle retouren, meteen maar even plaatsgenomen aan een tafeltje in de zon om daar te genieten van een bakkie en voor deze keer ook een ge-bakkie. Iets met mango cheesecake, als ik het goed heb onthouden. Bas kreeg uiteraard wat snoepjes toegestopt en leek het ook wel naar zijn zin te hebben.

Na HEMA volgde nog een flitsbezoekje aan de Action die ernaast zat en nog Zeeman verderop in de straat, waar ik op zoek ging naar een hemdje dat ik in beide filialen in Gorinchem niet in de juiste maat had kunnen vinden. Met succes, want hij ligt nu hier thuis. Kan dat tenminste ook weer van m’n lijstje!

Vervolgens tijd voor het echte wandelwerk. Als ik in Sliedrecht ben, wil ik meestal wel even bij ‘oma’s huisje’ kijken. Een huisje aan de Trompstraat waar ze als kind woonde en is opgegroeid. Volgens mij is ze er ook geboren.

Verder ging de wandeling langs de Singel, voluit bekend als de Adriaan Volkersingel, waar je via een smal paadje langs de Beneden-Merwede loopt, met uitzicht op een aantal bijzonder mooie panden aan de overkant van de straat.

Vervolgens rechtsaf de Merwestraat in, waar we een stukje verder konden genieten van een fenomenaal uitzicht over de jachthaven in Sliedrecht met het raadhuis met z’n feloranje pannen aan de rechterkant. Altijd een mooi plekje om even wat foto’s te maken, wat ik ook dit keer weer gedaan heb.

Een paar meter verderop zit al sinds jaar en dag een snackbar, die een stukje boven het water gebouwd is en daarmee een mooie plek vormt om even te zitten. Het was net vier uur geweest en alhoewel nog iets aan de vroege kant voor avondeten, had ik wel oren naar een frietje met en dus plofte ik neer op het terras, zwevend boven het havenwater en met de zon op m’n gezicht. Genieten!

De bestelde friet en kaaskroket werden niet veel later geserveerd, de frietjes deelde ik met Bas, die daar maar wat blij mee was. Uiteindelijk was er zelfs nog over, want ik kon het niet allemaal op en wilde Bas ook niet helemaal volstoppen met friet; er stond thuis ook nog een bak brokken te wachten die wél leeg moest voor bedtijd…

Na het eten vond ik het welletjes en besloot ik richting station te lopen, we waren al vanaf één uur op pad en het was inmiddels half vijf geweest. Net als op de heenweg, was de timing met de trein perfect, terwijl ik niet eens had gekeken hoe laat ie kwam, dus we konden vrijwel direct instappen om naar Gorinchem gebracht te worden!

Ondanks dat het bezoekje aan Sliedrecht in de eerste plaats om praktische redenen was, hebben we een leuke middag gehad en had ik haast een soort vakantiegevoel. Sowieso was het alweer ruim een half jaar geleden dat ik daar was, de laatste keer was vanwege het Living Statues evenement, waar ik nog aan moest denken toen ik midden in de straat een beeld van een drinkende man spotte. :-)

Ben jij bekend in Sliedrecht?