Het was volgens mij eergister dat ik begreep dat er sneeuw werd opgegeven en ik had zoiets van: yeah right. Eerst zien, dan geloven. Want ze kletsen wel vaker bij het weer over dingen die uiteindelijk helemaal niet uitkomen en sneeuw in april, daar kon ik me nou dus niks bij voorstellen. Zeker niet na al die zonovergoten dagen!

Toch bleek het wel degelijk waar te zijn en ook geen 1 april grap. Gisteravond was er al een beetje sneeuw te zien, vanmorgen werd ik wakker in iets wat zeker door kon gaan voor een witte wereld, al was er hier maar een paar centimeter gevallen, maar hoe dan ook: sneeuw! Op 1 april!

Ik was om kwart over vijf al wakker omdat Bas eruit moest en zette in het donker mijn achtertuin vast op de foto. Voor het geval dat alles al gesmolten zou zijn tegen de tijd dat ik een paar uur later opnieuw wakker werd. Toch kon ik het niet laten om op pad te gaan en ben ik rond 7 uur met een dik ingepakte Bas in z’n karretje gaan lopen, in de hoop wat leukere sneeuwfoto’s te maken dan die in mijn tuintje.

Omdat de straten schoon waren, mogelijk door een enthousiaste strooiwagen die nog vroeger op pad was dan ikzelf, vond ik dat geen interessante plek voor sneeuwfoto’s, dus liep ik linea recta naar misschien wel mijn meest favoriete plek in mijn woonplaats Gorinchem: de molen. Die zich uiteraard ook heel goed leent voor sneeuwfoto’s!

Ik maakte de nodige foto’s en liep daarna met een omweg via de stadswal weer naar huis. Rond 12 uur ben ik nog een keer gaan wandelen, dit keer een stukje over de dijk, maar de sneeuw was toen al grotendeels gesmolten. In de stad was er zelfs helemaal niets meer van te zien, alsof er zelfs nooit een vlok sneeuw was gevallen!

Gelukkig hebben we de plaatjes nog! Echt veel heb ik er niet gemaakt, wel een aantal die ik zelf best geslaagd geworden vind. Het is tenslotte toch best bijzonder, sneeuw in april. Volgens de weerman die gister z’n praatje hield op tv is dat al vaker gebeurd, maar ik kan het me niet echt herinneren eerlijk gezegd!

Heb jij ook nog foto’s van de sneeuw gemaakt?